26
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

FORTİS TÜRKİYE KUPASI

 

 

Bursaspor: 1 - Fenerbahçe: 3

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe deplasmanda Bursaspor'u 3-1 mağlup etti ve yarı final biletini cebine koydu. Geçtiğimiz hafta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın Bursa Atatürk Stadı'ndaki rövanşında, sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren goller 23 ve 25. dakikalarda Alex ile 40. dakikada Güiza'dan gelirken, Bursaspor'un tek golü 82. dakikada İbrahim'den geldi.

İlk yarıda üç gol bulan Fenerbahçe, Bursa deplasmaında çok rahat bir galibiyete uzanarak Beşiktaş, Ankaraspor ve Sivasspor'dan sonra yarı finale çıkan dördüncü ve son takım oldu. Türkiye Kupası'nda yarı final kura çekimleri 18 Şubat'ta çekilecek.

Fenerbahçe, uzun yıllardır özlemini çektiği Türkiye Kupası'nda hedefe bir adım daha yaklaştı.

Ankaraspor:2- Denizlispor:1

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Ankaraspor evinde, Denizlispor'u 2-1 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Denizli'de geçtiğimiz hafta oynanan ve 1-1'lik eşitlikle sona eren karşılaşmanın rövanşı Yeni Kent ASAŞ Stadı'nda oynandı. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Ankaraspor'un golleri 57. dakikada Bilal ve 85. dakikada Özer'den gelirken, yeşil-siyahlıların tek golü 87. dakikada yeni transferi Angelov'dan geldi.

Son dakikaları hayli stresli geçen maçın bitiş düdüğünün ardından hakeme itirazlarını sürdüren Denizlispor'lu Caner Celep kırmızı kart gördü.

Turkcell Süper Lig'de de çok başarlıı bir sezon geçiren Ankaraspor bu galibiyetin ardından yarı finaldeki rakibini beklemeye başladı.

Beşiktaş: 3 - Antalyaspor: 1

Antalyaspor'u eleyerek Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselen Beşiktaş, kasasını da doldurdu. Siyah-beyazlılar, Fortis Türkiye Kupası ödül yönetmeliğine göre, gruptan yarı finale dek yaptığı maçlar sonunda toplam 1 milyon 386 bin dolar kazandı.

 

Sivasspor: 4 - Galatasaray: 2

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Sivasspor, Galatasaray'ı penaltılar sonucunda 4-2 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Geçtiğimiz hafta Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve 1-1'lik eşitlikle sona eren karşılaşmanın rövanş maçı nefesleri kesti. Sarı-kırmızılılar deplasmanda 9. dakikada Arda Turan'ın golüyle öne geçti, Yiğidolar bu gole 30. dakikada Kamanan ile karşılık verdi. 90 dakika bu sonuçla sona erdi. Uzatma dakikalarında da iki takım skoru değiştiremedi ve maç penaltılara gitti. Penaltı atışları sonucunda gülen taraf Sivasspor oldu ve yarı final vizesini kaptı.

İşte Kupanın hakemleri

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarında düdük çalacak hakemler şöyle:
"4 Şubat Çarşamba:
17.30 Ankaraspor A.Ş. - Denizlispor: Deniz Çoban
20.30 Beşiktaş A.Ş. - Antalyaspor A.Ş.: Bülent Yıldırım
5 Şubat Perşembe:
20.00 Bursaspor - Fenerbahçe: Hüseyin Göçek"

***

ANTALYASPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 2

Antalyaspor´u Bobo´nun attığı iki golle geçen Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası´nda yarı final yolunda dev bir adım attı.

Bir yanda, tüm dikkatini lige vermiş Antalyaspor... Diğer yanda rakibinden farklı olarak şampiyonluk, sonra kupayı isteyen Beşiktaş. Denizli biraz da saha şartlarını düşünerek değişik kadro sürdü sahaya. Yağmurun ağırlaştırdığı sahada futbol adına beklentilerimiz fazla değildi zaten. Her iki takım da karşılıklı birbirlerini kontrol edip, sonra gole gitmeyi düşündüler. Cisse, Uğur onlara yakın oynayan Sivok top kazanmakta etkili oldular. Ancak aynı şekilde oyun kurmakta geri düşünce, orta alanda boşluk oldu. Benzer durum, ev sahibi için de geçerli olduğunda, top iki alan arasında gidip geldi. Bobo ve Holosko’nun önüne top atacak etkili ayaklar kenarda kaldığı için, forvet oyundan düştü. Kanatlarda ise soldan Ekrem’in arkadan bindirmeleri, Serdar Özkan’ın ağır sahada etkisiz kalmasına rağmen etkiliydi. Sağ tarafta ise ne ses vardı, ne de görüntü.

 

FENERBAHÇE: 1 - BURSASPOR: 0

Grupta oynadığı 4 maçı 7 gol atıp hiç yemeden kazanan Fenerbahçe aynı tarifeyi dün de uyguladı, kalesinde gol görmeden 5. defa kazandı. Kanarya, ayrıca bu sezon Bursa´yı 3. kez Kadıköy´den eli boş gönderdi.

