18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Alex döndü, Fener güldü

Sarı-lacivertliler, baştan sona üstün oynadığı Kayserispor karşısında 3 puanı 4 golle aldı.Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Kayserispor'u 4-0'lık skorla devirdi.

Sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren goller 11 ve 66. dakikalarda Alex de Souza, 77. dakikada Stoch ve 90. dakikada Bienvenu'den geldi.

Galibiyet serisini 3 maça çıkaran ev sahibi, 21 hafta sonunda 45 puana yükseldi. Ligde 11. yenilgisini alan Konuk ekip ise 26 puanda kaldı.

FENERBAHÇE: 4 - KAYSERİSPOR: 0

Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Serkan Gençerler, Erdinç Sezertam
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bilica, Yobo, Ziegler, Mehmet, Cristian, Emre (Dk. 79 Orhan Şam), Caner (Dk. 86 Özgür Çek), Alex (Dk. 80 Bienvenu), Stoch
Kayserispor: Navarro, Pekarik, İlhan, Eren, Hasan Ali, Sefa, Riveros, Troisi (Dk. 71 Engin Bekdemir), Abdullah, Ömer Şişmanoğlu, Gökhan (Dk. 79 Nadir Çiftçi)

Goller: Dk. 11 ve 67 (penaltıdan) Alex, Dk. 77 Stoch, 90 Bienvenu (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 43 Mehmet Topuz (Fenerbahçe), Dk. 59 Pekarik, 79 Gökhan Ünal, Dk. 84 Nunez (Kayserispor)

-18 hafta sonra ilk-

Karşılaşmanın 66. dakikasında Fenerbahçe, Stoch'un ceza sahasına gönderdiği pasta, Eren'in topa elle müdahalesi sonucu 18 hafta sonra penaltı kazandı. Atışı kullanan Alex, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

-İlk 11'de forvet yok-

Sarı-lacivertli ekibin 11'inde forvet oyuncusu bulunmazken, Alex ve Stoch ileri uçta görev aldı. Stoch'u gol bölgesine yakın oynatan teknik direktör Aykut Kocaman, Bienvenu'yü ise yedek bıraktı.

-Serdar'ın yerine Bilica-

Fenerbahçe'de, sol arka alt adalesinde sertleşme bulunan savunma oyuncusu Serdar Kesimal Kayserispor maçında kadroda yer almadı. Serdar'ın yerine savunmada Bilica şans bulurken, Brezilyalı futbolcu Yobo ile birlikte görev yaptı.

-Tribünden 58. madde mesajı-

Fenerbahçeli taraftarlar, açtıkları pankartla Türk futbolunda son dönemde tartışılan 58. madde konusunda mesaj verdiler. Türk Telekom tribününün alt ve üst tribünlerinin orta kısmında asılan pankartta, “Zeki Rıza'nın, Lefter'in Fenerbahçe'si pazarlık konusu yapılamaz. 58. madde değişmesin, eksi puan gerçekleşmesin” yazısı yer aldı.

Taraftarlar, maraton üst tribünde ise Fenerbahçe'nin hafta içinde çok sayıda maç oynamasına vurgu yapılarak, “Hafta sonu deplasman istiyoruz” pankartı açıldı.

-Lefter unutulmadı-

Daha önce kulüp merkezinde taraftarların ve kulüp çalışanlarının imzasına açılan, daha sonra Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde futbol takımı oyuncuları
ve teknik heyeti tarafından imzalanan, ardından çeşitli noktalarda taraftarların imzasına sunulan forma, son olarak Kayserispor maçında Türk Telekom Tribünü'ne kurulan düzenekle açıldı.

Tribünün diğer tarafında ise “Ver Lefter'e yaz deftere. Kalbimizdesin” yazılı, Lefter'in kupalı fotoğrafının bulunduğu dev pankart açıldı.

Karşılaşma öncesi yapılan seremonide, dev forma hazırlanan düzenekle aşağıdan tribün çatısına doğru açıldı. Bu arada, maç öncesi orta alanda açılan, gençlerin taşıdığı pankartta Lefter'in futbol topunu öpen fotoğrafı yer aldı.

Efsane futbolcunun, “Ben Fenerbahçe formasını sırtımda değil, başımda taşıdım” sözü pankart olarak tribünde yer aldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2012 Cumartesi 21:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?