19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

500 bin kişi beraber seyredecek

Televizyon

Astroloji

Sağlık

Magazin

Teknoloji

Otomobil

Turizm Rehberi

Emlak

İşte İnsan

Sabah Çocuk

Mobil Eğlence

Detaylı Arama

Cuma

Yazarlar

Alışveriş

Yaşam

Ajanda

Güncel

Gezi


Cumartesi

Yazarlar

Güncel

Yaşama Dair

Sinema

Gurme


Pazar

Yazarlar

Güncel

Hobi

Röportaj

Gurme

İyi Yaşa




Google Arama 







Yarın akşam Türkiye-Almanya arasında oynanacak yarı final için gurbetçiler "Ne mutlu ki takımımız var" diyor. Maçı, Brandenburg Kapısı'nda kurulacak dev ekranlarda 500 bin kişi birlikte seyredecek

Euro 2008 yarı final maçında, Almanya'da yaşayan ve sayıları 2.5 milyonu bulan gurbetçilerimizi çok zor bir seçim bekliyor. Bir tarafta ekmek parası kazandıkları Almanya, diğer yanda ise memleketleri Türkiye... Alman Haber Ajansı, 500 bin kişinin, başkent Berlin'de Brandenburg Kapısı'nda, devasa bin alana kurulacak 3 dev ekrandan maçı izleyeceğini belirtirken, Alman polisi de kavga çıkmaması için özel önlemler alacağını açıkladı. Hamburg, Köln, Frankfurt gibi kentlerde de meydanlara dev ekranlar kurulacak. 40 yıl önce Almanya'ya yerleşen Türklerin kendisini her iki taraftan da hissettiğine değinen Alman Haber Ajansı, Türk gurbetçilerin maç öncesi nabzını yokladı.

MERKEL DE GİDEBİLİR
Berlin'de kafe işleten Faruk Kaplan, "Şanslıyız ki yarı finalde iki takımımız var. Almanya ve Türkiye. Hangi taraf kazanırsa kazansın zaferi Alman dostlarımızla birlikte kutlayacağız" derken, bir kültür derneği yetkilisi olan olan Mustafa Yıldız ise duygularını, "Hepimiz Türk'üz. Ama aynı zamanda kendimizi Alman olarak da görüyoruz" diye özetledi. Avrupa Futbol Şampiyonası Berlin Entegrasyon Komiseri Guenter Piening ise, "Şu andaki atmosfer çok barışçıl. Tatsız bir olay çıkacağını sanmıyoruz" şeklinde konuştu. Bu arada Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de, yarın akşamki maçı izlemek üzere stada gitmeyi planladığı açıklandı.

Sabah
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 13:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?