20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Anadolu futbolu oyuna giriyor

Euro 2008'de yarı finale çıkarak tarihî bir başarı yakalayan A Milli Takım'ın kadro yapısı yeniden şekilleniyor. Süper Lig'de bu sezon Anadolu takımlarının yükselişe geçmesiyle aday kadroda büyük revizyon yaşanıyor. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakatlıkların da etkisiyle, Anadolu ihtilaline kayıtsız kalmadı.

Süper Lig'in geride kalan 6 haftalık bölümünde Anadolu takımlarının gösterdiği yüksek performans, A Milli Takım'ın kadro yapısına yansıdı. Geçtiğimiz haziran ayında Avusturya-İsviçre ortaklığında düzenlenen 2008 Avrupa Şampiyonası'nın kadrosunu sadece yurtdışında top koşturanlar ile üç büyüklerde oynayan futbolculardan kuran Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Bosna ve Estonya maçları için Anadolu takımlarının kapısını da çaldı.

Trabzonspor'un lider olduğu, Gaziantepspor, Bursaspor, Kayserispor gibi ekiplerin damgasını vurduğu Süper Lig'de üç büyükler sıkıntılı günler geçiriyor. Fenerbahçe, 6 haftada 4 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı, Galatasaray'da Teknik Direktör Skibbe sorgulanıyor, Beşiktaş ise namağlup olmasına karşın genç hocası Ertuğrul Sağlam'la yollarını ayırarak rayında giden işlere adeta çomak soktu. Avrupa'da başarı elde edemeyen, ligde beklentileri karşılayamayan üç büyükler bu durumdayken Anadolu'nun uzun yıllar sonra uyanışa geçmesi haliyle Milli Takım'a yansıdı. Ay-Yıldızlı ekibimizin teknik direktörü Fatih Terim, Trabzonspor'dan Tolga Zengin, Ceyhun Gülselam ile Serkan Balcı'ya, Denizlispor'dan Çağlar Birinci'ye, Sivasspor'dan Mehmet Yıldız'a ve Bursaspor'dan Yusuf Şimşek'e Bosna ve Estonya karşılaşmaları için milli davette bulundu. Üstelik Terim, sakatlık gerekçesiyle Gökhan Ünal (Trabzonspor) ile Mehmet Topuz'u (Kayserispor) kadrodan çıkarttı. Yanı sıra son haftalardaki yüksek formuyla dikkat çeken Kayserisporlu Turgay Bahadır da kadroya alınırken, daha önce 2 kez Avusturya Ümit Milli Takımı'nda oynayan genç futbolcuya FIFA'dan izin çıkmadı.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 09:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga izzet IP: 87.66.207.xxx Tarih : 15.10.2008 03:26:22

neyin anadolusu oyuna giriyormus TRABZONSPORDAN 1tane oyuncu bile yok ilk 11de bu nasil anlayis bu nasil zihniyet fatih terim unutmasinki 96 EURO YA TRABZONSPOR SAYESINDE GITMISTIR OGUNLU APOLU TOLUNAY li UNAL LI CENGIZLI OSMANLI HAMI LI VS . .. BUNLARI NECABUK UNUTTU sinyor terim simdi bakiyoruz bi oyuncu bile yok sirf trabzon dusmanligi var adamda baslik atarlen lufen biraz daha dikkat