19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Alioğlu'ndan futbolculara gözdağı

Trabzonspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Dr. İhsan Alioğlu, ligi en iyi yerde bitirmenin gayretinde olacaklarını belirterek, sorumluluk duymayan oyuncularla uzun süreli çalışmayı düşünmediklerini söyledi.

Konyaspor mağlubiyeti sonrası Trabzonspor'un Avrupa kupalarına katılma şansını kaybettiğinin doğru olmadığını belirten ve bu iddiaları magazinsel olarak tanımlayan Alioğlu, "Trabzonspor'u yöneten insanlar olarak takımı hep daha yukarıya taşıma gayreti içinde olmuşuzdur. Trabzonspor sadece Türkiye'ye değil, Avrupa'ya mal olmuş bir takımdır. Siz eğer Avrupa'ya uzak kalırsanız bırakmış olduğunuz izleri tehlikeye atmış olursunuz. Marka değerinizi düşürmüş olursunuz. Biz lig bittiğinde en iyi yerde olmanın gayretinde olacağız. Şu an puan tablosundaki sonuç bizi yıldırmaz. Camia başarılı olunan her maçtan sonra huzur buluyor. Biz her maçı kazanma hedefindeyiz. Hiç mazeretimiz yok. Rakiplerimizin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız" dedi.

Trabzonspor'un kurumsal ve sportif performansını üst seviyelere çıkarmak istediklerini belirten Alioğlu, bunun için imkanlar dairesinde çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Takımdaki eksiklerin neler olduğunu belirlemeye çalıştıklarını kaydeden Alioğlu, "Hangi mevkide eksiklerimizin olduğunu tespit etmek ve hangi ekonomi ile hangi oyuncuları alabileceğimizi araştırıyoruz. Futbolda hedefe ulaşmanın değişik yöntemleri vardır. Avrupa'da bazı takımlar tecrübeli futbolcularla kadro kurarak kısa sürede hedefine ulaşır, bazı takımlar ise genç bir kadro kurarak uzun vadede hedefine ulaşır. Biz Trabzonspor olarak başarıya aç bir camiayız. Hemen sonuca gitmek istiyoruz. Hem gençlerden hem de tecrübeli oyunculardan kurulu bir kadro yapısı içinde olmalıyız. Ancak böyle bir sentez yapıyla başarıya ulaşabiliriz" diye konuştu.

"MAĞLUBİYETİ KABUL ETMEYEN BİR TAKIM KURMALIYIZ"
Kulübün menfaatlerine ancak iyi bir Trabzonspor takımının sahip çıkacağını vurgulayan Alioğlu, Trabzonspor'u yönetenlerin felsefesinin bu olması gerektiğini dile getirdi. Alioğlu, "İyi takım kendi hakkını arayan takımdır. Her mağlubiyet sonrası başarısızlıkları hakem hatalarına veya başka mazeretlere bağlamak, bunlara yönetim olarak da çanak tutmak doğru bir davranış olmaz. Hakem hataları kadar futbolcular da suçluluk duygusunu üzerlerine almazsa ilerleme sağlayamazsınız. Trabzonspor'un yandığı oranda diğer takımlar da yanmaktadır. Bizim aklımızda hep olumsuzluklar kalıyor. Biz iyi bir takım kurmalıyız. Mağlubiyeti kabul etmeyen, duygu bütünlüğünü sağlayan bir takım kurmalıyız" ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor futbol takımında oynayan oyuncuların hepsi iyi niyetli olmalarına rağmen, Trabzon ruhunu bilen insanların takımın şuandaki görüntüsünden mutlu olduğunu düşünmüyorum" diyen Alioğlu, "Trabzonspor'un oynadığı bütün maçlarda tüm benliğini ortaya koyduğunu düşünmüyorum. Duygu bütünlüğünü eyleme çevirecek davranışın olması lazım. Ben oyuncuların iyi niyetlerinden şüphe duymuyorum. Trabzonspor son iki yılda 30 oyuncu değiştirdi. Bu anlamda duygu bütünlüğünü ve eylem birliğini ortaya koymakta sıkıntı çekmiştir. Vestel Manisaspor maçının ikinci yarısında 10 kişi ile ortaya koyulan futbol bizim insanımız mutlu etmiştir. Ortaya koyulan futbol ve mücadele bizim geçmişte yaşadığımız heyecanın bir görüntüsü idi. Biz de bu doğrultuda çalışıyoruz" diye konuştu.

