20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

26. haftada biter

Beşiktaş Teknik Direktörü, "Ligde şu anda zirve mücadelesi veren 7-8 takım var. 26. haftadan sonra böyle bir tabloyla karşılaşılmaz. Genelde iki takım kalır. Biz bunlardan biri olmak için gayret ediyoruz" dedi.

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Süper Lig’de şu anda zirve mücadelesi veren 7-8 takım olduğunu belirtirken, bu rakamın 26. haftadan sonra 2’ye düşeceğini ve yarışın içinde sonuna kadar olacaklarını savundu.

Denizli, dün BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme damgasını vuracak açıklamalarda bulundu. "Şampiyonluğa kimin uzanacağı 26. haftadan önce ortaya çıkmaz" diyen Denizli, şöyle devam etti:

"Şu anki potada 7-8 takımdan bahsedebiliyorsunuz. 26. haftadan sonra böyle bir tabloyla karşılaşılmaz. Yüzdesi düşük olmakla birlikte 3 olabilir. Genelde 2 takım kalır. Biz bunlardan biri olmak için gayret ediyoruz.

Kararları ben veririm

Kadroda çok fazla değişime ihtiyacımız yok. Elimdeki kadro, benim düşündüğüm, Türkiye liglerinde bizi hedefe taşıyacak bir kadrodur. Buna inandığım için buradayım. Bazı futbolcuların pozisyonlarını değiştirdik. Yeni bir futbolcu kimliğiyle, tiplemesiyle onları kullanıyoruz. Alternatif isimleri 3-4’e çıkarırsak, önemli sorun yaşamayız.

Biz oyun planımızı öncelikle hücum üzerine kurarız. Yapmaya da devam ediyoruz. Savunmadaki görüntümüz dörtlü de olabilir, üçlü de, hatta bazı maçlarda ikili de oldu. Sahadaki görüntüyü yansıtabilecek futbolculara sahipseniz, zaman gelir üçlü oynarsınız, zaman gelir dörtlü oynarsınız. Gökhan Zan her sistemi oynayacak bir oyuncu. Bu konuların üzerinde çok fazla duruluyor.

Futbolcuları nerede, ne zaman kullanacağımı biliyorum. Bobo’nun hangi bölümlerde oynayacağı, onunla ilgili kararları etkilemez. Bobo önemli silahlarımızdan biri ve böyle olmaya devam edecek. Karar verici benim. Bütün kararlarımın, takımın ve futbolcuların lehine olması için çabalarım. Bobo’nun çalışmasından ve davranışlarından memnunum. Hedefe giden yolda herkesin katkısı olacak. Kimi 30 dakika, kimi 300 dakika, kimi de 500 dakika oynar. Futbolcular bu uygulamaya alışacak ve kendini aktif durumda tutacak. Milliyeti ne olursa olsun, futbolcularım benim için aynı. Ben futbolcumla ilgili kararı bir maçla vermem. Onu kazanmak için devam ederim. Delgado kendini eleştirecek bir şekilde konuşmuşsa, kendi analizini iyi yapıyor demektir. 90 dakikalık bir performansla değerlendirme yapmam.

Tüm futbolcuların benim kafamda bir profili var ama her gün aynısını beklemek safdillik olur.

Üzüldüğüm tek maç Kayserispor’du

Göreve geldiğim günden beri beni üretkenlik konusunda tatmin etmeyen tek maç, Kayserispor karşılaşması oldu. Takımın hücum ve savunma anlayışından genelde memnunum. İleriye taşımak istediğim konular başka. Ben mutluyum. Beşiktaşlıların da mutlu olduğunu düşünüyorum. Kazanılacak bir maçı kazanamadığımız için hayıflanabilirler ama oynanan futboldan üzüntü duymazlar.

Gökhan Zan sakatlık sorunlarıyla uğraşıyordu. Bizimle beraber olamadı. Çalışmalarını yakından takip ettik. Gökhan son yıllarda bu ülkede yetişen en iyi savunma oyuncularından biri."

Beni kimseyle kıyaslamasınlar

MUSTAFA Denizli, takımın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile kıyaslanmasının doğru olmadığını söyledi. Futbolda kıyaslama yapılamayacağını savunan tecrübeli teknik adam, "Birinin 5 haftası, birinin 6 haftası getirildiğinde sağlıklı bir sonuç alamazsınız. Ana hedef, ligin bütününde neler yapacağınızdır" dedi. Kayıp puan baremlerinin olduğunu vurgulayan Denizli, "Bundan sonra da olacaktır. Bir takımın kayıp puan baremi sezon başında konulmuştur. O sezon içinde ona sahibiz. Düşündüğümüz kayıp puan bareminin dışına çıkmadığımız sürece hedefe varırız. Kayıp puanlar ligin sonuna kadar yaşanacaktır. Koyduğunuz puan limitini 13 haftada da bulabilirsiniz. Bu, barem bozulmuş demek değildir" diye konuştu.

Denizli’yi kızdırdılar

ESKİŞEHİRSPOR maçının hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla sürdüren Beşiktaş’ta futbolcular gol ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Mustafa Denizli, oyuncularının üç pasla hızlı bir şekilde rakip kaleye gitmesini isterken, bazı futbolcularını başarısız olmaları nedeniyle sert bir şekilde uyardı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 12:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?