29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

"Almanya İspanya'yı yener"

Almanya'da futbol efsanesi durumunda olan , Almanya'nın Euro 2008 finalinde İspanya'yla yapacağı maçın çok zorlu geçeceğini fakat Almanya'nın 4. kez Avrupa şampiyonu olacağını söyledi. Beckenbauer, "Zor olacak ama şampiyonluk mümkün" şeklinde konuştu.

Euro 2008'e İsviçre'yle birlikte ev sahipliği yapan Avusturya'da bir evi olan eski Alman futbolcu, finale kalan her iki takımı da övdü. Alman milli futbol takımının ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandığı 1972 senesinde Alman takımının kaptanı olan "İmparator" lakaplı Beckenbauer, Almanya'nın 2008'de de şampiyon olacağına inandığını ifade etti ve takımın kilit oyuncusunun da oyun kurucu Michael Ballack olduğunu ifade etti. Beckenbauer, İspanya'nın da turnuvada yenilgisiz olduğuna dikkat çekti ve "İnanılmaz derecede hızlı oynuyorlar. Savunmamız çok dikkatli olmalı. Bilhassa defansın ortası son derece dikkatli olmak zorunda" dedi.

Eski ünlü futbolcu, turnuvada inişli çıkışlı grafik sergileyen Almanya'dan da genel olarak memnun olduğunu söyledi. Beckenbauer, "Performansı çok etkileyici olmasa da neticede Alman takımı finalde" şeklinde konuştu. Takımın Portekiz maçında çok iyi oynadığını fakat Türkiye'ye karşı oldukça zorlandığına dikkat çeken Beckenbauer, pazar günü yapılacak final maçında Almanya'nın yeniden iyi futbola dönüş yapacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 21:50:29
Güncelleme :28 Haziran 2008 Cumartesi 20:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?