20
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Ankaragücü-Fenerbahçe: 0-0

İstanbul'un sarı-lacivertlileri, Bursa ve Galatasaray yenilgilerinden sonra başkentteki renkdaşı karşısında işleri yeniden yoluna koymak istiyor.

Galatasaray maçında kırmızı kart gören Lugano, Gökhan ve kaleci Volkan Demirel'in yanı sıra, sarı kart cezalısı Semih ile sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Roberto Carlos, Deniz ve Maldonado başkente götürülmedi.

Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle, 19 kişilik Ankaragücü maçı kadrosuna PAF takımdan Uğur Aslan Kuru ve Erdi Bakırcı da dahil edilirken, teknik direktör Arthur Zico, Deivid ve Mehmet Aurelio'ya ilk 11'de yer vermedi.

9 Haftalık galibiyetsizlik serisine geçen hafta son veren Ankaragücü ise tehlikeli bölgeden uzaklaşmak adına karşılaşmadan puan ya da puanlarla ayrılmak istiyor.

Saat 19.00'da başlayan ve Lig TV ekranlarından naklen ekranlara getirilen maçta Halis Özkahya düdük çalıyor.

Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe'de sakat ve cezalı toplam 7 futbolcu maç kadrosuna alınmadı.

Galatasaray ile Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında kırmızı kart gören Lugano, Gökhan ve kaleci Volkan Demirel'in yanı sıra sarı kart cezalısı Semih ile sakatlıkları süren Roberto Carlos, Deniz ve Maldonado maç kadrosunda yer almadı.

İstanbul'un sarı-lacivertli ekibinde sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle 18 kişilik maç kadrosuna PAF takımından Uğur Aslan Kuru dahil edildi.

Fenerbahçe'de teknik direktör Arthur Zico sürpriz yaparak, Mehmet Aurelio ve Deivid'i yedek kulübesinde oturturken, Kazım ve Kemal ilk 11'de sahaya çıktı. Kaleci Serdar, uzun bir aradan sonra ilk kez 11 kişilik kadroda yer buldu.

Ankaragücü'nde ise cezalı ve sakat 4 futbolcu Fenerbahçe karşısında forma giyemedi. Sakatlıkları süren Jaba, Engin ve Burak'ın dışında, cezalı bulunan Kırita da kadroda yer almadı.

Bu arada, Tandoğan Tesisleri'nde oynanan PAF Ligi maçında Fenerbahçe, Ankaragücü'ne 2-0 üstünlük sağladı.

Karşılaşmada bilet fiyatları ise kale arkası 20, maraton 25 ve kapalı tribün de 30 YTL olarak belirlendi. Konuk ekip taraftarları karşılaşmayı skorbordun bulunduğu kale arkası tribününden izledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav da protokol tribününde karşılaşmayı izledi.

ŞEHİTLERE SAYGI

Karşılamadan önce Irak'ın kuzeyinde askeri operasyonda şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında her iki takım taraftarları ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde slogan attı.

Mücadelede Fenerbahçe taraftarları kendilerine ayrılan bölümleri tamamen doldururken, başkentli taraftarların bulunduğu tribünlerde ise küçük boşluklar göze çarptı.

Turkcell Super Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe, Başkent ekibi Ankaragücü ile 0 - 0 berabere kalarak haftayı puan kaybıyla kapadı.

