22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

AKP'nin süper ligi!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Türk sporuna ayrı bir gözle bakıyor. Reklamın en ucuz ve en etkili olarak yapıldığı alan olan sporda, Başbakan, Bakan ve Belediye Başkanları’nın desteğini alan kulüpler, başarıdan başarıya koşuyor. 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk göz ağrısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2 A’dan Turkcell Süper Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi. 

KASIMPAŞA

Yine Erdoğan’ın doğup büyüdüğü ilçe Kasımpaşa, play-off’a kalarak, 4 takım arasında süper lige vize almaya çalışacak. 

RİZESPOR

Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rizespor ise Turkcell Süper Lig’in son haftasında küme düşmesi kesinleşen Sakaryaspor’u yenerse ligde kalacak. 

KAYSERİSPOR

Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Kayserispor, büyük bir çıkış yakaladı. Ligde üst sıralarda yer alan Sarı-Kırmızılılara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de önemli bir destek veriyor. Diğer Kayseri takımı Erciyesspor da ligde tutunmaya çalışıyor ama aynı zamanda da gelecek sezon Türkiye’yi Galatasaray ile birlikte UEFA Kupası’nda temsil etme hakkını elde etti. 

ANKARASPOR VE ANTALYASPOR

Ankaraspor AKP’li Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Antalyaspor da yine AKP’li Menderes Türel’in desteklerini arkalarına alarak Süper Lig’de mücalelerini sürdürüyorlar. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın arkadaşı Albayrak Şirketler Grubu’nun Başkanı Nuri Albayrak, AKP’nin desteğiyle Trabzonspor’un başkanlığına geldi. Ancak istedikleri gibi geçmeyen sezon nedeniyle, sıkıntılı günler yaşayan Albayrak, takımı tekrar toparlamaya çalışıyor. 

VE DİĞERLERİ..

Gaziantepspor, Denizlispor AKP’li belediye başkanlarının desteğiyle ayakta durabiliyor. Diğer branşlarda da AKP’nin bariz bir etkisi var. Başbakan Erdoğan’ın açıkça destek verdiği ve ligde kalmasını istediği milletvekili seçildiği ilin takımı Siirtspor, 2 B’de tutunamayarak, 3.Lig’e düştü. Keza AKP’li belediyece desteklenen Sakaryaspor da Turkcell Süper Ligi’nden düşen ilk takım oldu. Buna karşın Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı ise basketbolda Birinci Lig’e yükselme başarısı gösterdi. AKP’li bürokratların yönettiği Türk Telekom Basketbol Takımı, hem Avrupa’da hem de ligde büyük bir çıkış gösterdi. AKP’nin atadığı genel müdürce idare edilen Milli Piyango Bayan Hentbol takımı, şampiyonluğa ulaştı. Güreş, Atletizm, Halter, Tekvando, Badminton, Voleybol, Judo, Boks, Karate, Halk Oyunları Federasyonları, AKP’nin desteklediği başkanlarca yönetiliyor.

Akşam/Nezir ÖNAL
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 10:47:19
Güncelleme :22 Mayıs 2007 Salı 12:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ersin guneyli IP: 82.200.202.xxx Tarih : 22.05.2007 12:35:32
Ahhh AKP Ahhh sen neymissin be! -