27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

"Zapotocny ceza görecek"

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'in 17. haftasında sahasında karşılaştığı Denizlispor'u rakibinin kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup ederek, ligin ikinci yarısına galibiyetle başladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Denizlispor karşısında zorlanmalarına rağmen kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. İlk yarının son maçını oynadıklarına dikkat çeken Denizli, "Artık ligin yarısını tamamladık. Zorlu bir gündü. Bulduğumuz gol pozisyonu diğer maçlara göre daha azdı ama kazanacak kadar pozisyon ürettik. Maçın 1-0'da kilitlenmesi bizi temkinli oyuna itti. Takım savunmasını iyi yaptık. Bu hafta, önümüzdeki rakiplere daha yakın olacağımız bir haftaydı. Bunu bugün itibariyle değerlendirdik. Her bakımdan zor bir gündü. Buna rağmen takımın mücadelesi, zaman zaman yaptığı atak organizasyonları iyiydi" dedi.

Mustafa Denizli, Zapotocny'nin kırmızı kart görmesiyle ilgili olarak da, "Kırmızı kart konusunda sadece bu akşamki futbolcu tepkisini değerlendirmemek lazım. Bugün hakemin çaldığı veya çalmadığı düdüklerle ilgili değil. Benim futbolcularımın kaybettiği birçok maçta hakemlerin çaldığı veya çalmadığı, gösterdiği veya göstermediği kartlardan kaynaklanıyor. Bunu genel olarak değerlendirmek lazım. Rakiplerimizin oynadığı maçları da izliyor futbolcular. Psikolojik gelişimi böyle. Böyle kartlar, Beşiktaş'ta en büyük cezayı görür, bu akşam da Zapotocny cezayı görecektir" ifadelerini kullandı.

Denizli, Yusuf ile Delgado'nun birlikte oynayıp oynayamayacağının sorulması üzerine ise, "Tello ile Yusuf'un bir arada görev yapmalarıyla Delgado ve Yusuf'un bir arada oynaması arasında bir fark olmaz" diye konuştu.

Denizlispor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan da düzenlediği basın toplantısında Beşiktaş karşısında iyi mücadele ettiklerini ama gol atamadıklarını ifade etti. Maçın genelinde iyi mücadele ettiklerini söyleyen Kayıhan, "Kendi kalemize attığımız golden sonra öne çıkmaya çalıştık. İkinci yarı riskler aldık. Girdiğimiz bazı gol pozisyonları var, ama bitirici noktalarda son vuruşları yapamıyoruz. Son 15 dakika tamamen Beşiktaş sahasında oynadık ama bir türlü golle buluşamadık. Şampiyonluğa oynayan Beşiktaş karşısında iyi mücadele ettik ama golle buluşamadık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 23:23:50
Güncelleme :25 Ocak 2009 Pazar 12:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?