29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

800 metrede Dünya ikincisi

Türk Atletizmi orta mesafe bayan atletlerini tartışa dursun, Kuruluşunun 50.yılında şampiyonluk hedefleyen Enka Atletizm Takımı bir yandan yeni transferler yaparken bir yandanda Binnaz Uslu'nun 2 yıl ceza almasından sonra Avrupa ve Türkiye de 800 metrede genç yeteneği Merve Aydın a forma vermeye hazırlanıyor. Son gelişmeler ile ilgili Ayşegül Baklacı nın görüşlerini aldık.. 



Son günlerde orta mesafe bayan atletleriyle gündeme gelen Türk Atletizminde Binnaz Uslu nun 2 yıl doping cezası alması, Süreyya Ayhan ile Federasyon arasında yaşanan kavgalardan sonra bizlere ümit veren 800 metrede genç ve yetenekli yeni bir ismi Avrupa ve Türkiye liglerinde pistlerde görmeye başlayacağız. Merve Aydın , geçen yıl Enka Grandprix lerinde Binnaz Uslu nun ardından Yıldızlar Türkiye rekoru kırarak ikinci olmuştu. Bu sezon 400 metreyi 55.60 koştu. Kuruluşunun 50. yılında şampiyon olmak isteyen ve Fenerbahçe ile önemli bir yarışa girecek olan Enka bu sezon 800 metrede Merve Aydın a forma verecek.. Son gelişmeler , Merve ve gündemdeki konular ile ilgili Ayşegül Baklacının görüşlerini aldık;

- Binnaz Uslu'nun 800 metredeki yerini nasıl dolduracaksınız, Merve Aydın yeterli mi?

Merve bu sezona 55.60'lık 400m derecesi ile başladı, İstanbul Okullar arası il birinciliğinde çok soğuk bir havada tek başına koşarak gerçekleştirdi bu dereceyi, şu anda Kayseri'de kampta, Merve'den bu sezon için beklentimiz 2:04 ve altında derece koşması, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında ve Türkiye Liglerinde Merve yarışacak. Bu konuyla ilgili dip not olarak söyleyebileceğim bir husus da Binnaz'ın doping cezası olmasaydı bile bu sezon 800 metreyi takımımızda Merve koşacaktı. Binnaz mesafe yükseltecekti çünkü. 

Angela Morasanu 200 ve 400 de koşacak, bu sezon 100 metre de Enka da kimi göreceğiz bu isim Burcu Şentürk mü olacak?

100 metre için Türk atletlerimizden en iyi durumda olanı kullanacağız, Türkiye ligleri içinde Şampiyon kulüpler içnde bu geçerli, 12-13 Mayıs ta yapılacak olan Türkiye Büyükler Şampiyonası 1. Kademe Yarışları , Şampiyon Kulüpler için bir gözlem niteliği taşıyacak. Şu an için Burcu Şentürk, Nevin Yanıt, Dilek İyihasırcı 100 metreyi takımızda koşmaya aday sporcular.

Bayanlarda son olarak Angela Morasanu ve Svetlana Sudak transferlerini yaptınız, yeni oyuncu planları var mı?

Şampiyon kulüpler için Üçadım atlama ve Uzun atlama branşlarının her ikisini de yapabilecek ve iyi performansı ( 14.50 ve 6.50 civarı dereceler)olan yabancı bir sporcu ile görüşmekteyiz.

Enka bayanlarda çok iddialı bir takım oluyor ama erkeklerde durum bu kadar iyi değil, Halil Akkaş Fenerbahçe ye gitti , Erkeklerde de takıma katkı düşünülüyor mu?

Enka Holding bu yıl 50nci kuruluş yıldönümünü kutluyor, Fenerbahçe nasıl ki 100ncü yılında tüm branşlarında şampiyonluk parolası ile yola çıktıysa bizde aynı hedefle bu sezona başlıyoruz. Erkeklerde de süprizlerimiz olabilir.

Sporha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 18:05:24
Güncelleme :14 Temmuz 2008 Pazartesi 18:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?