Karşılaşmaya ev sahibi takım orta alanda çok adamla başladı. Forvette sadece Alper'e atılan uzun toplarla tehlike yaratmaya çalışan Ankaragücü, bu oyuncuya fazla destek gelmemesi nedeniyle gol yollarında etkili olamadı.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

90'+4 Ve Halis Özkahya maçın son düdüğünü çalıyor. Ankaragücü 0-0 Fenerbahçe. Bir başka canlı anlatımda yeniden buluşmak ümidiyle...
90'+3 Uzatma anları da artık tamamlanmak üzere...
90'+3 Oyuncu değişikliği Murat Erdoğan Şevki Koç
90'+1 Oyuncu değişikliği Gökhan Emreciksin Tevfik Altındağ
90' ANKARAGÜCÜ YİNE KAÇIRIYOR! İbrahim Said sağ taraftan ceza sahası içine çok tehlikeli bir şekilde ortaladı. Bu topa iyi yükselen Bebbe kafayı vurdu. Ancak Serdar üzerine gelen bu topu tutmasını bildi.
90' Karşılaşmaya 4 uzatma dakikası eklendi.
89' Elyasa sağ taraftan bir anda Fenerbahçe ceza sahasına girdikten sonra çapraz pozisyonda direkt kaleye vurdu. Ancak top diğer taraftan auta çıktı.
89' Deivid uzak mesafeden sol ayakla şansını denedi. Serkan topu tek hamlede kurtardı.
87' Alex'in kullandığı serbest vuruşta top savunmadan döndü. Dönen topa uzak mesafeden Yasin bekletmeden sert vurdu. Ancak bu top da farklı şekilde auta çıktı.
86' Oyuncu değişikliği Colin Kazım Deivid
85' Oyunun son dakikalarında inanılmaz bir tempo var...
85' // FAUL // Ankaragücü: 18 - Fenerbahçe: 6
84' FENERBAHÇE KAÇIRIYOR BU KEZ! Alex'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna ön direkte çok iyi yükselen Yasin kafayla golü atmak istedi. Ancak kaleci Serkan başarılıydı...
83' Alex'in kullandığı serbest vuruşta topu Ankaragücü savunması uzaklaştırdı.
83' YİNE GÖKHAN VE YİNE GOL KAÇIYOR! Bir kez daha ani hücum girişimiyle Fenerbahçe kalesini yoklayan Ankaragücü'nde yine Gökhan Emreciksin Serdar'la karşı karşıya kaldı. Ancak vuruşunda Serdar topu ayaklarıyla çıkardı...
81' Serdar'ın tedavisinin ardından oyun yeniden başlıyor...

77' ANKARAGÜCÜ ÇOK KRİTİK BİR POZİSYONDAN YARARLANAMADI! Savunmanın arkasına atılan topa bir anda hareketlenen Bebbe kaleci Serdar'la karşı karşıya kaldı. Ancak Serdar'ın Ankaragücü golcüsünün açısını kapatmasıyla Bebbe'nin vuruşunda top auta çıktı.
76' Fenerbahçe'nin orta sahada kazandığı serbest vuruşu Önder hemen kullanarak uzun topla ilerideki İlhan'ı golle burun buruna getirmek istedi. Ancak kaleci Serkan araya girdi.
75' Evet son 15 dakikalık periyoda giriyoruz... Takımlar kozlarını kullanmaya başladılar. Bakalım oyun açılacak mı...
74' Sarı Kart İlkem Özkaynak
74' Oyuncu değişikliği Uğur Boral Ali Bilgin
73' Oyuncu değişikliği Murat Duruer Ibrahim Said
72' Fenerbahçe'de de Ali Bilgin az sonra oyunda olacak.
72' FENERBAHÇE GOLE YAKLAŞTI! İlhan uzak mesafeden çok sert vurdu, kaleci Serkan çevirdi. Dönen topu Alex tamamlamak istedi. Ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.
71' Ankaragücü'nde İbrahim Said oyuna girme hazırlıklarına başladı...
70' Önder savunmanın arkasına sarkan İlhan'a bir uzun pas attı. Ancak kaleci Serkan çıkarak topu aldı.
69' Gökhan'ın sağ kanattan geliştirdiği hücumda ceza sahasının dışında topla buluşan Cem Can oldu. Ancak onun vuruşunda top farklı şekilde auta çıktı.
68' Gecekondu tribününün bulunduğu bölümde dev bir Ankaragücü bayrağı açıldı. Tribünler de coşmaya başladı bu dakikalarda.
67' Oyun yavaş yavaş hareketleniyor...
66' ANKARAGÜCÜ GOLE YAKLAŞTI! Sağ kanattan yapılan tehlikeli ortaya gelişine yarım voleyle vuran Murat Duruer'in şutu kaleci Serdar'da kaldı.
65' Edu'nun uzun topunda ceza sahası önünde İlhan kafayla hemen yanındaki Kezman'ın önüne indirdi. Sırp golcü topa gelişine vurdu. Ancak top farklı şekilde auta çıktı.
64' Ankaragücü şu âna kadar gerçekten de çok iyi bir takım savunması yaptı. Normalde savunmasında büyük boşluklar vermesiyle tanınan Ankara ekibi bugün 1 puana razı bir görüntü veriyor ama, bu amacına ulaşma konusunda bu dakikaya kadar oynadığı futbolla başarılı oldu diyebiliriz.
63' Evet bakalım çift santraforlu model Fenerbahçe'ye hareketlilik getirecek mi...
62' Oyuncu değişikliği Kemal Aslan İlhan Parlak
60' Fenerbahçe'de İlhan ısınmaya başladı...
59' Fenerbahçe'de Vederson çok uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta topa sert vurdu, ancak bu top savunmadan döndü. Dönen topu önünde bulan Önder de şut çekti, ancak bu top doğrudan dışarı çıktı.

