27
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Allstar ekranlarda

Dünyanın en çok izlenen basketbol organizasyonu NBA'de yılın en büyük gösteri maçı ve yarışmalar All-Star etkinliğiyle basketbol severlerin beğenisine sunulacak. 215 ülke ve bölgeden basketbol severler, NBA Entertainment, TNT ve ESPN tarafından sunulan TV, film ve dijital teknolojiler ile maçın keyfini çıkaracaklar. 15 Şubat Pazar günü saat 20:00 ET (TSİ 03:00) yayına girecek ve TNT, Score Canada ve ESPN Radio'dan yayınlanacak 58. NBA All Star Maçı ile sonuçlanacak üç günlük bir canlı program gerçekleşecek.

İşte 2009 All-Star organizasyonuyla ilgili ilginç istatistikler:
- 31 ülke ve bölgeden yaklaşık 300 uluslararası muhabiri içeren 1000'den fazla medya etkinliği izleyecek.

- All Star etkinlikleri 215 ülke ve bölgede ve Ermenice, Hollandaca, Macarca, Mandarin ve Tagalog dillerini de içeren 44 dilde yayınlanacak.
- Geçen sezon 24 ülke yayınlanan All-Star etkinlikleri, Webcast ile yeni bir rekor kırarak bu yıl 61 ülke ve bölgede canlı yayınla hayranlarla buluşacak.
- Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Tayland ve Türkiye gibi ilk kez yayın yapacak 16 ülke de dahil olmak üzere 41 uluslararası TV ve radyo kanalı sahada olacak.

- Çin, Dominik Cumhuriyeti, Estonya, Peru, Polonya ve Rusya da dahil olmak üzere 14 yayıncı ilk kez All-Star Maçını yayınlayacak.

NBA Cares

- Eski oyuncular, iş ortakları ve gönüllülerden oluşan 1500'den fazla NBA ailesi üyesi, 6 gün boyunca NBA Cares All-Star Community Caravan etkinliklerine katılacak.

- 1000 kız ve erkek çocuk, Jr. NBA / Jr. WNBA All-Star Gençler Basketbol Kutlaması sırasında aynı anda gerçekleştirilecek 11 basketbol oyununda görev alacak.

- Şehirde 25'ten fazla NBA Cares etkinliği yapılacak.

- Phoenix okullarında kurulan 2 yeni Okuma ve Öğrenim Merkezi'ne HP tarafından 50 bilgisayar bağışlanacak.

NBA.com

- All-Star sırasında dünya çapındaki basketbolseverler tarafından günde yaklaşık 30 milyon sayfa görüntülenecek.

- All-Star boyunca 12 milyondan fazla video izlenecek.

- NBA LEAGUE PASS Broadband International ile 61 ülke, All-Star Saturday Night ve All-Star Maçı'nı canlı olarak yayınlayacaklar.

- Brezilya (NBA.com/Brasil), Çin (NBA.com/China), Hong Kong (NBA.com/HongKong), İspanya (NBA.com/Español), Fransa (NBA.com/France), Almanya, (NBA.com/Germany), Japonya (NBA.com/Japan), Kanada (NBA.com/Canada), Tayvan (NBA.com/Taiwan), ve Birleşik Krallık (NBA.com/UK) da dahil olmak üzere, 10 uluslararası Web hedefi.

Dijital Bilgiler

- Ülke çapında, dijital donanıma sahip 80 sinemaya yerleştirilen 160 ekran, TNT'nin NBA All-Star Saturday Night yayınını 3D HD kalitesi ile yayınlayacak.

- All-Star sırasında YouTube'daki NBA kanalından (youtube.com/nba) 10 milyondan fazla video göüntülenecek.

- Ligin Facebook sayfasında yaklaşık 500 bin NBA sever özel içeriğe ulaşacak.

- All-Star sahne arkasından elde edilecek 100'den fazla eğlenceli görüntü, NBA Twitter sitesinde yayınlanacak. (twitter.com/nba)

TNT'de NBA

- Phoenix'e giden yolda TNT televizyonu kamyonları tarafından 25.000 kilometreden fazla yol katedildi.

