30
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Ankaragücü, Fener'den çekinmiyor

Ankaragücü, Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını tamamladı.

Ankaragücü, güçlü rakibiyle yapacağı maçın hazırlıklarını Cemal Aydın Spor Kompleksi'nde teknik direktör Hakan Kutlu yönetiminde yaptığı son antrenmanla tamamladı.

Isınma hareketleriyle başlayan antrenmanda futbolcular, dar alanda top kapma çalışmasının ardından, yarı alanda taktik amaçlı çift kale maç yaptı. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmana, sakatlıkları bulunan Jaba, Engin ve Burak katılmadı.

Futbolcuların maç öncesinde bir hayli neşeli ve hırslı oldukları görüldü. Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu, camia için önemli bir maç oynayacaklarını belirterek, "Oynadığımız son 9 maçta galibiyet alamamıştık. Gençlerbirliği ve Galatasaray maçları haricinde oynadığımız 7 maçta da çok iyi futbol oynamış ancak galip gelememiştik. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla bu gidişata son verdik. Önümüzde camia için çok önemli bir Fenerbahçe maçı var. Ligdeki konumumuz ve camiaya getireceği hava bakımından çok önemli bir maç oynayacağız. Sahadan 3 puanla ayrılarak, rahat bir nefes almak istiyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin Galatasaray ile oynadığı maçtan 3 gün sonra karşılarına çıkacak olması ve 3 futbolcusunun kırmızı kart görerek Ankaragücü maçında cezalı duruma düşmesinin avantaj yaratıp yaratmayacağıyla ilgili bir soruya ise Hakan Kutlu, "Fenerbahçe'nin geniş bir kadrosu var. Elbette, birazda olsa bizim avantajımız olur. Fenerbahçe, oynamayan oyuncularını kadrosunda yer alan diğer futbolcularla telafi edecek kadro derinliğine sahip. Fenerbahçeli futbolculara özel önlem almayı düşünmüyorum. Takım olarak bir oyun tarzımız var. Bu oyun tarzını sahaya yansıtmak istiyoruz" şeklinde cevap verdi.

Sarı-lacivertli futbolcular Elyasa ve Murat Erdoğan, 9 maç sonra galip gelmenin takıma moral kazandırdığını belirterek, Fenerbahçe'nin eksiklerinden yararlanarak sahadan galibiyetle ayrılmayı planladıklarını söyledi. Ankaragücü'nde sakatlıkları bulunan Jaba, Engin ve Burak'ın yanı sıra sarı kart cezalısı Krita da, Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek. Ankaragücü'nün Fenerbahçe karşısında sahaya, Serkan, Elyasa, Tolga. Lamas, Gökhan, İbrahim Ege, Cem Can, Murat Erdoğan, Bebbe ve Diawara 11'yle çıkması bekleniyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 10:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?