30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

100 milyon dolar getirmiyorum

Galatasaray Kulübü kongre üyesi Aysal, basın toplantısında 14 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede yönetime aday olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü'nün 14 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi başkanlığa aday olduğunu düzenledoiği basın toplantısı ile açıklayan Ünal Aysal; "Dünya çapında başarıda süreklilik" sloganıyla yola çıktı.

Ünal Aysal, Conrad Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında sağlam temellerin atılması gerektiğini vurgulayarak 4 temel oluşumdan bahsetti.

Aysal konuşmalarına şöyle başladı: "Galatasaray'ımız 14 Mayıs'ta tarihi bir genel kurula gidiyor. Büyük hedeflerin benimsendiği ve tüm camianın kenetlendiği hayırlı bir genel kurul olacağına yürekten inanıyorum. Gurur duyduğumuz bir dünya markası olarak bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Galatasaray için en iyisi demek eşi görülmemiş başarılar demektir. Tarihimiz eşi görülmemiş başarılarla dolu kulübümüzün özellikle futboldaki başarılarını kısaca hatırlarsak; Galatasaray UEFA Kupası'nı hiç yenilgi almadan kazanan tek Türk takımıdır, süper kupayı kazanan tek Türk takımıdır. Dünya kulüpler sıralamasında en yukarıya çıkan, Avrupa kupalarında en çok puan toplayan Türk takımıdır.
Böyle bir tarihi olan bir kulüp için konulacak hedefler sıradan, alışılagelmiş olamaz." Sağlam temellerin atılması gerektiğini vurgulayan Aysal, 4 temel öğe ile hedeflerini belirlediklerini söyledi. Ünal Aysal sıralamayı şöyle yaptı:

1-EKONOMİK BAŞARI
"Bunun için Galatasaray'ın elindeki imkanları iyi değerlendirmek yetmiyor. Büyük ve gerçekçi projeler geliştirmek gerekecek. Kulübe en kısa sürede nefes aldırılmalı."

2-İDARİ BAŞARI VE KURUMSALLAŞMA
"Şeffaf bir yönetim şart. Kurumsallaşma için kulübü Başkan'ın tekelinden kurtarmalıyız. El ele vererek ve sinerji içinde yönetilen örnek bir yapı olmalı. Güçlü ve kendisini kanıtlamış üyelerin yönetim kurulunda yer alması gerekir."

3-SOSYAL, KÜLTÜREL VE MARKA DEĞERİMİZ
Dünyanın en önemli markalarından bir tanesi olan Galatasaray herkesi mutlu edecek bir yapıya bürünmelidir. Galatasaray'ın Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresi olarak bilincindeyiz ve sevginin sorumluluğunu hepimiz hissetmeliyiz."

4 -SPORTİF BAŞARI
"En fazla beklenen konu bu. Tüm branşlarda başarı gerekiyor ama bugün dünyanın her yerindeki toplumlar için özellikle futboldaki başarı ilk planda. Kendimize başarı için iki kriter koymalıyız. Türkiye'de başarı yeterli değildir. Başarı konusunda en büyük hedefimiz Dünya çapında başarılar ve bunun sürekliliği."
Aysal sözlerine adaylığını açıklayarak şöyle devam etti.
"Türkiye'nin en aydın, en eğitimli, en sorgulayıcı üye profilini sahip kulümüzün yönetime aday olduğumu bugün burada ilk defa sizlerle paylaşmak istedim. Galatasaray için hayırlı olsun"

"GALATASARAY'I YENİDEN KÜLLERİNDEN YARATACAĞIZ"

"Tüm branşlarda sportif başarı bekliyoruz. Dünyanın her yerinde futbol itici bir güç durumundadır. Başarı için 2 kriter gerekir. 1. Türkiye’de yetmez. 2.’si biz Avrupa’da başarı alan bir takımız.

Türkiye'nin en aydın, en kaliteli en saygın kulübünde yönetime aday olduğumu ilk kez sizlere söylüyorum. Bu adaylıkta bana destek veren herkese teşekkür eder, genel kurulda kim seçilirse seçilsin ona başarılar diliyorum.

