18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Beşiktaş'a Samsun darbesi

Samsunspor kümede kalma umutlarını son haftaya taşıdı. Beşiktaş'ı Murat Yıldırım'ın kaydettiği golle deplasmanda 1-0 mağlup eden kırmızı beyazlılar, bu kritik galibiyetle ligde kalma şansını sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, kümede kalma mücadelesi veren Samsunspor’u Fiyapı İnönü Stadı’nda ağırladı.

Samsunspor, 70. dakikada Murat Yıldırım’ın kaydettiği golle güçlü rakibini 1-0 mağlup etti. Karadeniz ekibi bu kritik galibiyetle puanını 36’ya çıkardı ve Bursaspor'a yenilen Antalyaspor'un 39 puanda kalmasıyla kümede kalma umutlarını son haftaya taşıdı. Karadeniz ekibi gelecek hafta evinde Sivasspor'u yener ve Antalyaspor da deplasmanda Fenerbahçe'ye yenilirse ligden düşen son takım Akdeniz'in kırmızı beyazlısı olacak.

Seyircisi önünde sahadan puansız ayrılan ve tribünlerin tepkisini çeken Beşiktaş ise 54 puanda kaldı. Lider Galatasaray'ın 20 puan gerisinde kalarak play-off öncesinde çok ağır bir yara daha alan siyah beyazlı futbolcular, tribünlerin "Fikret Orman bunların alayını sat" tezahüratlarıyla protesto edildi.

BEŞİKTAŞ NET FIRSATLARI KAÇIRDI
Beşiktaş karşılaşmaya Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, Ekrem, Necip, Fernandes, Veli, Burak, Quaresma ve Almeida ilk 11’i ile başlarken, Samsunspor da Ertuğrul, Adem, Kemal, Akaki, Bahia, Fink, Hakan, Murat, Serdar, Uğur ve Ekigho ilk 11’i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya ev sahibi Beşiktaş hızlı başladı. Oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan siyah beyazlılar, Samsunspor kalesinde net pozisyonlar yakalasa da bu fırsatları gole çeviremedi. Ligde kalma mücadelesini son haftaya taşımak isteyen Samsunspor, kendi sahasından hızlı çıkarak ev sahibi takımın kalesinde etkili oldu, ancak son vuruşlarda başarılı olamadı ve ilk devre golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci devresine de etkili başlayan taraf Beşiktaş oldu. Özellikle Quaresma ile Samsunspor kalesine önemli fırsatlar yakalayan siyah beyazlılar, kaleci Ertuğrul Taşkıran’ı aşmayı başaramadı. Beşiktaş’ın kalesine daha etkili gelmeye başlayan Samsunspor, 70. dakikada Murat Yıldırım’ın attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçti.

Murat Yıldırım yaklaşık 40 metreden çok sert bir şut çekti ve top Beşiktaş’ın ağlarına gitti. Bu dakikadan sonra Beşiktaş daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başladı. Oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan siyah beyazlılar, skoru eşitlemeyi başaramadı. Kendi sahasına çekilen Samsunspor savunmada hata yapmazken, hücumda çok net fırsatları kaçırdı. Ancak Karadeniz ekibi yine de sahadan 1-0 galip ayrılarak ligde kalma umutlarını son haftaya taşıdı.

...
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2012 Pazar 17:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?