28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Adalet getireceğim

Haluk Ulusoy TFF seçimi öncesi "Başkanlığa hazırım" dedi ama Kulüpler Birliği'nin tek isimde birleşmesini ve bu adayın seçime tek aday olarak girmesini istedi.. Terim, Yıldırım ve Doğan için ilginç mesajlar veren Ulusoy "Adalet getireceğim" diyen Ayhan Bermek'e de tepki gösterdi.

Kongre kararı alındığından beri hakkında konuşulanlara cevap vermek amacıyla bir toplantı düzenleyen Haluk Ulusoy, "Adaylığımı kısıtlayan yasal düzenleme Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırılmıştır.. Huzurunuzda Türk yargısına minnetlerimi sunuyorum.. Sayıları milyonlarla ifade edilen Üniversite mezunu olmayan insanların önü açıldı" dedi.

"Gün birlik ve beraberlik günüdür." diye konuşmasına devam eden Ulusoy sözlerine şöyle devam etti: "Kongre tek adaylı olmalıdır. Parçalanma zarar verecektir.. Kulüpler Birliği'ni göreve çağırıyorum.. Kulüpler Birliği şahsımı göreve çağırırsa uyacağım. Futbolun içine düştüğü bu durumdan kurtulması için herkese görev düşüyor.. Başarı için uyum şarttır.. Kulüpler Birliği toplantısı öncesi bu basın toplantısını yapmanın bir anlamı vardır.. Bu fikirlerimi kulüp başkanlarına geçeceğim" diye konuştu.

Sorumluluğa hazır olduğunu ifade eden Haluk Ulusoy, "Türk futbolu Benimle eski günlerine dönecekse ben göreve hazırım.. Kamplara bölünmüş bir seçim 6 ay sonra bir bambaşka seçime yol açar.. Herkesin birbirini kucakladığı bir seçim şarttır" İfadesini kullandı.

Hasan Doğan'ın Kulüpler Birliği'nin alacağı karara uyacağını söylediğini hatırlatan Ulusoy, "Bu konuda kendini bağlamıştır.. ben de aynı şeyi söyledim.. Kulüpler Birliği'nin alacağı karara saygılı olmaya çağırıyorum. Liste çalışması yapmadım.. Ama göreve layık görülürsem yepyeni bir liste olacaktır.. Yıllarca birlikte çalıştığım eski arkadaşlarım feragata hazırdır.. Kimse bir şey beklemiyor.. Yepyeni bir liste yapacağım.. Hasan Doğan Bey ile benim bir problemim yok.. Türk futbolu adına ne yapılması gerekiyorsa yaparım. Ben 7.5 yıl başkanlık yaptım.. Kimsenin listesine girmem ben.. Haluk Ulusoy'un listesine girerler, ben kimsenin listesine girmem.. Gerekirse dıyarıdan destek veririm ama Haluk Ulusoy kimsenin listesine girmez" dedi.

Fatih Terim'in büyük başarılara imza attığının altını çizen Ulusoy, "Hocamız geçmişte çok başarılı olmuş bir hocamızdır.. Önyargılı olmak doğru olmaz.. Göreve gelirsek yönetimde görüşürüz. Federasyonun istifasının tek nedeni İsviçre maçı değildir, Türk futbolu tüm kurumlarıyla dibe vurmuştur.. Ben görevi bıraktığımda milli takım Dünya'da 5., Avrupa'da 3. idi" diye konuştu.

Dört büyük kulübe sorumluluklar düştüğünü belirten Ulusoy, "Şu bilinsin ki 4 büyük kulübe büyük görevler düşmektedir.. Onlar başı çekmektedir.. 18 kulüp birlik ve beraberliği sağlamalıdır.. Aziz Yıldırım'la şahsi olarak problemim yoktur.. Zaman zaman anlaşmazlık olmuştur, o günkü şartlarda kendi kulübüyle ilgili olarak Federasyonla arasında problem olmuştur ama başka kulüplerin de olmuştur.. Artık herkes elini taşın altına koymalıdır" dedi.

Türk futbolunu şu düştüğü ortamdan çıkaralım diye konuşmasına devam eden Ulusoy şöyle devam etti: "Bu isim kim olursa olsun, Şenes Erzik, Ayhen Bermek, Haluk Ulusoy, Ahmet ya da Mehmet.. Bu isim kim olursa olsun ben desteğe hazırım.. Türk futbolu kaosta.. Güçlü bir isim bulalım.. Onun etrafında birleşelim. Ben seçimden korkmam.. 1.5 yıldır Türk halkının içinde başım dik geziyorum.. Onların benim gözümün içine baktığı zaman gördüm bunu.. Ben seçimden kaçmam.. Girersem kazanırım.. Ben ülkemi sokaklara döktüm. Son günlerdeki konuşmaları esefle kınıyorum.. Adalet getireceklermiş.. Bundan önce adalet yok muydu !.. Herkes adaletli davrandı, herkes hata da yaptı.. Bundan sonra gelecekler de hata yaparlar ama bilerek hata yapmak lüksü yoktur.. Bu görev şerefli bir görev.. Bu görevi kim layıkıyla yapacaksa o gelmeli.."

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 11:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?