Aragones’e göre futbol basit bir oyun. Sarı-Lacivertliler de dün akşam futbolu basit oynadılar. Alex’in görevine soyunan Deivid ise çalıştı, hatta golünü de attı ama şu bir gerçek ki o da Alex’siz olamadı aynı Fenerbahçe gibi. Deivid, Alex ile çok iyi anlaşıyor ve ikili hücum hattına birlikte destek verdiklerinde Fenerbahçe daha net pozisyonlar bulabiliyor. Alex’in yarattığı boş alanlar ise takımı adına diğer artısı.

 

 

GALATASARAY:1 - SİVASSPOR:1

Sahaya ligdeki yenilginin rövanşını almak için çıkan Cim Bom, sert Sivas savunmasını aşmakta yine zorlandı; Balili´nin kontratak golüne Ayhan uzatmalarda cevap verebildi.

Sivas’ta oynanan lig maçı olaylı geçmişti. Buzla kaplı zemin, Ümit Karan’ın kırmızı kartı ve 2-0’lık yenilgi
Cim Bom’u hırslandırmıştı. Kupa sınavında Aslan ‘intikam’ için elinden geleni yaptı ama ilk gol yine Yiğidolar’dan geldi, Balili’ye 90 artı 2’de Ayhan yanıt verdi. Sinir harbi şeklinde geçen maçın son bölümlerinde Ali Sami Yen tribünlerinin Sivas’a tepki göstermesi, ortamı iyice gerdi. Haftaya Sivas’ta yarı finalist belli olacak. Herkesin tek bir isteği var; daha fazla gerilmeye gerek yok, iyi olan kazansın...

 


 

DENİZLİSPOR:1- ANKARASPOR:1

Çeyrek final maçında Denizlispor´un Batak (k.k) ile bulduğu gole Ankaraspor Özer´le karşılık verdi. Yarı finalist, 4 Şubat´ta Ankara´da belli olacak.

Lig ve kupa mücadelelerinin kendine özgü ruhları vardır... Fakat kötü düzenlenmiş takvimlerin bu ruhu, fazlaca kötü etkilediği söylenebilir. Ligin arasında takımlar yeni transferler yapıp, hazırlanmaya çalışırlarken kupa maçı oynamaları, ligin en sarsıcı döneminde çeyrek final maçına çıkmaları ne kupa, ne de lig karşılaşmalarında kendilerine özgü bir ruh bırakıyor. Futbolcuların bile yalnızca, ‘maç var çıkıp oynayalım’ diye motive olmaya çalıştıkları bir günde, taraftarların da çeyrek final heyecanını yaşamaları zor tabii...

 

****

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final maçlarının programında bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler ve programın son hali şöyle;

Daha önce 29 Ocak 2009 Perşembe günü saat 20.00'de Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanacağı açıklanan Fenerbahçe - Bursaspor karşılaşması 28 Ocak 2009 Çarşamba günü saat 20.30'da yapılacak. Antalyaspor A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. arasında 28 Ocak 2009 Çarşamba günü saat 20.00'de oynanacağı bildirilen mücadele ise 17.30'da başlayacak.

Daha önce 4 Şubat 2009 Çarşamba günü saat 20.00'de oynanacağı açıklanan Bursaspor - Fenerbahçe maçı ise 5 Şubat 2009 Perşembe günü yapılacak. Yeni programa göre 4 Şubat 2009 Çarşamba gününe alınan Ankaraspor A.Ş. - Denizlispor maçı saat 17.30, Beşiktaş AŞ - Antalyaspor A.Ş. mücadelesi ise 20.30'da başlayacak.

 

 


G.Saray-Sivas maçı bilet fiyatları
Galatasaray ve Sivasspor arasında oynanacak olan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçının biletleri 23 Ocak 2009 günü satışa sunulacak.

28 Ocak 2009 tarihinde Ali Sami Yen'de oynanacak olan Galatasaray-Sivasspor Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk karşılaşmasının biletleri, 23 Ocak 2009 Cuma günü saat 11:00'dan itibaren Biletix gişelerinden satışa sunulacak.

Sivasspor Maçı Bilet Fiyatları
Numaralı Grup 1: 200 TL
Numaralı Grup 2: 150 TL
Kapalı Alt Grup 1: 200 TL
Kapalı Alt Grup 2: 150 TL
Yeni Açık Alt: 30 TL
Yeni Açık Üst: 30 TL
Eski Açık: 30 YTL

Maç Günü Ali Sami Yen Gişe Fiyatları
Numaralı Grup 1: 187 TL
Numaralı Grup 2: 137 TL
Kapalı Alt Grup 1: 187 TL
Kapalı Alt Grup 2: 137 TL
Yeni Açık Alt: 26 TL
Yeni Açık Üst: 26 TL
Eski Açık: 26 TL

İŞTE EŞLEŞMELER

Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final kuraları çekildi. Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekimine gruplarını ilk iki sırada tamamlayan Beşiktaş, Galatasaray, Sivasspor, Fenerbahçe, Antalyaspor, Ankaraspor, Denizlispor ve Bursaspor katıldı.

Eşleşmeler şu şekilde oluştu;

GALATASARAY - SİVASSPOR
FENERBAHÇE - BURSASPOR
ANTALYASPOR - BEŞİKTAŞ
DENİZLİSPOR - ANKARASPOR


Çeyrek finalde ilk maçlar, eşleşmelerde ilk olarak yazılan takımın sahasında yapılacak. Çeyrek final ilk maçları 28 Ocak 2009'da, ikinci müsabakalar ise 4 Şubat 2009 tarihinde oynanacaktır.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 00:01:11
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 09:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?