58' Fenerbahçe takımında Zico'nun mutlaka takıma müdahale etmesi gerekiyor artık. Kanarya, pozisyon vermeden oynuyor belki ama, atak geliştirmekte de bir hayli zorlanıyor...
55' // TOP KAYBI // Ankaragücü: 32 - Fenerbahçe: 33
54' Kazım'la İlkem'in ikili mücadelesinde iki oyuncu da yerde kaldı. Halis Özkahya evsahibi takım lehine faul çaldı. Bu ikili bugün sık sık karşı karşıya geliyor.
52' Alex'in sol kanattan kullandığı köşe atışında Ankaragüçlüler topu çevirdikten sonra hemen bir ani atak geliştirdiler. Ancak bu fırsattan istifade edemediler.
49' Maçın ikinci yarısı da ilk yarı gibi temposuz başladı. 

47 Ve karşılaşmanın ilk devresi sonuçlanıyor: Ankaragücü 0-0 Fenerbahçe. İkinci yarıda yeniden buluşmak ümidiyle...
44' Sarı Kart Colin Kazım
44' Sarı Kart Andrés Lamas
42' Evet bu arada bir gerginlik var şimdi... Kazım'la Ankaragüçlü oyuncular arasında az önce sert bir ikili mücadele gerçekleşti. Bu mücadelenin ardından bir tartışma yaşandı. Fenerbahli Alex de bu tartışmaya müdahil oldu.
40' // ŞUT // Ankaragücü: 0/1 - Fenerbahçe: 0/4
39' Ankara'da ilk yarının son dakikalarına giriyoruz artık... İki takım arasındaki golsüz eşitlik sürüyor...
37' ANKARAGÜCÜ GOLE YAKLAŞTI! Evsahibi takımın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Fenerbahçe savunması topu bir türlü uzaklaştıramadı. Son olarak ceza sahasının içinde bekleyen Gökhan Emreciksin, önüne gelen topu doğrudan kaleye göndermek istedi. Ancak kale önünde bekleyen Önder bu topu uzaklaştırarak tehlikeyi önleyen isim oldu.
36' Kemal'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşundan sonuç gelmedi.
36' Fenerbahçe bu dakikalarda oyuna bir daha fazla hücum aksiyonu katmaya çalışıyor.
35' Uğur rakiplerinden bir anda sıyrılarak ceza sahasına doğru sokuldu ve bekletmeden vuruşunu yaptı. Ancak savunma bu topu son anda kornere gönderdi.
33' Sarı Kart Kemal Aslan
31' // TOPLA OYNAMA // Ankaragücü: %35 - Fenerbahçe: %65

