22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

EMRE Mİ? ASLA...

Yunan Federasyonu Başkanı Vassillios Gagatsis, Emre'nin hareketinin kabul edilemez olduğunu söyledi: 'Bizim Milli Takımımız'da benim futbolcum böyle bir davranışta bulunamaz. Yaparsa da cezasını hemen alır.'


Türkiye’yi sahasında 1-0 yenerek Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne katılmayı garantileyen Yunanistan’da Futbol Federasyonu Başkanı Vasilis Gagatsis, FANATİK’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Yunanistan futbolu hakkında ilginç yorumlarda bulunan Gagatsis’le Conrad Otel’de bir araya geldik. İşte 2004’te Avrupa Şampiyonluğu yaşamış olan ve 7 senedir başkanlık koltuğunda oturan Yunan futbol adamının samimi sözleri: “Emre’nin basın tribününe yaptığı hareketi benim futbolcum yapamaz. Böyle bir şey asla kabul edilemez. Oyuncularımızın en büyük tepkisi gazetecilerle konuşmamaktır. Dünya Kupası Elemeleri’nde daha önce karşılaştığımız Türkiye ile deplasmanda oynanan maçta, Seitaridis çok daha hafif bir hareket yapmış. Ve hemen tribünden şahsi kararımla kendisine 30 Bin Euro ceza kesmiştim.” 

‘Türkiye daha başarılı’
“Evet biz Avrupa Şampiyonu olduk. Ancak Türkiye’nin 2002’deki Dünya 3.lüğü çok daha büyük bir başarı. Biz buralara kolay gelmedik. 2001’de A Milli Takımın hazırlık yapacağı bir spor kompleksi bile yoktu. Vitrini ve hedefleri olan bir federasyonuz. Avrupa liglerinde oynayan oyuncularımızı buralara pazarlayan biziz. 14-16 jenerasyonlarına çok önem veriyoruz. Şu an UEFA’da 5 ve Şampiyonlar Ligi’nde 1 olmak üzere 6 ekibimiz var. Biraz şanslı olduğumuzu düşünüyorum.”

‘Ulusoy üçüncü kardeşim’
“Biz federasyon olarak 1, 2 ve 3. liglerle ilgileniyoruz. Süper Ligimiz’de her takım kendi yayın haklarına sahip. Bizim payımız ise gelirlerin yüzde 5’i. Panathinaikos ve Olympiakos, 4.5 milyon Euro ile en çok kazananlar. 11 milyonluk bir ülkeyiz, bu bizim için yeterli bir rakam. Türk halkını ve Haluk Ulusoy’u ortaklaşa Avrupa Şampiyonası’nı düzenlemek istediğimiz zaman daha iyi tanıdım. Ulusoy’la 6 yıldır tanışıyoruz ve biz iki kardeşiz ancak 3. kardeşim Haluk Ulusoy oldu. Şampiyona konusunda ise sanırım o zaman kendimizi UEFA’ya tam olarak inandıramadığımızı düşünüyorum.”

‘Hükümetler şiddeti sever’
“Kuralları kulüpler birliği değil, biz koyuyoruz. Hakemler ve federasyonu suçlayanları disiplin kuruluna sevk ederek bu tip olayların önüne geçmeye çalışıyoruz. Medyada Başbakan Karamanlis’ten bile daha çok eleştiriliyorum. Siyasilerin futbola karışması yanlış. Hükümetler asla şiddetin önüne geçmek istemez. Çünkü yapamadıkları şeylerin önüne geçmek istemezler. Kendi sorunlarının açığa çıkmaması için.”

Favorisi Hakan Şükür
Federasyon Başkanı Vassillios Gagatsis, Türk Milli Takımı’nda en beğendiği oyuncunun Hakan Şükür olduğunu söyledi. Genç bir Hakan’ın Türkiye’yi bu durumundan kurtarabileceğini ifade eden Gagatsis, “En az iki savunmacının kontrol edebileceği bir yıldız. Şu an ceza sahasında defansı rahatsız edecek böyle bir forvetiniz yok. Yunanistan’da ise en beğendiğim oyuncu tabii ki eski milli takım kaptanımız Theodoros Zagorakis. Evet çok yetenekli bir futbolcu değil, ama takıma ruhuyla büyük bir güç aşılıyordu” dedi.

20 milyon Euro dağıtmış
2004’te Avrupa Şampiyonu oldukları zaman finallere gitme konusunda tecrübelerinin olmadığını ifade eden yetenekli futbol adamı, “Bunu bir hata olarak görebilirsiniz. Ama Şampiyon olduktan sonra hükümetin, federasyona gereken desteği vereceğini düşündüm. Ancak yanıldım. UEFA’dan gelen 20 milyon Euro’yu 22 futbolcu arasında dağıttım. Bu kez daha akıllı davranacağım. Kazandığımız paranın yarısını vereceğim” diye konuştu.

Mağlubiyet sonrası kahve!
Otto Rehhagel’le ilk anlaşmalarının 450 bin Euro civarında olduğunu ifade eden Başkan, Alman teknik adamın dünyanın en iyi hocalarından biri olduğunu söyledi. Başarının ardından gülerek ‘Şimdi elbette daha fazla kazanıyor’ diyen Gagatsis, “Atina’daki 4-1’lik Türkiye mağlubiyetinin ertesi günü hocamızla birlikte kahve içtim. Bana ‘Başkan, ben nerede yanlış yaptım’ dedi. Ben de düşüncelerimi onunla paylaştım. Hocamıza güveniyorum. 5-10 maçlık performansla değerlendirme yapılamaz. Güvenim bittiği zaman yollar ayrılır” dedi.

‘Terim bizi çalıştırabilir’
Rehhagel’den sonra Fatih Terim’in dünyanın en iyi 10 hocasından biri olduğunu belirten Başkan, sözlerine şu şekilde noktayı koydu: Hocamızla yollarımızı ayırırsak Terim’e ‘hayır’ diyemem. Şu anki performansını şanssızlık olarak değerlendiriyorum. Kapalı takımlar Moldova, Malta, Bosna’ya karşı zorlandınız. Oyunu açacak futbolcunuz yok. Bizim gibi açık oynayan ekiplere karşı daha iyi oynuyorsunuz. Size mağlup olunca ‘hocayı kov’ dediler. Ancak ben kendi bildiğimi yaptım. Ve yanılmadım.”

Fanatik/Hakan CAN/M. Çağrı DAVRAN
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 15:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?