- TNT 150'den fazla büyük ekran LCD HDTV ekran ve 2 lazer ışını yüksek tanımlı video iletim linki kullanacak.

- Bu yıl, Turner Sports'un All-Star'ı yayınladığı 24. yılı ve All-Star Maçı'nın prime-time'da gösterileceği 7. yıl.

adidas tarafından sunulan NBA All-Star Jam Session

- 100 bin civarında basketbolseverin Phoenix Convention Center kapılarından geçmesi bekleniyor.

- 46 bin 500 metrekare üzerinde bir alanda etkileşimli basketbol faaliyetleri ve oyunlar gerçekleştirilecek.

- NBA All-Star Jam Session'daki NBA Store, yaklaşık 1.000 metrekarelik perakende alanını kaplayacak.

- 2.000'den fazla NBA markalı ürün, Jam Session'daki NBA mağazasında NBA hayranları için satışa sunulacak.

Pazarlama

- Bu yıl 30'dan fazla pazarlama ve satış iş ortağı All-Star faaliyetlerini yürütecek.

- 100'den fazla NBA lisansı sahibi firma NBA All-Star ürünlerini üretiyor.

- All-Star Balloting programının sunum iş ortağı olarak T-Mobile, T-Mobile kanalları ile kullanılan her bir oy için New Orleans Kurtarma Okul Bölgesi'ne 1 dolar bağışta bulunuyor. 10 binden fazla t-zone oyu ve T-Mobile perakende noktalarından kullanılan yaklaşık 40 bin oy ile basketbol severler 50 bin dolar bağış topladılar.

- Jam Session'da 20'den fazla NBA oyuncusu ve efsanesi Cisco TelePresence video konferans teknolojisi ile hayranlarla bağlantı kuracak.

- Sprite'ın NBA.com, YouTube, Yahoo! Sports ve Facebook'taki "They Dunk. You Decide" kampanyası için 2.5 milyon video klip görüntülendi ve 514 bin 110 oy kullanıldı.

- EA SPORTS NBA LIVE Forma Yaratma Yarışması'na 12 binden fazla başvuru oldu. Kazanan forma tasarımı, T-Mobile Rookie Challenge & Youth Jam'de tüm Çaylaklar tarafından giyilecek.

NBA Oyuncuları ve Efsaneleri

- T-Mobile tarafından sunulan All-Star Balloting programda 3.150.181 oy ile en fazla oy alan Orlando'dan Dwight Howard, 3 milyon oy tavanını aşan ilk oyuncu oldu.

- NBA oyuncuları, efsaneleri, WNBA ve D-League oyuncuları 500'den fazla kez ekranda görünecekler. Phoenix Suns efsaneleri Kevin Johnson, Larry Nance, Dan Majerle, Tom Chambers, ve Cedric Ceballos, Sprite Slam Dunk hakemleri olacaklar.

- All-Star'a dokuz yabancı oyuncu katılacak: Yao Ming (Çin), Tim Duncan (ABD Virgin Adaları), Dirk Nowitzki (Almanya), Tony Parker (Fransa), Pau Gasol (İspanya), Luis Scola (Arjantin), Al Horford (Dominik Cumhuriyeti), Marc Gasol (İspanya) ve Rudy Fernandez (İspanya).

- Phoenix'ten Shaquille O'Neal, kariyeri boyunca 19 davet alan Kareem Abdul-Jabbar'ın ardından 15 All-Star daveti ile en çok ikinci daveti alan oyuncu oldu.
- Boston'dan Kevin Garnett, 12 yıldır kesintisiz All-Star maçlarında oynayarak, aktif oyuncular arasında en yüksek rakama ulaştı.

- Portland'dan İspanyol Rudy Fernandez, Sprite Slam Dunk Yarışması'nın ilk yabancı katılımcısı oldu.
 

...
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 15:14:19
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 15:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?