29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

"Fatih Terim gitmeli"

LİG TV'nin lokomotif programlarından biri olan Şansal Büyüka ile Dobra Dobra'da bu hafta yine gündem masaya yatırıldı.
Ömer Güvenç'in sorularını yanıtlayan Şansal Büyüka Avrupa Futbol Şampiyonası'nda sonra Fatih Terim'in gitmesi gerektiğini belirtirken Abdurrahim Albayrak için de vicdanının sızladığını söyledi. Adnan Polat'ın hak ederek bu başkanlığa oturduğunu söyleyen Büyüka bu hafta sonu oynanacak olan derbiyi de masaya yatırdı.
Ligtv.com.tr'nin programdan derlediği sözler şöyle:

ÖMER GÜVENÇ: Haftanın sürprizi neydi?
ŞANSAL BÜYÜKA: Büyükşehir Belediye'nin yenmesi sürpriz değil. Büyüklerle yaptığı hiçbir maçı kaybetmedi Belediye. Ben bu sonucu tahmin ediyordum. G.Saray Denizli maçında da Denizli'nin puan alabileceğini düşünüyordum. Denizli senenin en istikrarlı takımı. Souleymanou'nun hatası son dakika galibiyeti getirdi. Gelecek haftalarda bunları çok yaşayacağız. Yıllardan beri görmediğimiz bir yarış var zirvede. Ankaraspor'un G.Birliği'ni 3 golle yenmesi çarpıcı bir sonuçtu. Rize'nin ve Manisa'nın kendini ateşe atması... Aslında çok büyük bir sürpriz yok. Örnek olması gereken bir Ertuğrul Sağlam tavrı var. Devre arasında hakeme tepki koyuşu ama maçın sonunda hakemden özür dilemesi çok güzel bir olay. Haftanın asil bir davranışıydı. Yanlış yapıyorsak özür dilemesini de bileceğiz. Yenilgiye kılıf aramayacağız. En dikkat çeken olay buydu bana göre.

"MUTLAKA İTALYA'DA OYNAMIŞ BİRİ GELMELİ..."
ÖMER GÜVENÇ: Beşiktaş'ta sorun nerde?
ŞANSAL BÜYÜKA: Beşiktaş'ın defansın ortasında bir sorunu var. Schindenfeld Gökhan'ı da bozdu. Kabul edelim ki Beşiktaş çok önemli iki stoper almalı. Bobo'ya ciddi teklifler var. Beşiktaşın yerinde olsam Bobo'yu veririm. Fiyatını da katladı Bobo. Eğer Bobo bunları gideceğim diye yapıyorsa orasını bilemem. Beşiktaş 2 yerli savunma oyuncusu bulabilir. Mesela Fenerbahçe başkentten Gökhan Gönül'ü buldu geldi. Onu kimse göremedi. Metin Diyadin'in tavsiyesiyle Fenerbahçeli oldu. Çok iyi bir oyuncu. Gökhan'ı geçen yıla kadar göremedik. Beşiktaş böyle futbolcuları bulmalı. Delgado, Ricardinho, Tello iyi oyuncu. Tello'nun ayakları yerden kesildi Roberto Carlos'la kıyasladıklarından sonra. Holosko, Bobo, Nobre iyi oyuncu. Beşiktaş'ın kısıtlı bir kadrosu yok. Her zaman söylüyorum İbrahim Toraman vazgeçilmez bir futbolcudur.

Ricardinho'da bir sıkıntı varsa onu toparlamaya çalışmak gerekir. Eğer profesyonel futbolcunsa ondan azami ölçüde yararlanmalısın. Göndereceksen sezon sonu gönder ama sezon içinde bunu yapma. Yararlanmaya çalış. Ben eğer stoper alacaksam mutlaka İtalya'da oynamış birini alırım. Legrotaglie vardı mesela... Juventus'ta harika oynuyor. Sırp, Hırvat gibi ekoller burada oynayamaz. Mesela Zago gibi bir futbolcu vardı. 100.yılında harika oynadı. Giunti vardı mesela. O da mükemmel oynadı. Bunlar bizim ülkeye ayak uydurabiliyor.

BOBO MU DEİVİD Mİ?
ÖMER GÜVENÇ: Fenerbahçe'yi hangi dezavantajlar veya avantajlar bekliyor?
ŞANSAL BÜYÜKA: Beşiktaş Belediye maçını kaybetmeseydi bu maça son derece rahat çıkabilirdi. Beşiktaş açısından her türlü zarar telafi edilebilirdi. Ama Belediye yenilgisi hesapları bozdu. Fenerbahçe'ye yenilirse fark 5'e çıkacak. Fenerbahçe yenilirse 1 puan gerisine düşecek Beşiktaş'ın. Beşiktaş sıkıntılı. Yıllarca Beşiktaş Kadıköy'de kaybetmedi. Fenerbahçe İnönü'de Beşiktaş'ı yendi geçen sene. Eğer biraz akıllı oynarsan galip çıkarsın bu maçtan. Normal şartlarda baktığında her iki takımın da şansları eşit. Beşiktaş Fenerbahçe'ye oranla daha sıkıntılı. Fenerbahçe'de bana göre beraberliğe gelmez. Ama Fenerbahçe kazanırsa büyük avantaj elde eder. Zico en önemli tercihi Deivid'in yerinde kullanacak. Bobo mu yoksa Deivid mi daha eksiklik getirir takıma? Bence Deivid. Fenerbahçe'ye karşın zaten bu kadar forvetle çıkamazdın. Bobo belki de kulübede oturacaktı. Ama Deivid'in yokluğu dezavantaj olacak. Zico'nun bu tercihi kaderi etkileyebilir. Ama en az telafi nedir dersin? Önder'i sağda onun önünde de Gökhan Gönül'e yer veririm.

