15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

7-8 kişi gidecek

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sezon başından bu yana beklentilerinin büyük olduğu 7-8 oyuncudan gerekli verimi alamadıklarını, Beşiktaş’ın büyük hedeflerine katkıda bulunamayacak futbolcularla yollarını ayıracaklarını söyledi. Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eksiklikler tespit edildi

Yurt dışında izledikleri futbolcularla ilgili soruya Sağlam, oyuncu baktıkları mevki konusunda bir açıklama yapmak istemediğini ifade ederek, "Daha evvel de söyledim. Sezon başı buraya geldiğimiz zaman beklentimizin büyük olduğu en az 7-8 oyuncudan gereken verimi alamadık. Çok açık ve net konuşuyorum. Dolayısıyla bundan sonraki dönemde de kendi hedeflerimiz, kendi anlayışımız doğrultusunda bize ayak uyduramayan oyuncular aramızda olmayacaklar. Dolayısıyla bazı şeyleri yaşayarak görüyorsunuz maalesef. O yüzden birçok şeyin farkına vardık, birçok eksikliği tespit ettik. Bunların giderilmesi için de çalışmalara hemen başladık. Bizim anlayışımızda olmayan Beşiktaş’ın büyüklüğünü anlayamamış olan, büyük Beşiktaş’ın büyük hedeflerine katkıda bulunamayacak arkadaşlar, bundan sonraki dönemde bizimle beraber olmayacak" şeklinde konuştu.

İşte gönderilecek futbolcular

Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi adlı programa telefonla bağlanan Beşiktaş muhabiri Atakan Kurt gidecek futbolcuların listesini verdi. İşte o isimler:

1- Diatta
2- İbrahim Akın
3- Mehmet Yozgatlı
4- Baki Mercimek
5- Ricardinho

Bu 5 futbolcu devre arasında Beşiktaş'tan gönderilecek. LİG TV'ye konuşan Sinan Engin daha önce Tigana'ya davranışlardından dolayı kızdığını ama artık hak verdiğini dile getirerek İbrahim Akın'ın takımdan gönderileceği konusunda sinyalleri vermişti. Sivasspor maçında da Beşiktaş tribünleri Fenerbahçeli futbolcu istemiyoruz tezahüratlarında bulunarak Mehmet Yozgatlı'nın performansından memnun olmadıklarını belli etmişlerdi.

Öte yandan genç futbolcular Mehmet Sedef ve Aydın Karabulut ise kiralık olarak gönderilecekler. Gökhan Zan da 2 milyon dolar ve üstü teklif gelmesi halinde takımdna gönderilecek. Bunun yanı sıra Ertuğrul Sağlam'ın Nobre'yi de göndermek istediği fakat yabancı statüsünde oynamadığı için kalmasından yana karar aldığı öğrenildi.



Tedirgin ve gergin günler

Sağlam, Beşiktaş’ın tedirgin ve gergin günler geçirdiği ifade ederek, bu atmosferde futbolcularını nasıl motive ettiği konusundaki soruya şöyle yanıt verdi: "Tabii ki büyük insanlar kişilik, karakter sahibi futbolcular böyle günlerde ön plana çıkacaklardır. Bu gibi ufak da olsa kriz anlarında takımda sorumluluk alması gereken insanlar olacaktır mutlaka.

Onlar da bu sorumluluğu alacaklardır diye düşünüyorum. Bugünlerde kişilikli, karakter sahibi futbolcular kendilerini belli edeceklerdir diye bir umudumuz var."

Dualarımız onlarla

Ertuğrul Sağlam’ın millilerin Norveç ve Bosna-Hersek maçıyla ilgili yorumu ise şöyle: "Hepimizin beklediği bir sonuç alındı. Ülkenin ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle bir sonucun gelmesi çok mutlu etti. Yarın (bugün) akşamki maça da bu oyuncularımız gerekli sorumluluğu alıp bu işin planını da iyi yapacaklardır diye düşünüyorum. Onlara inancım sonsuz, dualarımız onlarla. İnşallah bu işi buraya kadar getirdiler bundan sonra da bırakmayacaklardır."

Holosko’yu kadromuzda görmek isteriz

VESTEL Manisasporlu futbolcu Holosko’nun transfer çalışmasıyla ilgili olarak, Ertuğrul Sağlam şu değerlendirmeyi yaptı: "O konuda çok somut bir adım atılmadı daha henüz. Hele o basında çıkan isimler kesinlikle doğru değil. Bu konuda şu oyuncuyu verelim, o oyuncuyu alalım gibi bir teklifimiz olmadı. Holosko iyi bir oyuncu. Beğendiğimiz bir oyuncu. Herkesin beğendiği bir oyuncu, dolayısıyla kadromuzda görmeyi isteriz."

Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz çok zor

Kayserisporlu futbolcu Mehmet Topuz’un Beşiktaş’a geleceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Sağlam, Mehmet ve bunun yanında Gökhan Ünal için teklif edilen rakamların yüksek olduğunu vurgulayarak, "Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz’un transferi için açıkçası çok umutlu olamıyorum. Çok büyük meblağlar konuşuluyor, Avrupa kulüplerinden. Makul ve mantıklı istekleri yönetimimize iletmek zorundayız. O yüzden bu transferlerin kulübümüz çerçevesinde mantıklı, kabul edilebilir ve gerçekçi olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

İbrahim Kaş Milli Takım’a feda olsun

SAĞLAM, İbrahim Kaş’ın Milli Takım’da sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü, ancak ülke futbolu ve menfaati açısından bu tip durumları hoşgörüyle karşıladıklarını söyledi. Teknik patron, "Özellikle İbrahim Toraman’ın cezalı, Gökhan Zan’ın sakat olduğu dönemde İbrahim Kaş’ın sakatlanması bizi üzdü. Milli Takım için ülkenin başarısı için feda olsun. Çok da ciddi bir sakatlığı yok Allah’a şükürler olsun" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 10:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?