25
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

21 gün hak mahrumiyeti!‎

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a ise 21 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin Lira para cezası verdi. Kurul, Galatasaraylı futbolcu Lorik Cana ve Konyasporlu futbolcu Mahamoudoy Kere'ye de 2 resmi müsabakadan men cezası vermeyi karara bağladı.

PFDK, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a, Sivasspor maçında müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin Lira para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca Sarı-lacivertli kulübe de aynı maçta taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 15 bin Lira para cezası verildi.

Kurul, Konyaspor-Galatasaray maçının son dakikalarında kırmızı kartla oyun dışında kalan Galatasaraylı futbolcu Lorik Cana ve Konyasporlu futbolcu Mahamoudoy Kere'ye 2 resmi müsabakadan men cezası verdi.

PFDK, Çaykur Rizespor'a sahasında oynadığı Samsunspor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 10 bin Lira para cezası vermeyi karara bağladı. Çaykur Rizespor idarecisi Süleyman Hasan Basa'ya da müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 4 bin Lira para cezası verildi.

PFDK'nın verdiği diğer cezalar ise şöyle:

"5 maç: Bayram Vardar (Zeytinburnuspor)

2 maç: Serdar Karkın (Yeni Malatyaspor), Ramiz Ok (Diyarbakır Kayapınar Belediyespor), Derman Cansızlar (Yalovaspor), Ali Say (Karşıyaka A2)

15 gün hak mahrumiyeti: Metin Akçiçek (Zeytinburnuspor idarecisi)

10 bin Lira: Medical Park Antalyaspor, Kasımpaşa, Samsunspor

8 bin Lira: Göztepe

5 bin 100 Lira: Yeni Malatyaspor

5 bin Lira: Konyaspor

3 bin Lira: Orduspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor

2 bin Lira: Bandırmaspor, Malatyaspor

Bin 500 Lira: Sarıyerspor

Bin 50 Lira: Yalovaspor

Bin Lira: Araklıspor, Sancaktepe Belediyespor, Siirtspor

900 Lira: Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor"

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 20:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?