Galatasaray’ı yeniden küllerinden yaratacağız. Galatasaray’ın şu anda yaşadığı bir trafik kazası var ancak bu sürekli değildir. Bunu size ispatlayacağız. Türkler genellikle Arda gibi gençleri yalnız kendi menfaatleri değil onları da düşünerek karar alırlar. Hem kulübe ve Arda’ya ne faydalı olacaksa o yapılır.

Benim futbola yönelik bir tecrübesizliğim var. Anca Galatasaray bir holdingin üzerinde bir kuruluş. Burayı yönetmek başlı başına ayrı bir iş."

"ARDA KARARINI BİZE BIRAKSINLAR"

Arda Turan Atletico Madrid transferi hakkında konuşan Aysal, "O karar yeni yönetime bırakılmalı" dedi. Galatasaray'daki durumu trafik kazasına benzeten Aysal, "Galatasaray yeniden küllerinden doğacak" ifadelerini kullandı.

"İÇİNİZ RAHAT OLSUN"

Lucescu ve Drogba ile ilgili bir çalışmaları olup olmadığı sorusuna Aysal "Takdir edersiniz ki şu anda bize bir görev verilmedi. İnisiyatif kullanmak da tedbirsizlik olur. Ancak gerekli araştırmaları yapıyoruz. Süratle hareket edebilmek için gerekli hamleleri yapıyoruz. Ancak içiniz rahat olsun, zamanı gelince transferler size en detaylı şekilde anlatılacaktır. " yanıtını verdi.

"ABRAMOVİC TABİRİ BENİM İÇİN HAKARET DEĞİL, 100 MİLYON DOLAR GETİRMİYORUM"

"Beni Galatasaray’a getiren ilk sebep takımın bugün içinde bulunduğu durumdur. Bu benim için bir görevdir. Ancak genel kurul bu görevi bana değil başkasına verirse de ona da saygı duyarım. Hiçbir Galatasaray başkan adayına hiç böyle bir tabir yapılmamıştı. Bu benim için bir hakaret değil. Galatasaray'ın 100 milyon dolar ile gelmek gibi bir başkanlığa ihtiyacı yok. Galatasaray'ın kendi değerleriyle 100 milyon doları üretecek gücü vardır zaten. Galatasaray Kulübü’ne ait herhangi bir şeyi satın alma gibi bir niyetim hiç olmadı. Ancak sportif AŞ’nin hisseleri satılıyor. Galatasaray’ın bu paralara ihtiyacı yok. Cebimden çıkartıp hiçbir zaman para vermeyi düşünmedim."

"LİSTEMİZ AŞAĞI YUKARI HAZIR"

"Yönetim Kurulu üyelerimiz, listemiz aşağı yukarı hazır. Ben biraz eskilerdenim, o nedenle de eski kurallara bağlıyım. Eski kurallar der ki; ilk olarak Divan Kurulu’na sunulsun. En yakın zamanda Divan’a sunacağız, sonrasında da sizler bilgilendirileceksiniz. Yanlışlıkları elimizden gelen her şeyi yaparak düzelteceğiz.

Bir denizde yüzecekseniz önce derinliğini ölçerseniz. Ben hiç tedbirsiz bir işe girmedim. Galatasaray büyük bir konu. Neleri ne şekilde çözeceğimi araştırıp irdelemeden bu işe girişmem olmazdı. Bunları iyice araştırdım ve şimdi adayım."

"TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

"Şu andaki yönetimin durumunda olursam direkt istifa ederim. Elimizdeki tüzük eksik. Kesinlikle tüzüğü değiştireceğiz. Ali Dürüst benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Bizim ayrılık gibi bir durumumuz olmaz. Biz her zaman onunla birlikteyiz. Ben beyaz Türk falan değilim, bir Türk’üm ve Galatasaraylıyım. Galatasaraylıların hepsi tekdir. Derin Galatasaray’dan da bahsediliyor. 2 tip Galatasaraylı var. Biri skor levhasına bakan, diğeri de onun arkasına bakı sorunları görendir. Bunların hepsi benim için derin Galatasaray. Biz Galatasaray’ı küllerinden yaratma arzusu içinde geliyoruz. Hepsini yeniden yapılandıracak güce de sahibiz.

 

...
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2011 Salı 15:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?