16
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

'Adnan ağız ishali olmuş'

O hakemleri Adnan mı ayarlamış ?

Mahmut Uslu-Adnan Polat polemiğine ‘efsane başkan’ Süren de katıldı...

F.BAHÇE Asbaşkanı Mahmut Uslu’nun “Adnan Polat, 4 yıl önce bana şampiyonluk konusunda akıllar verdi. ‘Yan hakemleri ayarla, Ulusoy’u bağla, bizim gibi 4 yıl üst üste şampiyon olursun’ tavsiyesinde bulundu” demesiyle başlayan polemiğe, G.Saray’ın söz konusu şampiyonlukları yaşadığı dönemde başkan olan Faruk Süren de katıldı. Polat’ı ‘kıskançlıkla’ suçlayan Süren “O dönem dışarıda kalıp bizim başarılarımızı haset içerisinde izliyordu. Ondan böyle konuşmuştur” derken, VATAN’a şunları söyledi:

‘ADNAN ŞAŞIRMIŞ’

“GEÇMİŞ zaman olduğu için olaylar birbirine karışıyor. Bakın, ben size tane tane anlatayım: Adnan 1996’da ben başkan olduktan sonra G.Saray’da kadrodışı kalmıştı. Dışarıdan bizim başarılarımızı kıskançlık ve haset içinde izliyordu. Nereden biliyormuş hakemlerin ayarlandığını? O zaman benim yanımda mıydı? Böyle saçma sapan konuşmalarla geçmişteki başarılarımız karalanmak isteniyor. Çünkü, maalesef bu yönetim daha iyisini yapamayacağını düşünüyor. Hasetle söylenmiş bu sözleri kim ciddiye alır? O döneme karşı yürütülen karalama kampanyalarının bir parçasıdır bunlar. Polat, ağız ishâli olmuş. Ne söylediğini bilmiyor. Nasıl böyle açıklamalar yapıyorlar, nasıl böyle konuşuyorlar? Şaşkınlık içerisindeyim.

‘HER ŞEYİ SAPTIRIYOR’

AMA her konuyu böyle saptırıyorlar. Mesela bugün kulübün borcunun 130 milyon dolar olduğunu söylüyorlar. Yahu, bankalara -faizler hariç- 67, G.Saray Sportif AŞ’ye 68 milyon dolar borçları var. Bu iki rakamın toplamı bile 130 milyon dolardan fazla ediyor. Vergi borcu, oyuncu alacakları, faizler ne oldu? F.Bahçe ile laf dalaşına gireceklerine kendi camialarına gerçekleri açıklasınlar. Geçmişi karalama kampanyası yerine bugün nasıl ileri gideceklerini planlasınlar. Projeler üretsinler. Kulübü yüceltsinler. Rakiplerle sahada, masada mücadele etsinler.

‘NE ÇEYREK FİNALİ!’

HAKKINI vereyim, yönetim bu sezon çok iyi bir takım kurdu. Geleceği temlik altına aldılar belki ama iyi transferler yaptılar, yıldızlar aldılar. Eğer gelirler temlik altında düştüyse onları yükseltmeye çalışsınlar. Sahada başarılı olup markaya değer katıp daha çok para kazanmayı düşünsünler. Ama bazen ümidimi kırılıyor. Adnan’ın sözlerine bakıldığında UEFA Kupası’nda çeyrek final hedefliyorlar. G.Saray bu kupayı kazandı. Bunun aşağısında bir sonuç nasıl başarı sayılır, çünkü vizyonları dar!

‘BUNLAR TAKLİTÇİ’

TAKIM çok iyi, teknik direktör tecrübeli. Başarı gelmezse bu tamamen yönetimsel hatalardan kaynaklanır. Çünkü un, şeker ve yağ var. Önemli olan helvanın nasıl yapılacağı. Hedef büyütülmeli. Şampiyonlar Ligi’nde bizim bıraktığımız çeyrek final çıtasının üzerine çıkılmalı. Transferlerimizi taklit ederek iyi takım yaptılar. Umarım yönetim vizyonumuzu da taklit ederek daha başarılı olacakları çalışmalar yaparlar.”

‘Üzülerek izliyorum’

G.SARAY eski İkinci Başkanı Ali Dürüst de, F.Bahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu’nun, Adnan Polat ile ilgili yaptığı açıklamaları üzülerek takip ettiğini ve kınadığını belirtti. Dürüst şu açıklamayı yaptı: “Ağızlarından çıkanları kulaklarının duyması lazım. Nasıl böyle suçlamalarda bulunabiliyorlar? Sadece dört sene üst üste şampiyon olmakla kalmadık, bütün rakiplerimizi devirdik. UEFA ve Süper Kupa’yı da kazanarak, müzemize götüdük. Hiçbir dayanakları bulunmadan, o dönemi karalamak için böyle açıklamalarda bulunuyorlar. Gelişmeleri üzülerek izliyorum. Böyle düşünenleri ve konuşanları da kınıyorum.”



vatan/GÖKMEN ÖZDEMİR
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 11:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?