30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Altın kızlar!

İtalya’nın Lignano kentinde yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’na sporcularımız iki altın, iki gümüş, bir de bronz madalya ile başladı.

Bayanlar 48 kiloda Nurcan Taylan ve Sibel Özkan podyuma çıktı. Koparmada, Taylan 87 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalyanın sahibi olurken, Özkan ise 86 kiloluk derecesiyle bronz madalyada kaldı.

Kızlarımız, silkmede, koparmaya göre daha başarılı bir performans sergiledi. Bu kategoride Özkan, 110 kilo kaldırarak, altın madalya kazanırken, Taylan da 109 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalyanın sahibi oldu. Toplamda da Taylan, altın madalyaya ulaştı. Bu sporcumuz 196 kiloluk kaldırışı ve tartı averajıyla birinciliği elde ederken, Özkan da yine aynı kilo ve tartı farkıyla ikinci sırada kalarak, gümüş madalya kazandı.

Silkmede 110 kiloluk kaldırışıyla altın madalyaya uzanan Özkan, bu derecesiyle Gençler Avrupa rekorunun da yeni sahibi de oldu. Doping içeren madde kullandığı gerekçesi ile 2 yıl ceza alan Halil Mutlu, 3 yıl aradan sonra ilk kez bugün podyuma çıkacak. Aynı kiloda Sedat Artuç da Türkiye’ye madalya getirebilmek için ter dökecek. Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Taylan ve Özkan’ın koparma müsabakasında İtalyan sporcuya geçilmesi üzerine, silkme müsabakası öncesi hem sporculara hem de antrenörlere fırça attı. Akkuş, iki sporcunun yüksek kilolar vererek birbiri ile yarıştığını belirterek, başlangıç kilolarını düşürdü ve sonuçta iki altın madalya geldi.

....
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 05:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?