31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Alanyalılar spora doyacak

18. Uluslararası Alanya Triatlonu Avrupa Kupa Finali yarın Alanya'da yapılacak. Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı, hazırlıklarda son aşamaya gelinen finalin kusursuz olması için çalıştıklarını belirtti.

Triatlon Birliği Başkanı Marisol Casado, ekibi ve Avrupa federasyon başkanlarının da Alanya'ya geleceğini vurgulayan Kanlı, "Hedefimiz, dünya şampiyonasının Alanya'da yapılmasını sağlamak.'' dedi.

Saim Kanlı, yarışmalara 500 civarında katılımcı beklediklerini ifade ederek, "Organizasyona Türkiye, İspanya, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Belçika, Hollanda, İngiltere, Almanya, Yunanistan, İtalya, Makedonya, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Suriye, İran, Slovenya, Letonya, Polonya, Avusturya, İsviçre, Portekiz, İskoçya, Fransa, İsrail, Yeni Zelanda ve İsveç'ten sporcular katılacak. Her yıl olduğu gibi Rusya, Ukrayna, Belarus ve Kazakistan en fazla sporcu gelen ülke konumunda ilk sıralardalar. Alanya için en iyi organizasyonlara imza atmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.
 
Triatlon Federasyonu Başkanı Halil Kılıçoğlu, Alanya'daki organizasyonun Avrupa triatlonu için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu spora meraklı yüz binlerce Avrupalı yarışmaları Eurosport'tan izleyecek ve Alanya'nın adını duyacak. Tüm sporseverleri yarışmaları izlemeye davet ediyorum." diye konuştu. Yasin Tuncer, İstanbul

zaman
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 17:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?