22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Akın: Tigana beni tehdit etti

Kadro dışı kalan İbrahim Akın'dan sürpriz açıklama: Tigana beni tehdit etti...
 
Beşiktaş'ın genç futbolcusu İbrahim Akın, Kazakistan'ın Kaisar takımı ile oynanan hazırlık maçından sonra yaptığı disiplinsiz hareketlerden dolayı süresiz kadro dışı bırakıldı.

Artık PAF takımıyla çalışmalara katılacak olan Akın ise Tigana'nın hışmına uğradığını söyledi. Kaisar maçının 40. dakikasında oyundan alınmasıyla başlayan süreç sonrasında Fransız çalıştırıcının kadro dışı bırakmakla tehdit ettiği genç oyuncu, yönetimin de onayıyla PAF takımına gönderildi.

Akın ise Tigana ile yıldızının bir türlü barışmadığını kaydederek şunları söyledi: "İki senedir sürekli benimle uğraşıyor. Ben ona ne yaptım bilmiyorum, ortada bir sorun olduğunu herkes görüyor. Yerlerde sürünmem lazım ki; 40. dakikada beni oyundan alsın. Ayağıma kaç top geldi ki; gelenlerden bir tanesini de penaltı yaptırdım. Hazırlık maçında böyle yapan bir hoca, oyuncusundan nasıl verim alacak?" Fransız çalıştırıcının neredeyse futbol kariyerini dibe indirdiğine dikkat çeken Akın, "Kadro dışı kaldım. Zaten Tigana beni hep kadro dışı bırakmakla tehdit ediyordu. Antrenmanlarda da bana karşı hep önyargılıydı. Bakıyorum 'tekmelik takmadı' diyor kızıyor. 'İbrahim koşmadı' diyor kızıyor. Hep benim açığımı gözlüyor, bu takımda benden başka tekmelik takmayan, koşmayan oyuncu yok mu? Bazılarına karşı gözlerini yumuyor görmüyor; ama İbrahim Akın olunca görüyor."

Tigana'nın, psikolojisini de bozduğunu anlatan İbrahim, "Üzerime çok geliyor. Görüşme talep ettim. Benden ne istiyorsa yapacağımı belirttim. Onların hepsini aynen uyguladım. Sonra bir bakıyorum 'seni kadro dışı bırakırım, oynatmam' diyerek tehdit ediyor. İki yıl daha Beşiktaş'la sözleşmem var, oynamak istiyorum ama engelleniyorum." dedi.

Kolay bir dönem geçirmediğini; fakat Tigana'nın da bunu göz ardı ettiğini belirten genç oyuncu, "Ben duygusal bir insanım. Türk insanının yapısında duygusallık var. Zor dönemler geçirdim; fakat Tigana hiçbir şekilde duygusal olarak yaklaşmadı. O da, benim yeteneklerimin farkında, oynarsam başarılı olacağımı biliyor; fakat tüm engelleri de önüme getiriyor. Tigana'nın beni istemediğini biliyorum." dedi.

Yönetim, Tigana'nın aradığı forveti buldu

Süper Lig sona ermeden önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturmak isteyen Beşiktaş, teknik direktör Jean Tigana'nın istediği özelliklere sahip bir forvet oyuncusu buldu. 24 yaşında, 1.75 boyunda olan Brezilya doğumlu Eduardo Alves Da Silva, Hırvatistan milli takımında forma giyiyor. Futbol hayatına 15 yaşında Brezilya'nın CBF Nova Kennedy takımında başlayan Da Silva, 1998 yılında Dinamo Zagreb'e transfer oldu. Bu transferin ardından iki kez kiralık olarak başka kulüplere giden Eduardo Da Silva, 2003 yılından bu yana sürekli olarak Dinamo Zagreb'de forma giyiyor. DUDU lakaplı oyuncu, bu sezon Hırvatistan birinci liginde forma giydiği 23 maçta 23 gol kaydetti. Da Silva, geçen sezon da oynadığı 29 karşılaşmada 20 kez ağları havalandırmayı başardı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 13:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?