27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Adana'da olaylı maç

Adana'da olaylı maç

Bank Asya 1. Lig'de Adanaspor'ın 1-0 önde götürdüğü karşılaşmanın uzatma dakikalarında konuk takımın beraberlik golü sahayı ve tribünleri karıştırdı.

Adanaspor'un Play-Off'a kalmak için mutlak galibiyet için çıktığı maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. İkinci yarıda ev sahibi takımın 1-0 öne geçtiği karşılaşmanın uzatma dakikalarında Altay beraberlik golünü buldu.

Golden sonra çılgına dönün 3 taraftar sahaya girerek Altay'ın kalecisi Gökhan'ı kovalamaya başladı. Özel güvenlik görevlileri ile polis ekipleri taraftarları güçlükle engelledi. 3 taraftar gözaltına alınırken, bazı taraftarlar tribündeki koltukları kırıp saha içerisine attı.
Olayların yatışmasından sonra hakem Fethi Serkan Koçak karşılaşmayı yeniden başlattı.
Bu arada, sahaya giren bir taraftar yan hakeme saldırdı. Taraftarla yan hakemin kovalamacası, futbolcuların ve güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle son buldu. Bunun üzerine orta hakem maça yine ara verdi. Hakemler çevik kuvvet ekiplerinin eşliğinde soyunma odasına gitti. Bu sırada tribündeki taraftarlar kırdıkları koltukları ve pet şişeleri hakemlerin üzerine fırlattı. Tribünde baygınlık geçiren 2 taraftar da ambulansla hastaneye götürüldü. Öfkeli taraftarlar ile çevik kuvvet polisi arasındaki arbede ise kısa sürdü.

Bu arada, sahaya giren bir taraftar özel güvenlik görevlisi tarafından çelme takılarak yere düşürülüp tartaklandı. Polis ekipleri taraftarı güvenlik görevlisinin elinden alırken, Adanaspor kalecisi Ahmet, özel güvenlik görevlisinin üzerine yürüyerek tepki gösterdi.

Gerginliğin had safhaya ulaştığı tribünlerde Adanaspor ile Altay taraftarları da birbirlerine girdi. Polis ekipleri taraftarlara müdahale ederek olayları daha fazla büyümeden önledi. Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale ile Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, taraftarları ve futbolcuları sakinleştirdi.

Yaklaşık 20 dakika sonra uzatma dakikalarının tamamlanması için hakemler sahaya çıktı. Karşılaşma 1 dakikalık sürenin ardından sona erdi.

Maç sonunda taraftarlar hakemlere tepkilerini sürdürdü. Hakemler, çevik kuvvet ekipleri ve Bayram Akgül'ün eşliğinde soyunma odasına gidebildi.

Tribündeki bazı taraftarların koltukları yakmak istemesi ise polis ekipleri tarafından engellendi.


 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 15:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?