19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

4'te 1 oyla ülkeyi nasıl yönetiyorsun?

Memorial 11 Altın Adam yarışmasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Futbol Federasyonu eski Başkanvekili Ata Aksu çarpıcı açıklamalar yaptı. Futbola siyasetin karıştığını, son Kulüpler Birliği toplantısının konusunun sadece 'Haluk Ulusoy gitsin mi, kalsın mı?' olduğunu belirten Aksu, "Sayın Spor Bakanı Mehmet Ali Şahin 'Lütfen kulüpler demokratik haklarını kullansınlar, uzlaşma sağlasınlar, onlar kullanmazsa ben kullanacağım' diyor. Bu söylem demokrasinin özüne aykırı. Ben o zaman '4'te 1 oyla nasıl ülkenin tamamını yönetiyorsun? 70 milyonun konsensüsü mü var?' diye sorarım. Demokraside karşı görüşler, karşı gruplar var, konsensüs var'" diye konuştu.

PARAŞÜTLE İNENLER VAR
Siyasetin spora yaklaşmasını pek yadırgamadığını anlatan Aksu, "Siyasetçiyi de anlayışla karşılamak lazım. Ufak şehirlerde bir oyuncu kırmızı kart gördü mü yerel basın hemen 'milletvekillerimiz uyuyor mu?' diye çıkıyor. Böyle bir ilişki dünden bugüne var" dedi. Futbolla hiç ilgisi olmayan insanların kurtarıcı rolüne soyunduğuna dikkat çeken Aksu, "Bazı duyumlarım ve bilgilerim var. Bazı şahıslar, futbolla 2-3 yıl öncesine kadar hiç ilgilenmemiş kişiler Türk futboluna kurtarıcı gibi paraşütle indirildiler. O insanlara acıyorum. Kendi kimlikleriyle orada duramazlar, her sıfatlarının sonunda filanın arkadaşı diye eklenir" şeklinde konuştu.

BIÇAKCI DA KONUŞTU
Yine aynı gecede konuşan Futbol Federasyonu eski Başkanı Levent Bıçakcı da federasyon başkanını görevden almaya federasyon genel kurulunun yetkili olduğunu vurgulayarak, "Sayın Bakan Şahin'in, gözetim ve denetimden dolayı TFF Genel Kurulu'nu toplantıya çağırma yetkisi var ama gündemi belirleyemez. Başkanı ve yönetim kurulunu genel kurul seçtiği için, genel kurul görevden almaya yetkilidir" dedi.
Sabah
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 01:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?