21' Fenerbahçe'de Aurelio'nun eksikliği hissediliyor gibi. Kanarya'da bir hayli fazla sayıda top kaybı görüyoruz. Ancak Selçuk'un iyi başladığını da söylemeliyiz...
21' Fenerbahçe'de Aurelio'nun eksikliği hissediliyor gibi. Kanarya'da bir hayli fazla sayıda top kaybı görüyoruz. Ancak Selçuk'un iyi başladığını da söylemeliyiz...
20' // FAUL // Ankaragücü: 3 - Fenerbahçe: 0
19' Karşılaşma düşük bir tempoda oynanıyor...
17' İlkem'den sıyrılan Kazım sağ kanattan çizgiye kadar indikten sonra ortaladı. Ancak bu top da Ankaragücü savunmasından döndü.
14' Kazım sağ kanattan rakiplerinden sıyrıldıktan sonra santrafor mevkiinde bekleyen Kezman'ı görmek istedi. Ancak hızlı giden bu top doğrudan auta çıktı.
12' Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Fenerbahçe'nin karşılaşmaya daha baskılı başladığını söyleyebiliriz. Ankaragücü oyunu kendi yarı sahasında kabul etti şu âna kadar...
11' Alex'in az önceki noktadan kullandığı yeni serbest vuruşta ceza sahası içerisinde topu yükselen isim yine Önder oldu. Ancak Önder'in kafa vuruşunda top auta çıktı.
10' // ŞUT // Ankaragücü: 0/0 - Fenerbahçe: 0/2

9' Uğur'la gol aradı Fenerbahçe. Sol kanatta topu bir süre kendisi götüren Uğur, daha sonra içe katederek ceza sahası önüne kadar geldi. Bu noktadı direkt kaleye vuran Uğur'un topu savunmadan geri geldi.
9' Uğur'la gol aradı Fenerbahçe. Sol kanatta topu bir süre kendisi götüren Uğur, daha sonra içe katederek ceza sahası önüne kadar geldi. Bu noktadı direkt kaleye vuran Uğur'un topu savunmadan geri geldi.
8' Murat Duruer dol kanattan tehlikeli bir şekilde savunmanın arkasına sarktı. Ancak ortasında Yasin topu keserek tehlikeyi önledi.
6' FENERBAHÇE TEHLİKELİ GELDİ! Alex'in ceza sahasının sağ çarpraz dışından yaptığı serbest vuruşa, kale ağzı önünde bekleyen Önder uzandı ve kafayı vurdu. Top dışarı çıktı. Ancak Fenerbahçeli futbolcular, bu pozisyonda İlkem'in Önder'e faul yaptığını öne sürerek penaltı itirazında bulundular.
5' Fenerbahçe'de Alex serbest vuruş için topun gerisinde...
4' Murat Erdoğan'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Bebbe topa kafasını vurdu. Ancak bu top diğer taraftan taca çıktı.
3' Maçta ilk korneri evsahibi takım kullanacak.
2' Bu arada karşılaşmanın açık bir havada; ancak yumuşak bir zeminde oynandığını hatırlatalım. Böylesi bozuk zeminlerde özellikle de kalecilerin hata yapmaları olağandır.
1' Karşılaşmaya Fenerbahçeli futbolcuların vuruşuyla başlandı.

Goal
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 21:19:18
Güncelleme :1 Mart 2008 Cumartesi 21:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
berk orkun IP: 88.244.217.xxx Tarih : 1.03.2008 22:23:37

fener kendini toparlaması erken olabilir ama kupayı 27 yıldır alamamaları kötü oldu benim için iyi oldu çünkü ben HAS GALATASARAYLIYIM TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE