30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

25 yıllık hasret bitsin diye..

Fortis Türkiye Kupası’nı son olarak 1982-1983 sezonunda kazanan Fenerbahçe, bu şanssızlığını kırma yolunda ilk adımını bu akşam atıyor. Kanarya, grup aşamasının ilk maçında renkdaşıyla karşılaşacak. Sarı-Lacivertliler’in kadrosunda Alex, Güiza, Selçuk, Uğur ve Gökhan yer almıyor

ANKARAGÜCÜ-FENERBAHÇE
STAT: 19 Mayıs
BAŞLAMA SAATİ: 20.00
HAKEM: Hakan Özkan
NAKLEN YAYIN: Lig TV
ANKARAGÜCÜ: Serkan - El Yasa, Tolga, Moin, İlkem - Gökhan, Barbaros, Cem Can, Murat Erdoğan - Jaba, Mehmet Yılmaz
FENERBAHÇE: Volkan Babacan - Ali, Edu, Yasin, Vederson - Kazım, Josico, Selçuk, Uğur - Semih, İlhan

ANKARA - Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nı kazandığından bu yana 25 yılı geride bıraktı... Sarı-Lacivertliler son olarak 1982-1983 sezonunda iki ayaklı finalde Mersin İdman Yurdu’nu 2-1 ve 2-0’lık skorlarla yenerek kupaya uzanmış, daha sonra beş kez finale çıkmasına karşın mutlu sona ulaşamamıştı. Fenerbahçe o günden bu yana defalarca lig şampiyonluğu kazandı, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final gördü ancak koca bir jenerasyon Türkiye Kupası sevincini yaşayamadı. Luis Aragones’in önderliğindeki Sarı-Lacivertliler, bu şanssızlıklarını kırmak için ilk adımı bugün atıyor ve Fortis Türkiye Kupası grup aşamasının ilk maçında Ankaragücü’nün konuğu olacak.
İki takım da bu sezon ligde aradığını bulabilmiş değil ve kupada moral kazanmak istiyor. Konuk ekibin teknik direktörü Luis Aragones, gelecek hafta oynanacak Arsenal maçını düşünerek bu maçta bazı önemli oyuncularını riske etmeyecek. Luis Aragones’in Ankaragücü maçının 18 kişilik maç kadrosuna almadığı Lugano, Alex, Güiza, Selçuk, Uğur ve Gökhan, Ankara’ya götürülmedi. Aragones, sakatlığı geçen Tümer Metin’i Ankaragücü maçının 18 kişilik maç kadrosuna dahil ederken, tecrübeli oyuncu bu sezon ilk kez maç kadrosunda yer aldı.

Aragones: Tek gayem kazanmak
Teknik Direktör Luis Aragones, Ankaragücü maçını kazanmak istediklerini belirterek, “Benim her zaman tek gayem kazanmaktır” dedi. Takımda bulunan 26-27 oyuncunun kendisine eşit uzaklıkta olduğunu söyleyen Aragones “Bazı oyuncular ligde oynar, bazıları kupada oynar. ‘Şu oyuncular ilk 11, şu oyuncular yedektir’ diyemem” diye konuştu. İspanyol teknik adam, tarzının her zaman oyunculara göre bir şeyler yapmak olduğunu anlatarak, “Fenerbahçe teknik bir ekip olduğu için teknik oynaması gerekir. Daha çok pas yapması gerekir ki benim de sevdiğim tarz budur” diye konuştu.

Tasarruf için otobüsle gittiler


Dün Samandıra’da son çalışmasını yapan Fenerbahçe, akşam saatlerinde karayoluyla Ankara’ya vardı. Yönetimin ekonomik kriz nedeniyle, tasarruf tedbirleri aldığı bu nedenle takımın otobüsle Ankara’ya götürüldüğü öne sürüldü. Sarı-Lacivertliler ayrıca Samandıra Te-sisleri’nde de, özellikle tesislerin boş olduğu günlerde elektrik kullanımına kısıtlama getirdi.
Bu arada kaptan Alex de Souza, ligin uzun bir maraton olduğunu belirterek taraftarlardan sabır istedi. Brezilyalı futbolcu, “Şu anda istediğimiz yerde değiliz fakat kötü gidişe dur demek için önümüzde uzun bir süre var. Şampiyonlar Ligi’ndeki durumumuz daha karışık. Gruptan çıkmamız çok zor olsa da imkânsız değil” dedi.
Tecrübeli oyuncu, Aragones’in gönderilip yerine Vanderlei Luxemburgo’nun geleceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Kulüpte böyle bir şey konuşulmadı” açıklamasında bulundu.

Günün programı


A Grubu
16.00 Gaziantepspor-Trabzonspor
B Grubu
14.00 Kayserispor-Altay
C Grubu
14.00 Denizlispor-Manisaspor, Sivasspor-Konyaspor
D Grubu
14.00 Eskişehirspor-Bursaspor
20.00 Ankaragücü-Fenerbahçe

Radikal
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÖKHAN IP: 88.227.32.xxx Tarih : 30.10.2008 11:42:07

FENER BİR ÇEYREK YÜZYIL DAHA BEKLESİN. ANCAK O ZAMAN ALIR O KUPAYI...