22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Ankara'da gol yok tartışma var

Tıpkı geçen sezon Ankara'da oynanan maç gibi golsüz biten ve an o maç kadar sıkıcı olan karşılaşma muhtemelen son dakikada atılan ve Vedat Yüksel tarafından iptal edilen golle tartışılacak.

Maçın ilk yarısında Beşiktaş iyi başladı ve özellikle ilk maçını oynayan Higuain'in sağdan yaptığı bindirmelerle rakip kaleye gitmeye çalıştı. Ancak Beşiktaş bu ataklardan net pozisyon çıkaramazken, G.Saray'ın eskilerini toplayan Ankaraspor da rakibinden farklı değildi ve net golo pozisyonu göremediğimiz ilk yarı golsüz bitti.

İkinci yarıda ise Ankaraspor, Bilal'in de oyuna girmesiyle biraz olsun öne çıktı. Ancak ilk pozisyonu konuk takım Higuain'le buldu. İlk maçında göz dolduran Arjantinli yıldız kendi çabasıyla yarattığı pozisyonu sonuna erdiremezken, Ankaraspor da 15 dakika sonras Necati'yi pozisytona soktu ama geçen sezon Ankara forması giyen kaleci Hakan başarılıydı. Maçın sonjlarında Beşiktaş baskısını arttırdı ve o ana kadar çok iyi oynayan kaleci Senecky'nin hatasıyla bir de son dakika buldu. Lâkin hakem Vedat Yüksel, bu pozisyonda Nobre'nin kaleciye faul yaptığını hükmederek golü saymayınca maç berabere sonuçlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Yeni transferler kadroda

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, transfer döneminin son gününde Galatasaray'dan 1 yıllığına kiralanan futbolcular Necati Ateş, Emre Aşık ve Orhan Ak'a ilk 11'de görev verdi. Kocaman, yeni transfer kaleci Senecky'e de Beşiktaş karşısında forma şansı tanırken, Slovak file bekçisi, ligdeki ilk resmi maçına çıktı. Mavi-beyazlı takımın Fenerbahçe'den kiraladığı Brezilyalı futbolcu De Souza ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

Sakatlığı süren Gökhan Zan dışında yedek kaleciler Murat ve Atilla ile Mehmet Sedef, Aydın ve Batuhan, başkent deplasmanına getirilmedi. Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlı takımın 2 hafta önce sahasında Kayserispor ile yaptığı maçtaki kadroya göre, ilk 11'de 3 farklı isme yer verdi. Genç teknik adam, Cisse'nin yanısıra yeni transferler Senegalli Lamine Diatta ve Arjantinli Higuain'i Ankaraspor karşısında ilk 11'de sahaya sürdü. Bu arada kadro dışı bırakıldıktan sonra affedilen Nobre de maçın son 22 dakikasında oyuna girdi.

Bu arada geçen sezon sonunda siyah-beyazlı takıma transfer olan kaleci Hakan Arıkan, eski takımına karşı ilk kez forma giydi.

Marsilya takipte

Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda, 18 Eylül Salı günü sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Fransa'nın Olympique Marsilya takımının yetkilileri de siyah-beyazlı takımı yakın takibe aldı.
Fransız ekibin temsilcileri, karşılaşmayı numaralı tribünden izlediler.

Taraftar durumu

Siyah-beyazlı taraftarlar, kale arkası tribünde kendilerine ayrılan bölümü tamamıyla doldururken, Başkentli futbolseverler ise Beşiktaş karşısında zorlu bir sınava çıkan takımlarına beklenen desteği vermedi.

Aykut Kocaman: "Goldü"

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 0-0 sonuçlanan Beşiktaş maçının son dakikasında Siyah-beyazlıların ağlara giden topunun nizami gol olduğunu söyledi.


Karşılaşmanın ilk 70 dakikalık bölümünde düşük tempolu ve az pozisyonlu bir maç oynanmasının sebebinin kendileri olduğunu dile getiren Kocaman, oyunun kontrolünü ellerinde tuttuklarını, bu sayede de rakibe çok az pozisyon verdiklerini dile getirdi.

