18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Almanya Enke'yi uğurladı

Trenin önüne atlayarak 10 Kasım salı günü intihar eden Hannover 96 ve Alman Milli Takımı'nın kalecisi Robert Enke için Almanya tarihinin en kalabalık ikinci cenaze töreni yapıldı.

Enke'yi son yolculuğuna yaklaşık 40 bin futbolsever uğurladı. Bu rakamın, 1967'de toprağa verilen eski Almanya Başbakanı Konrad Adenauer'den sonra en kalabalık sayı olduğu belirtildi. Adenauer'i 300 bin civarında Alman uğurlamıştı.

Depresyon tedavisi gördüğü dönemde intihar eden Robert Enke için Hannover'deki AWD-Arena Stadı'nda cenaze töreni düzenlendi. Almanya'da televizyondan da naklen yayınlanan törene eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Wulff, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Theo Zwanziger, Bayern Münih Onursal Başkanı Franz Beckenbauer, Almanya Milli Takımı, Almanya 1. liginde mücadele eden 18 takımın futbolcu ve yöneticilerinden bazıları ile siyaset ve iş çevrelerinden önemli isimler iştirak etti.

Enke'nin tabutunun sahanın ortasında yer aldığı organizasyonda, eşi Teresa Enke, aile yakınları ve arkadaşlarıyla birlikte sahanın kenarında kurulan podyumda yer aldı. Törende bir öğrenci, Hannover 96'nın kulüp şarkısı olan 'Eski Aşk' (Alte Liebe) adlı şarkıyı seslendirdi. Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Dr. Theo Zwanziger burada yaptığı konuşmada, sporun dışına da bakılması gerektiğini belirterek, "Medya tarafından gösterilen şöhreti düşünmeyin. İnsanın içine, kaygılarını ve zayıflığını da düşünün." dedi. Hannover 96 Kulübü'nün başkanı Martin Kind de, Enke'nin sadece sporda değil, insan olarak da büyük niteliklere sahip bir futbolcu olduğunu ifade etti. Kind, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alman Milli Takımı'na çağrıldığındaki sevincin ile kızın Lara'yı kaybettiğindeki üzüntünü unutmam mümkün değil. Bak seni uğurlamak için 40 bin kişi stadyuma koştu. Geride bıraktığın eşin Teresa ve kızın Leila'ya sahip çıkacağız."

Bu arada Robert Enke, 2006 yılında kaybettiği kızı Lara'nın yattığı Hannover yakınlarındaki Neustadt kasabasında toprağa verildi. Stadyum sonrası cenaze törenine sadece başarılı file bekçisinin eşi ve aile yakınları katıldı.

 

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?