30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Ağır hakaret Terim'i çıldırttı

YİNE Saracoğlu, maalesef yine olay.. Bu sefer de ağır tahriğe uğradık, ancak bu sefer de soğukkanlı davranamadık.. 16 Kasım 2005 tarihini hiçbirimiz unutamıyoruz.. İsviçre’ye elendiğimiz ve 2006 Dünya Kupası’na veda ettiğimiz Saracoğlu’ndaki randevuyu tekrar hatırlatmaya gerek bile yok.. Dün de aynı sahnelerin yaşanmasına ramak kaldı.. Gelin olayları soğukkanlı bir gözle teker teker gözden geçirelim:

MAÇIN 90+3. dakikası.. Durum 1-1, golü heyecanla aradığımız ’bizim’ anlarımız gelmiş.. Belçikalılar zamandan çalmak için o kadar çok yerde yatıyorlar ki, sinirler artık yay gibi gerilmiş.. Bir ikili mücadelede Belçikalı Vertonghen faulü yapmasına rağmen kendisini yere bırakıyor, numaraya başlıyor.. Hakem önce ’devam’ diyor.. Oyuna Gökhan’ın taç atışıyla başlanması gerek.. Belçika kulübesi ’ah’larla ’vah’larla ayaklanıyor.. Bunun üzerine hakem sağlık ekibini çağırıyor.. O sırada İdari Menajer Şükrü Hanedar, kulübeden çıkıp Belçikalılar’a el-kol hareketi yapıyor.. Bunu farkeden Terim ve yardımcısı Metin Tekin, Hanedar’ı kulübenin içine sokuyorlar..

OYUNA GELDİK

AMA Belçikalılar bizimkilerden daha çok kızıyor, kulübemize doğru tahrik edici hareketler başıyor.. Ve iplerin koptuğu an: Vandereycken, Terim’e İtalyanca en hafif tabirle ’Boynuzlusun’ anlamına gelen bir el işareti yapıyor.. Terim’i hepimiz tanıyoruz, bu tahrik onu çileden çıkartıyor doğal olarak.. Hızlı adımlarla Belçikalı teknik adamın üstüne doğru yürüyor, araya Belçikalı yardımcı antrenör girmese ne olacağı belli değil.. Bu sırada Vandereycken, provokatif bir biçimde yine İtalyanca “Vaffanculo” (S..tir git) diyor Milli Takım Teknik Direktörümüz’e.. Karşılıklı dalaşma ve atışma sırasında 4. hakem devreye giriyor, Terim’i kendi kulübesine götürüyor..

Oyun kaldığı yerden başlamışken, biraz daha vakit geçsin isteyen Vandereycken eline gelen bir topu sahaya yolluyor.. Bununla yetinmeyen Belçika kulübesi de 2. topu sahaya atıyor.. Terim iyice zıvanadan çıkıyor.. Ve kendisi ve Türkiye açısından dün geceki en büyük hatasını yapıyor.. Eline bir top alıp, Belçika kulübesinin üst tarafına doğru şut çekiyor.. Top Belçikalı kimseye değmiyor ama amacın ne olduğu maalesef açıkça belli..

Allahtan olaylar daha büyümüyor ama bizim de provokasyona bu kadar açık olmamız artık canımızı sıkıyor..

KOMİSERE ŞİKAYET ETTİ

Terim, maç sonrası Norveçli FIFA komiseri Johansen’e giderek 5 dakika boyunca sahada yaşananları anlattı ve Vandereycken’i şikayet etti.. Ancak olayları net bir şekilde rapor eden gözlemci nedeniyle 2 teknik direktöre de FIFA’dan ceza gelmesi bekleniyor.

‘TERİM Türkiye’de herşeyin üstünde’

BELÇİKA Teknik Direktörü Rene Vandereycken kendini şöyle savundu: “Benim yaptığım hareket, Fatih Terim ve kulübesindekilerin yaptığına karşılıktı. Topa vurmak o an içimden geldi, o hareketi yaptım. Bunun cezası olsaydı hakem verirdi. Maçtan önce gözlerim Terim’i aradı ama onu bulamadım. Sanıyorum Türkiye’de kendisi herşeyin üzerinde ama bizim üzerimizde değil. Biraz saygı istiyorduk. Ne kendisi, ne de yedek kulübesi bunu bize verdi. Maçtan sonra tokalaşmak için 2-3 dakika bekledim ama Terim orada yoktu. Oysa Terim, 70 dakika kendi alanı dışında nerdeyse benim oyuncularıma dokunuyordu.”

BU SANA YAKIŞIYOR MU?

BU fotoğrafı uluslararası AFP Ajansı çekip, tüm dünyadaki abonelerine yolladı.. Terim, rakip kulübeye şut atarken böyle görüntülendi.. Yani ceza alması için yetecek delil şu anda FIFA’nın önünde.. Rakip provoke ediyor ama Fatih Hoca da kontrolden biraz çabuk çıkıyor.

Vatan
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 08:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?