"ERSUN YANAL'I İMTİHAN ETME DURUMUMUZ YOK"
Teknik Direktör Ersun Yanal'ın kendini ispatlamış bir teknik adam olduğunu belirten Alioğlu, Türkiye'de futbolun tepesinde çalışmış Yanal'ın teknik adamlığını tartışacak durumda olmadıklarının altını çizdi.

Futbol kulüplerinde belli bir sistem olduğunu ve bazı teknik adamların kulüplerin sistemi içinde istedikleri verimi alamayabileceğini söyleyen Alioğlu, "Kulüpler de kendi oturtturmaya çalıştıkları sistem içinde hocasından verim alamayabilir. Hocamızın geçmişini tartışmamak kaydıyla, onun bizim futbola bakış açımızı tanıması için bir süre var. Bizim futbola bakış açımızı tanıyacaktır. Bizim taleplerimiz ve onun talepleri olacaktır. Hocamızı biz bir imtihan içinde tutmak istemiyoruz. Ersun Yanal takımın başında olan sorumlu kişidir. Gelecek sezon hangi istikamete gideceğimizi zaman gösterecektir. Bizim hocamızı test etme gibi bir durumumuz yok" ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Hüseyin Çimşir ve bazı oyuncuların özel uçak olmadığı için kulübü protesto etmek maksatıyla özel araç tutarak Konya'dan döndükleri şeklindeki haberlerle ilgili olarak ise Futbol Şube Sorumlusu Alioğlu, "Bu konunun speküle edilmesine bir anlam vermiş değilim. Özel durumlar hariç Trabzonspor takımı çok özel zorluklar olmadığı sürece deplasman seyahatlerini tarifeli uçak seferleri ile yapacaktır. Bu yönetimin almış olduğu bir karardır. Bunu Konyaspor deplasmanına giderken gerçekleştirdik.

Trabzon'dan Ankara'ya ve oradan da karayolu ile Konya'ya gittik. Bu seyahat sırasında oyuncuların birbirleriyle daha çok kaynaştıklarını, daha iyi iletişim kurduklarını gözlemledik. Maçın ardından hocamız futbolculara 2 gün izin verdi. Hüseyin ve bazı takım arkadaşları ile birlikte Ankara'ya dostlarına uğramak için Konya'dan erken ayrılmıştır. Bunu speküle olarak değerlendirmedik. Yönetim kurulu olarak da bu konuda hiçbir yaptırımımız olmayacaktır. Bizim bilgimiz dahilinde olan bir konudur. Bu tür ayrıntılarla ve teferruatlarla uğraşmayacağız. Camia bizden büyük hedefler bekliyor biz böyle konularla uğraşmayacağız. Trabzonspor futbolcusunun böyle bir protesto içinde olacağını düşünmem. Futbolcunun sorumluluğu sahaya çıktığı zaman giydiği formanın hakkını vermektir. Sorumluluk duymayan oyuncuların bizimle uzun süre olması mümkün deyım kurmalıyız. Mağlubiyetğildir" diye konuştu.

AKYAZI STAT PROJESİ
Göreve geldikten sonra Ankara'da bir takım ziyaretlerde bulunduklarını hatırlatan Alioğlu, "Başbakan ve bakanlarla görüşmemiz oldu. Trabzonspor'a gösterilen ilgi bizi çok mutlu etti. Ateşten gömlek giydiğimizin ve sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu hatırlattı. Sayın Başbakanımız sonuna kadar arkamızda olduğunu söyledi. Akyaz Stat Projesi ile ilgili olarak 2011 yılı için hedef konulmuştur. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, yeni stat organizasyonunun gerçekleşmesi durumunda 2016 yılında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için Trabzon'un pilot bir il olabileceğini söyledi. Akyazı projesi ile ilgili olarak arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor" dedi.

Kasımpaşa maçıyla ilgili olarak "Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor" değerlendirmesinde bulunan Alioğlu, "Artık büyük takım küçük takım ayrımı yok. İç saha ve dış sahanın kendine göre artı ve eksileri var. Her maçın kendi içerisinde zorlukları var. Kasımpaşa maçının diğer maçlar gibi zor olacağını düşünüyorum. Trabzonspor'u temsil eden oyuncuların da takımın puan gereksimine duyduğu ihtiyacı bilerek ve ona göre sahada mücadele ederek bu maçı almaları gerektiğini düşünüyorum. Bunun aksini bile düşünmek istemiyorum. Trabzonspor oynayacağı her maçı kazanmak için sahaya çıkacaktır. Futbolcularımız bunun haricinde taraftarımıza herhangi başka bir skor sunacağını sanmıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 13:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?