22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

2013 Akdeniz Oyunları Yunanistan'ın

2013 Akdeniz Oyunları Yunanistan'ın Volos şehrine verildi.
İtalya'nın Pescara şehrinde yapılan oylamaya 23 ülkeden 75 delege katıldı.

TRT sunucusu Korhan Albay'ın yaptığı Türkiye'nin sunumu 45 dakika sürerken, sunumun içerisinde Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Belediye Başkanı Macit Özcan, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun konuşmalarına yer verildi. Bakan Tüzmen, yaptığı kısa açıklamada, 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesi halinde hükümet olarak üzerlerine düşen herşeyi yapacaklarını söyleyerek,
Mersin'in altyapısının bu organizasyona hazır olduğunu ifade etti.


Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ise, dosyalar halinde hazırladığı garanti mektubunu okudu. Daha sonra garanti mektubunu rekortmen haltercimiz Halil Mutlu ve milli atletimiz Nevin Yanıt olimpiyat komitesine sundu. Yunanistan ve Hırvatistan'ın sunumlardan sonra 3 ülke delegeleri dışarı çıkarılarak gizli oylamaya geçildi. Oylamanın ilk turunda komitenin 13 oyunu alan Mersin elenirken, ikinci turda 34 oy'a karşılık 37 oy ile Yunanistan'ın Volos şehri Akdeniz Olimpiyatları'nı almaya hak kazandı.


Öte yandan, dışarıda kararın açıklanmasını heyecanla bekleyen Yunanlı delegeler ve Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, kararın açıklanması ile birlikte çığlıklar atarak birbirlerine sarıldı. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis başta olmak üzere Yunan temsilcileri tebrik etti.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 03:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gazi lisesi IP: 212.175.112.xxx Tarih : 30.10.2007 09:45:53

keşke mersine verilseydi hiç olmassa ülkemizin tarihi değerlerini tüm dünyaya tanıtırdık