22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

'Adam olan faturayı öder'

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Norveç ve Bosna Hersek ile yapacakları ve hayati önem taşıyan 2008 Avrupa Şampiyonası eleme grubu karşılaşmalarını kazanacaklarına inandıklarını söylerken çarpıcı açıklamalarda bulundu



Ulusoy, "Bizim Norveç ve Bosna Hersek maçını kazanarak gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Eğer gidemezsek sadece ben ve Milli Takım kaybetmez. Bütün Türkiye kaybeder. Zaten Norveç'ten alınacak kötü bir sonuçtan sonra ne gerekiyorsa yaparız. Zaten adam olan faturayı öder." dedi.

Estonya'da 5 gün hazırlık kampı yapacak A Milli Futbol Takımı kafilesi ile birlikte başkent Tallinn'e gelen Haluk Ulusoy, havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Grubumuza çok iyi başlamıştık. Her şey bizim için çok iyiydi. Ancak son maçlarda biraz işimizi zora soktuk. Şimdi hem Norveç'i hem de Bosna Hersek'i yenip 2008 Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ancak biz zor işleri başarmayı severiz. Teknik heyetimizin ve oyuncu kardeşlerimin gözlerinde başarılı olacağımıza dair ışık görüyorum. Bu da beni daha da ümitlendiriyor."

Norveç karşısında alınacak olası bir galibiyet için belirlenmiş bir prim miktarı olmadığına ve bu maç ile ilgili olarak para konuşulmayacağına dikkat çeken Ulusoy, "Bu maçta öncelik para değil. Para konuşmayacağız. Onlar da bunun konuşulmasını istemiyorlar. Yüreklerimizi sahaya koyup, terimizi son damlasına kadar akıtacağız. Galip gelip, adımızı da Avrupa Şampiyonası finallerine yazdıracağız. Oyuncularımız bunun bilincindeler. Para falan konuşmaya gerek yok." dedi.

Başkanlığı dönemlerinde büyük zaferler yaşadığını hatırlatan Ulusoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bakın Türk futbolunda en önemli zaferler benim dönemimde gerçekleşti. Bunlar diğer başkanların değil benim dönemimde gerçekleşti. Buna rağmen hâlâ inanılmaz eleştiriler alıyorum. Ama kamuoyunun sağduyulu kesimi benim yanımda. Zaten bu ülkede iyi anılmak için ya ölmek ya da koltuğunu bırakmak gerekiyor. Ancak ben artık erken seçim de olsa normal seçim de olsa bir daha başkanlığa aday olmayacağım. Görevi ben bıraktıktan sonra kimin geleceğini bilemem. Çünkü şu anda ben tam 5 adayın el altından yoğun bir şekilde çalıştığını biliyorum. Bu makamın hakkını verecek bir ismin koltuğa oturmasını isterim."

Son zamanlarda yapılan her hakem hatasından sonra 'Haluk Ulusoy istifa' seslerinin yükseldiğine bir anlam veremediğini vurgulayan Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı: "Maalesef artık her hakem hatasında 'Haluk Ulusoy istifa' sesleri yükseliyor. Ben hiç ister miyim hakemlerin hatasını? Ama futbolun içinde bunlar var. Fenerbahçe Stadı'nda aleyhime yapılan tezahüratlara bir anlam veremiyorum? En küçük hatada benim aleyhime bağırıyorlar. Fenerbahçe camiasının beni neden sevmediğine bir anlam veremiyorum. Herhalde beni kıskanıyorlar."

Bu arada Milli Takım'da sakatlıkları bulunan Kayserispor'lu Mehmet Topuz ve Zenit'te forma giyen Fatih Tekke kadrodan çıkarılırken Denizlispor'lu Yusuf Şimşek aday kadroya dahil edildi.

Zaman
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 04:26:35
Güncelleme :13 Kasım 2007 Salı 04:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar ünal IP: 88.232.152.xxx Tarih : 14.11.2007 01:02:13

Adam olmayı öğretmek Ulusoy'a kalmış.Ne günlere kaldık.Fb yöneticileri beni kıskanıyor diyecek kadar komik ve zavallı,bu ülkede sevilmeyen kişiler listenin en başlarında bulunan birinin adamlık öğretmeye kalkışması çok ilginç.Öğretmeye çalıtığı şeye uygun bir iş yapmak istiyorsa,Türkiye Liglerindeki kepazeliklere,kıyımlara,iltimaslara,haksızlıklara...seyirci kalmaz.Ben taraftarlığımı bir tarafa koyup,ülke futbolunu hakkaniyetle yönetemiyorum deyip,istifa eder.