23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

"Türk misafirperverliğini gösteririz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, V. Manisaspor karşısında yaptığı değişikliklerin sahaya olumlu yansımasıyla kazandıklarını söyledi.. Alex'in Milan maçında da oynayamayacağını söyleyen Alman hoca, "Milan maçında gerçek Türk misafirperverliğini herkese gösteririz" dedi.

Daum, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, oyuncularının aklının halen milli maçta olduğunu belirterek, ''İlk yarıda zorlandık. Sanki oyuncularım ilk kez birbirleriyle oynuyormuş gibiydiler. 1-0 öne geçince de bazı oyuncularım nasıl olsa kazanırız hissine kapıldı'' dedi.

Karşılaşmanın devre arasında oyuncularına gerekli uyarılarını yaptığını anlatan Alman teknik adam, şöyle devam etti:

''Ama ikinci yarıya çıktığımızda daha iyi olan bir şey yoktu. Rakip gol atmak düşüncesiyle baskıyı artırıp beraberliği yakaladı. 1-1'den sonra bir anda uyandık. Herkes maçı kazanmak istiyordu. Aurelio ve Appiah ile iki net pozisyon bulduk, ama değerlendiremedik. Maçın son bölümünde hangi değişiklikleri yapacağımı düşündüm, 20-30 tane alternatif vardı. Bana göre o an en iyi çözüm Serkan'ı çıkarmaktı. Her ne kadar o ana kadar iyi oynamışsa da satranç oyunundaki fil ile atın yerini değiştirecek hamleyi yaptım. Serkan'ı çıkarıp, Ümit'i sağa, Deniz'i sola Semih'i forvete koydum. Değişiklikler tam anlamıyla sahaya yansıdı. Ümit golün ortasını yaptı, Semih golü attı. Deniz de sol kulvarı iyi kapattı. Umut ediyorum takımımın ritmini yakaladığı maç, bu karşılaşma olur. Çünkü maçtan önce futbolcular sürekli, 'milli maç bitti, işimize dönelim' şeklinde yorumlar yapıyorlardı. Bunu sürekli söylemeleri, akıllarının hala orada olduğunu gösterir. Umarım artık ritmimizi yakalarız.''


''ALEX'İ GALATASARAY MAÇINA HAZIRLIYORUZ''

Daum, Vestel Manisaspor maçında ilk 18'e almadığı Alex'in AC Milan maçında da sakatlığı nedeniyle oynayamayacağını belirterek, ''Muhtemelen Alex AC Milan maçında oynayamayacak, hedefimiz onu Galatasaray maçına hazırlamak'' dedi.

Milli takımla iyi bir performans sergileyen Selçuk'u dinlendirmek için oynatmadığını kaydeden Christoph Daum, ''Önümüzde zorlu maçlar var. Anelka değişikliğini de bunu düşünerek yaptım. Çünkü maça başlarken Anelka'nın hafif bir sakatlığı vardı, ağır sahada onu riske etmek istemedim. Ayrıca, Alex ve Anelka'nın dışında takımın başka yıldızlara sahip olduğunu da gördük'' diye konuştu.

''AC MİLAN'A TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERMELİYİZ''

Alman teknik direktörü, çarşamba günü AC Milan ile yapacakları maçta gerçek Türk misafirperverliğinin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Daum, bir gazetecinin ''AC Milan pazartesi günü Türkiye'ye gelmeden önce güvenlikle ilgili bir toplantı yapacakmış, bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:


''İsviçre maçından sonra Türkiye hakkında yeniden bir önyargı oluştu. Oradaki ilk maçta bizim milli marşımız ıslıklanmasına rağmen, biz burada büyüklüğümüzü gösterip, onlardan daha farklı davranıp, farklı bir şekilde vedalaşabilirdik. Ama AC Milan ile gerekli anlaşmaları yapacağız. Çünkü onlar burada misafir olacak. Havalimanı ve otelde en iyi şekilde ağırlanacaklar. Ama maçta 90 dakika istediğimizi almak için en iyi mücadeleyi yapacağız. Onun dışında misafir gibi ağırlanacaklar, umut ediyorum AC Milan maçında gerçek Türk misafirperverliğini herkese gösteririz.''

ajansspor
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 12:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?