16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Adımızdan söz ettireceğiz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası eleme grubunda bugün yapacakları Bosna-Hersek maçında, taraftarlarıyla beraber mutlu sona ulaşacaklarını söyledi. Terim, Euro 2008'e katılmaları halinde ses getireceklerini söylerken, aşırılıktan kaçtıklarını vurguladı.



Her maçın kendi içinde önemli olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, şöyle konuştu: "Hiçbir rakibi küçük görme şansımız yok. 'Saha ve seyirci avantajımız var' diye galibiyete de kesin gözüyle bakamayız. Malta ve Moldova'yı da rahat geçmemiz gerekirdi, ama olmadı. O yüzden herkesi ciddiye almalıyız." dedi. Terim, Avrupa Şampiyonası finallerine gidilmesi halinde, zor rakiplerle oynayacaklarını belirterek, "Avrupa Şampiyonası'nda kolay rakip yok. Başarı büyükleri yenince geliyor, bunu gördük. Avrupa Şampiyonası kimse için çok kolay geçmeyecektir. Gidersek, oranın sözü edilen takımlarından biri biz oluruz." dedi. Terim, dün Alman basınında Hakan Şükür ile ilgili çıkan haberle ilgili olarak da "Hakan, önemli bir futbolcudur. Hizmetlerini hiçbir zaman unutamayız, ihtiyacımız olduğu zaman da yanımızdadır. Hakan, 20 senedir gol atan, müthiş hizmetler yapan bir oyuncudur. Yapılan hizmeti 1 dakika bile olsa unutacak kadar vefasız değiliz." diye konuştu.



A Millilerimiz 442. maçına çıkıyor

A Milli Takım, Bosna-Hersek ile bugün yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu 12. ve son maçıyla birlikte 442. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 84 yıllık tarihinde, 231'i resmi, 210'u özel olmak üzere geride kalan toplam 441 maçta, 152 galibiyet, 105 beraberlik alırken, 184 kez de rakiplerine yenildi. Ay-Yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 564 gol atarken, kalesinde 684 gol gördü.

Ali Sami Yen, karanfil yağmuruna tutulacak

Milli Takım'ın Bosna-Hersek maçında milli futbolcularımız çiçek yağmuruna tutulacak. İnterflora Çiçekçileri Derneği ve Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği'nin önderliğinde, Çiçek Tanıtım Grubu'nun düzenlediği etkinlikle, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak maç öncesi taraftarlara 50 bin dal kırmızı ve beyaz çiçek dağıtılacak. Ayrıca, her iki ülkenin milli takım futbolcularına başarı dilekleri ile birer buket sunulacak.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 05:09:36
Güncelleme :21 Kasım 2007 Çarşamba 10:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?