20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Alex:Türk futbolundaki farklar beni etkiliyor

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Alex De Souza, Brezilya futbolunun teknik yeterliliğe dayandığını, Türk futbolunda ise gücün önemli olduğunu belirterek, "Uzun paslar da oyun planının çok önemli bir parçası. Bu açıdan önemli bir fark var. Bu da doğal olarak beni etkiliyor" diye konuştu.

Alex, bir dergiye verdiği röportajda, karşılaşmalarda konsantrasyon düşüklüğü yaşamadığını belirterek, "Her oyuncunun iyi ve kötü günü vardır. Benim de kötü oynadığım maçlar olmuştur, olacaktır da. Ama ben her durumda konsantrasyonumu düşürmem" dedi.

Attığı gollerin büyük bir bölümünün maçların sonuna rastladığını söyleyen Alex, "Bu sezon da hep böyle oldu. Bu da konsantrasyonumu ne kadar üst seviyede tuttuğumun bir göstergesi sayılır" dedi.

Türkiye’ye uzun süre oynamak için geldiğini belirten Alex, "Kafa olarak hazırdım ama bir takım aksilikler nedeniyle uyumsuzluk yaşadım. Buraya Fenerbahçe için en iyisini yapmaya geldim. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyorum" dedi.

Sarı-lacivertli taraftarın bağlılığının ve tutkusunun, dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söyleyen Alex, "Ben kulübüne bu kadar bağlı bir taraftar kitlesi görmedim. Bunu da dünyanın birçok yerinde, 10 yıldır top oynayan biri olarak söylüyorum" dedi.

İSTCANBUL - AA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 10:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?