22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

23.Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin

Basketbol'da 23. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Efes Pilsen'i Solomon'un son saniye basketiyle 79-77 yenen Fenerbahçe Ülker kazandı.


Maçın bitimiyle büyük bir sevinç yaşayan sarı-lacivertli basketbolcular, mutluluklarını kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarıyla paylaştı. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 4. kez kazanan Fenerbahçe Ülker'e kupasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen verdi.

Sarı-lacivertli basketbolcular kupalarıyla birlikte basın mensuplarına poz verirken, büyük sevinç yaşadı. Fenerbahçe Ülkerli basketbolcuların sevinci soyunma odasında da devam etti.


Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, son saniye basketiyle kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Efes Pilsen karşısında çok iyi mücadele ettik. Sahada tam bir takım gibi mücadele ettik. Bütün bir sezon bu oyunumuzu sürdürmeliyiz. Efes Pilsen maçı Euroleague kalitesinde bir maç oldu ve biz iyi bir prova yapmış olduk. Tüm basketbolcularımı ve rakip takımı mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.


Sarı-lavivertli basketbolcular Semih Erden ve Oğuz Savaş, Fenerbahçe'ye 100. yıllarında bir şampiyonluk daha yaşattıkları için büyük bir gurur duyduklarını söylediler. Genç basketbolcular, Efes Pilsen karşısında hakemin kötü yönetimine rağmen maçı hiçbir zaman bırakmadıklarını büyük bir mücadelenin sonunda galip gelmeyi başardıklarını ifade etti.


Fenerbahçe Ülker Basketbol Direktörü Nedim Karakaş, basketbol erkeklerde 100. yıllarında bir kupa daha aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, sıranın bayan basketbolculara geldiğini söyledi. Karakaş, maçın hakemlerine ise büyük tepki göstererek, "Hakemler sürekli aleyhimize hata yaptı. Ben bugüne kadar hiçbir Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında bu kadar hata yapan bir hakem üçlüsü görmedim.

Bu hakemlerin böylesine önemli bir maça neden atandığını anlayamadım. Bugüne kadar hakemler hakkında hiç konuşmadık ama sabrımız taştı. Hakemler ne zaman farkı açsak, verdikleri hatalı kararlarla farkın kapanmasını sağladı. Hakem hataları olmasa 20 sayının üzerinde bir farkla kazanacağımız maçı son saniyede kazanabildik" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 01:02:16
Güncelleme :11 Ekim 2007 Perşembe 01:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?