"LÜTFEN BENİ ARAMAYIN"
ÖMER GÜVENÇ: Bilet sıkıntısı var derbi öncesi...
ŞANSAL BÜYÜKA: Allah rızası için. Bana bu şansı verdin. Kimse beni aramasın. Sanki bilet basıyoruz. Parayla almaya razıyım. Eskiden davetiye vardı. O da yok artık. Kimse kimseye baskı yapmasın. Kimse alınmasın. 10 günden beri gerilimdeyim ben. Beni Ankara'dan ordan bursan herkes arıyor. Chelsea maçıyla başladı bu iş. 3 tane Beşiktaş'a 2 tane de Chelsea maçına buldum. O kadar kötü durumdayız...

"POLAT BU KOLTUĞU HAKETTİ"
ÖMER GÜVENÇ: G.Saray'a dönelim. Adnan Polat'tan ne bekleniyor sizce?
ŞANSAL BÜYÜKA: Tanrı kimseyi gördüğünden geri bırakmasın derler. G.Saray büyük başarılar elde etti. Bütün bunlardan sonra lokal başarılar G.Saray'ı kesmedi. Ama çıta Avrupa'ya göre olmalı artık. Sen Avrupa'da sıradan ekiplere eleniyorsan bu taraftarını mutsuz eder. Tamam gençler önemlidir ama bu taraftar yıldızlara alıştı. Bu takıma 2-3 tane dünya markası gelmeli. 1 Lincoln yetmez. Yıldız gelmeli takıma. eğer G.Saray isen alacaksın. Yeni başkan Denizli maçına geliyor tribünlerin yarısı boş. Takım kadroyu beğenmiyor. İkisinde de seyirci haklı. Oyun da kötü bu arada. Düşünsene Hagili Taffarelli Popesculu kadroyu. Onları düşünürsen bu takımı kimse beğenmez. Herkes Servet'i beğeniyor. Adam çabalıyor. Emek sarfediyor. Polat'ın ilk yapacağı iş bu kadroyu yeniden kurmak. Zamanında bazı takım kurma stratejileri yapıldı ama G.Saray büyük futbolcuları gördü. Yenilmeden UEFA Kupası'nı kazandı bu takım.

Bu başkanlık Adnan Polat'ın hakkıydı. Bu kadar duayen var kimse bu sıkıntıyı önlemek için birşeyler yapmadı. Polat bu işe soyundu. Sağlam hamle yapması kolay değil. Özhan Canaydın'ın Seyrantepe'ye katkısı heykelinin dikilmesi için bir sebeptir. Polat Seyrantepe'ye de hız vermeli. Bu iş bir an önce bitmeli. Stadın bitmesi demak locaların da satışa çıkarılması demek. İlkel koşullarda maç oynuyorsun bu arada. G.Saray genelde üst düzey kesimin takımıdır. Fenerbahçe'de herşey defile gibi. Statlardaki görüntüler muhteşem. G.Saray'da eskiden böyle görüntüler vardı ama herşey gittikçe düşüyor. Kimse gelmiyor ilkellikten dolayı. Aslantepe'de şov yaparsın ama... Polat'ın iki önceliği var. Takıma takviye ve Aslantepe... G.Saray bu borcun altından kalkar.

"ALBAYRAK İÇİN VİCDANIM SIZLIYOR"
G.Saray Denizli maçını arkadaşlarla izledim. İki Fenerbahçeliden biri 'Abi, bu Abdurrahim Albayrak'ın yönetime girmemesi Fenerbahçe için ne kadar iyi oldu değil mi?" dedi. Ben de katıldım buna. O herşeyle uğraşır. Futbolcuların bütün derdine koşar. Adnan Polat saygın bir yönetim kurdu. Ama hiç biri Abdurrahim Albayrak'ın yaptığı işi yapamaz. Kravatını bile vermişssiniz. Sonra yoksun diyorsunuz. Bence Adnan Polat da zorlandı. O söyleyemedi Adnan Sezgin'e söyletti. Albayrak için vicdanım sızlıyor. Adnan Polat biraz preslendi. Sonuçta bağlantılı olduğu gruplar, şirketler var bunları hesaba katmak lazım. Demekki kıramayacağı kişiler var. Albayrak G.Saray'a kırılmaz ama kişilere kırılır.

"FATİH TERİM GİDER"
ÖMER GÜVENÇ: Fatih Terim Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan sonra gider mi?
ŞANSAL BÜYÜKA: Bence gider. Yönü ne tarafa bilmem ama teklifler olduğunu biliyorum. Ama biz Avrupa Futbolu'na açılmalıyız. Hoca sonuçta iyi takımlar da görev yaptı. Onun ayrılması ilişkileri ile ilgiliydi. Hocanın bir kariyeri var. Dolu dolu bir geçmiş var. Fatih Terim'i rahat bırakmazlar. Ülkedeki gelişmelerin de hocayı mutlu ettiğini düşünmüyorum. Fatih Terim giderse yerli bir teknik adam gelmeli. Daum ve Lucescu deniliyor ama milli takımla örtüşmez bu isimler. Lucescu iyi hocadır ama yaptığı hakaretleri biliyoruz.

ligtv.com
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 21:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?