18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Alman futbolunda şike gölgesi

Almanya futbol federasyonu, son 30 yılda gündeme gelen en ciddi şike suçlamalarını tartışmak üzere olağanüstü bir toplantı düzenledi.

Federasyon yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında, Robert Hoyzer adlı bir hakemin bir kupa maçının sonucuna müdahale ettiği yolunda göstergeler bulunduğunu, ancak kesin kanıt olmadığını belirttiler.

Robert Hoyzer adlı hakemin, geçtiğimiz Ağustos ayında Hamburg ile Paderborn takımları arasında oynanan maç öncesinde, Paderborn’un kazanacağı yönünde bahis oynadığı ve maç sonucunu da Paderborn lehine yönlendirdiği iddia ediliyor.

Hoyzer, Hamburg ile sıralamada daha aşağılarda bulunan Paderborn takımları arasında oynanan maçta, Paderborn lehine iki penaltı kararı vermiş ve Hamburg’un bir oyuncusuna da kırmızı kart göstermişti.

Suçlamaların merkezinde bulunan maçta, Hamburg, Paderborn karşısında 2-0 önde giderken, maçı 4-2 kaybetmişti.

Şike iddialarını araştıran Alman Futbol Federasyonu, Hoyzer’in yönettiği diğer maçlarda da manipülasyon olduğu yönünde kanıtlar bulunduğunu açıkladı.

Suçlamaları reddeden 25 yaşındaki hakem, bununla birlikte hakem federasyonundaki görevinden, iddialar ardından istifa etti.

Hamburg teknik direktörü Klaus Toppmöller bu yenilginin ardından işten çıkarılmıştı.

Federasyon, olayın geçtiği bölgeden sorumlu savcıların soruşturmasının sürdüğünü, diğer maçların da gerekli görülürse soruşturmaya dahil edilebileceğini belirtiyor.

Bu olayın, Alman futbolunda 1971 yılından bu yana yaşanan en büyük şike skandalı olduğu belirtiliyor.


BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 09:33:48
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 16:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?