31
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Ankaraspor'dan örnek davranış

Ankaraspor, gelecek sezondan itibaren, sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyor.

2008-2009 sezonundan itibaren 'sosyal sorumluluk' kavramına uygun hareket etmeyi planlayan Ankaraspor, diğer kulüplere de örnek olacak projeleri hayata geçiriyor. Gerçekleşmesi planlanan proje kapsamında, ilk olarak Yenikent ASAŞ Stadı'ndaki mavi tribünün adı 'Ankaraspor Vefa Tribünü' olarak değiştirilecek.

Ankaraspor'un oynadığı tüm resmi müsabakalarda bu tribüne yalnızca, Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde bulunan çocuklar, Darülaceze'de yaşamını sürdüren yaşlılar, gaziler, engelli vatandaşlar, lösemili çocuklar, maddi geliri düşük bölgelerde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitim alan öğrenciler ve Ankaraspor altyapısında yer alan minik futbolcular yeralacak. Giriş için herhangi bir ücret talep edilmeyeceği projede vefa tribününe gelecek misafirlerin ulaşımı da Ankaraspor tarafından sağlanacak. Tüm sezon boyunca Ankaraspor Vefa Tribünü'ne gelen misafirler, mavi-beyazlı ekibin profesyonel futbol takımı da ziyaret edebilecek. Ankaraspor Yönetim Kurulu, bu vatandaşların sorunlarını dinleyerek, hem
dertlerine çare olmaya çalışacak hem de moral verecek.

Konuyla ilgili tüm altyapı çalışmalarını tamamlayan Ankaraspor, konuyu talimat gereği Türkiye Futbol Federasyonu'nun da onayına sunacak. Federasyonun, bu konuya olumlu bakacağını düşünen Ankaraspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek, "Fırsat buldukça sosyal sorumluluk konusunu Türkiye'nin gündemine getirmeye çalışıyoruz. Ankaraspor olarak hem vizyonu hem misyonu ile Türkiye'de farklı bir kulüp olduğumuzu, çağımıza ve insanımıza layık bir kulüp olmaya çalıştığımızı göstermek istiyoruz. Bu bağlamda, spor kulüplerinin sportif başarıdan çok 'sosyal yaralara' parmak basması gerektiğini düşünüyoruz. Sportif başarılar birer araç, toplumsal dayanışma ise amaç olmalıdır. Bu mantıkla hareket eden kulübümüz toplumumuzun ilgiye, alakaya ve vefaya ihtiyacı olan bireylerine hem yardım elini uzatmak hem de sorunlarını kamuoyunun gündemine getirmek istiyor. İnşallah yaptıklarımız diğer kulüplerimize örnek olur ve onlarda bu konuda bizden daha iyilerini yapar. Sonuçta kazanan Türkiye olacaktır" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 13:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?