20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

50 bin kişilik stat

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 19 Mayıs Stadı'nın yıkılacağını ve yerine modern bir stat yapılacağı belirterek, "Şampiyonluğa oynayan Ankaragücü'ne 50 bin kişilik stat yakışır" dedi. 

Stadın yıkılmasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de olumlu yanıt verdiğini kaydeden Gökçek, "Stadın altında dev bir alışveriş merkezi de yer alacak. Bir kanun çıkartılarak, bu alışveriş merkezinden gelen gelir, o sezon birinci ligde mücadele eden Ankara takımları arasında pay edilecek. Böylece Ankara hem modern bir stada kavuşacak hem de Ankara takımları büyük bir gelir elde etmiş olacak" dedi.
Dünyanın en modern stadlarından birini yapmayı planladıklarını kaydeden Gökçek, "Büyük maçlarda bütün tribünler açılacak diğer maçlarda ise Avrupa'da yapıldığı gibi boş tribünlerin üstü taraftar resimleriyle kaplanarak koruma altına alınacak. Şampiyonluğa oynayacak bir Ankaragücü'ne de 50 bin kişilik stat yakışır" şeklinde konuştu. 

19 Mayıs Stadı'nun zemini bu sezon başında suni çime dönüştürülmüştü. Gökçek ayrıca, paraşüt kulesinin bulunduğu alana 10 bin kişilik basketbol sahasının yapımına bugünlerde başlanacağını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 10:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?