Ligde oynadıkları ilk 4 maçta 4 gol bulduklarına dikkat çeken Kocaman, "Esas sorunumuz kolay gol yememizdi. Bu maçta savunma sorunlarımızı aşmak yolunda önemli bir yol aldığımızı görüyorum" dedi.

Lig TV'nin canlı yayında maçın son dakikasındaki tartışmalı pozisyonu izleyen Kocaman, pozisyonun gol olarak değer kazanması gerektiğini, Beşiktaş için üzgün olduğunu kaydetti. Kocaman, "Her zaman bileğimizin hakkıyla birşeyleri elde etmeyi tercih ederiz" diye konuştu.


MAÇTAN DAKİKALAR

1. Yarı

5' İLK TEHLİKELİ ATAK BEŞİKTAŞ'TAN GELDİ. Soldan yapılan ortaya kaleci Senecky çıktı, yumrukladı. Boşta kalan topu İ.Toraman kaleye gönderdi ancak top az farkla dışarıya gitti.

7' Higuain sağ kanattan çizgiye inip ortaladı ancak topu savunma uzaklaştırdı.

13' Tello'nun pasıyla Bobo ceza sahasında topla buluştu ancak dar açıdan vuruşu dışarıya gitti.

23' Higuain yine sağ kanattan çizgiye sürükledi topu ancak savunmanın müdahelesiyle top taca çıktı.

26' Necati savunmadan çıkan bir ara pasa hareketlendi ancak pas verecek kimseyi bulamayınca topu kaybetti.

36' HİGUAİN TEHLİKELİ OLDU. Savunmadan göndeirlen uzun topla sağ kanattan hareketlenen ve çaprazdan ceza sahasına girer girmez ştunu çeken Higuain topu dışarı attı. Arjantinli oyuncu oldukça hareketli oynuyor.

45'+1 Ankaraspor çizgiye yakın bir yerden serbest vuruş kazandı. Serbest vuruştan sonuç gelmedi ama devam eden atakta Necati'nin kafa vuruşu da az farkla dışarıya gitti.

2. Yarı

53' ANKARASPOR TEHLİKELİ OLDU. Soldan ileriye çıkan Orhan Ak, ceza sahası sol çaprazından kaleyi gördü ancak sert vuruşu dışarıya gitti.

56' HİGUAİN MAÇIN NE NET POZİSYONUNU YARATTI VE KAÇIRDI. Sağdan yine hareketlenip, çalımlarla ceza sahaısıuna giren oyuncu yakın mesafeden kaleyi gördü ancak son anda topun önüne yatan Ankarasporlu savunma oyuncusu topu kornere attı.

59' Tello'nun pasına Bobo hareketlendi ancak kaleci Senecky kalesini terk ederek topu kafayla dışarıya attı.

63' Bilal uzaktan zorladı Hakan'ın kalesini ama top eski takım arkadaşında kaldı.

72' ANKARASPOR ÇOK TEHLİKELİ GELDİ ANCAK KALECİ HAKAN BAŞARILIYDI. Ankaraspor atağında Tita, çalımlarla göbekten ilerledi ve ceza sahası içindeki Necati'yi kaçırdı. Necati kaleci Hakan'ı çalımlamak istedi ama genç kaleci uzandı ve Necati'nin ayağındaki topu almayı bildi.

78' Ankaraspor'da ceza sahasına doldurulan topta Batak kafayı vurdu ama sonuç alamadı.

87' Üzülmez ileri çıktı ve ortyaya tehlikeli bir top attı ancak kaleci Senecky sakatlanmak pahasına çıktı ve bu topa sahip oldu.

90'+3 BEŞİKTAŞ GALİBİYET GOLÜNÜ KAÇIRDI. Soldan kullanılan kornere iyi yükselen Diatta kafayı vurdu ancak kaleci Senecky müthiş bir refleksle topu kurtardı.

90'+4 BEŞİKTAŞ GOL ATTI AMA SAYILMADI. Hakem Vedat Yüksel golü iptal etti. Sağdan gelen ortada kaleci Senecky topu elinden kaçırdı çizgi üstünde ve top ağlara gitti. Ancak maçın hakemi Npbre'nin faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

goal
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 20:13:24
Güncelleme :16 Eylül 2007 Pazar 00:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?