22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

'10 milyon lisanslı sporcu hedefliyoruz'

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'nin spor alanında önemli potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Lisanslı sporcu sayımızı 2012 yılına kadar 10 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Mehmet Atalay, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından düzenlenen "Gençlik ve Türk Sporunun Geleceği" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Çalışmaları sadece sportif alanda değil, kültürel ve sosyal alanda da sürdürmekte olduklarını kaydeden Atalay, "Türkiye spor alanında önemli potansiyele sahip. Türkiye'yi baştan başa spor ülkesi haline getirip sporu tabana yaymak öncelikli hedefimiz. Bugün İsveç'te 8 milyonluk nüfusun 5 milyonunu lisanslı sporcular oluştururken, Türkiye'de 75 milyonluk nüfusun içinde sadece 1 milyon 750 bin lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Lisanslı sporcu sayımızı 2012 yılına kadar 10 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. bakımından zengin bir gençliğe sahibiz, bunun kıymetini bilip gerekli yatırımları yapmalıyız. Yeniden yapılanma süreci çerçevesinde Türk Spor Kurumu adı altında yeni bir teşkilat oluşturuyoruz" diye konuştu.

Türk Spor Kurumu'nun, örgütlenme, düzenleyici ve denetleyici tedbirleri içereceğini ifade eden Atalay, "Bu sayede her il ve ilçede spora gerekli yatırımlar yapılacak ve spor okullarında okuyan öğrencilerimize iş imkanı sağlanacaktır" dedi.

Beden Eğitimi ve Sağlık Yüksek Okullarında öğrencilerin daha kaliteli eğitim alması için akademisyenlerle ortak çalışmalar başlattıklarını anlatan Atalay, "Bu sorunları çözdüğümüz zaman hem ekonomik alanda hem de sosyal alanda ilerlememiz daha kolay olacaktır" şeklinde konuştu.
A.A.
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 18:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.100.184.xxx Tarih : 8.01.2007 19:43:41
YAZMAK İSTEMİYORDUM. AMA YİNE DAYANAMADIM. 47 YAŞINDA SPORCU LİSANSI ÇIKARDIM. İKİ KEZ BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSUNA KATILDIM. DİKMEN KEKLİK PINARI İLE ULUS HÜKÜMET KONAĞI ARASINDA, 10 KM ÜZERİNDE BİR MESAFE. GENÇ ATLER BU MESAFEYİ 30-38 DAKİKA ARASINDA TAMAMLIYORLAR. ELLİ YAŞINDA BİR ADAM OLAN BEN, ANCAK 50 DAKİKADA TAMAMLAYABİLİYORUM. AMA YARIŞIN SONUNA DOĞRU NE OLUYOR BİLİYOR MUSUNUZ ? POLİS ARAÇ TRAFİĞİNİ AÇIYOR VE BENİM GİBİ VETERAN(MASTER) ATLETLER, CİĞERLERİMİZE MİS GİBİ EGZOS KOKULARINI ÇEKEREK PARKURU TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYOR. DÜNYANIN NERESİNDE BÖYLE BİR ŞEY VAR ? NE OLUR YARIN KİTAP SATAN MAĞAZALARA GİDİN VE SPOR KİTAPLARI HANGİ RAFTA DİYE SORUN. İNANAMAZSINIZ TEK BİR RAF VE BİR KAÇ KİTAP. BUNUN DIŞINDA SAĞ, SOL, YERLİ YABANCI BİNLERCE KİTAP. BUNA DA ŞÜKÜR. ATMIŞLI YILLARDA ELİMİZE GEÇEN BİR KİTABI EN AZ 15 KİŞİ OKURDUK. AMA İNANIN SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUDDA BULUNUR. TEK BAŞINA OKUMAYA ENDEKSLİ KAFALAR KENDİLERİ VE ÜLKELERİ İÇİN FAZLACA BİR ŞEY ÜRETEMEZLER. BAŞKENTİMİZDE İKİ TANE TARTAN PİST VAR. BİRİ NAİLİ MORAN. DİĞERİ ANITTEPE. BİRİNCİSİ LİSANSLI SPORCULAR, İKİNCİSİ İSE HALK İÇİN. NAİLİ MORANDA HEMEN HEMEN TÜM ANTRENÖRLER ELLERİNDE SİGARA İLE ÇOCUKLARI ÇALIŞTIRIYORLAR. BU NASIL BİR TUTUM. AYNI PİSTTE BİR 10 KM YARIŞINA KATILDIM VE YARIŞI BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM. KATEGORİ OLMADIĞI İÇİN GENÇLERLE KOŞTUM. GENÇLER EŞYANIN TABİATI GEREĞİ FIRTINA GİBİ. BAKTIM BİR TEK BEN KALMIŞIM. HAKEMLER BİTİRMEM İÇİN GÖZÜMÜN İÇİNE BAKIYOR. BU BAKIŞLAR BİR İKİ TURDAN SONRA SÖZLÜ SATAŞMALARA DÖNÜNCE, İSTER İSTEMEZ YARIŞI BIRAKTIM. BU OLAYIN YİRMİYE YAKIN GÖRGÜ TANIĞI VAR. ÇÜNKÜ BEN SİVRİLİK YAPIP TÜM KEÇİÖREN PİSTİNDEKİ AKRANLARIMI BANA TEZAHURAT YAPSINLAR DİYE ORAYA TAŞIMIŞTIM. ŞİMDİ SAYIN MEHMET ATALAY SADECE KENDİ KADROLARININ SPORA BAKIŞINI DÜZELTSE YETER. ÇÜNKÜ BİZ ZATEN SPORUMUZU YAPIYORUZ. ANKARA'DA O İKİ TARTAN PİST DIŞINDA, ÇERDEN ÇÖPTEN DE OLSA KIRKA YAKIN PARKUR VAR. SAYGILARIMLA. VETERAN ATLET K. MÜKREMİN BARUT 8 OCAK 2007-ANKARA