29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Appiah bitti mi?

Fenerbahçe Kulübü, yeni bir yabancı transfer edebilmek için resmen düğmeye bastı.


1-) F.Bahçe, Appiah için "Futbol oynayamama durumu söz konusu" açıklamasını yaptı. 2-) Sözleşmesi dondurulan Ganalı yıldızın yerine Şilili Claudio Maldonado alınacak.

FENERBAHÇE’nin Ganalı futbolcusu Stephen Appiah’ın bitmek bilmeyen sakatlığı ile ilgili bugüne dek çok şey yazılıp çizildi. Kimileri, 2 ay içinde sahalara döneceğini söylerken, kimileri de futbol hayatının bittiğini iddia etti.

Fenerbahçe Kulübü de futbolcunun sağlık durumu hakkında dün bir açıklama yayınladı. Kulübün resmi siteden yapılan duyuru, Appiah için karamsar düşünenleri doğrular nitelikteydi. Futbol Federasyonu ndan Ganalı futbolcunun sözleşmesinin dondurulmasının talep edildiği ve olumlu cevap alındığı belirtilen duyuruda, Appiah için, "futbol oynayamama durumu söz konusu" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, Ganalı oyuncunun yerine yeni bir yabancı alınması için çalışmalara başlandığı da duyuruldu.

Maldonado Avrupa’da ilk kez oynayacak

SARI lacivertli kulüp, sakatlığı nedeniyle aylardır sahalardan uzak olan ve ne zaman döneceği de belli olmayan Stephen Appiah’ın boşluğunu Claudio Maldonado ile doldurmayı planlıyor.

Geçtiğimiz hafta Antalya’da yaptığı toplantıda "mevcut kadroyu aynen koruyup transfer yapmama" kararı alan Fenerbahçe yönetimi, Appiah ile ilgili doktor raporlarının olumsuz olması üzerine transfer arayışına başladı. Gündeme gelen ilk isim ise, Brezilya’nın Santos takımında forma giyen Claudio Maldonado oldu. Bonservis bedelinin 1.5 milyon Euro olduğu belirtilen 28 yaşında ve 1.73 metre boyundaki futbolcu, 2006 yılında bileğinden ameliyat olana dek Şili Milli Takımı’nın da da formasını giyiyordu.

Bir dönem Fenerbahçeli Alex ile birlikte Cruzeiro takımında da oynayan Maldonado, G.Amerika’nın en iyi defansif orta saha oyuncuları arasında gösteriliyor. Maliyetinin uygun olması nedeniyle transferine kesin gözüyle bakılan Şilili futbolcu, Avrupa’da hiç oynamadı. 1998 yılında Şili’nin Colo-Colo takımında profesyonel olan Maldonado, daha sonra Sao Paulo (2000-2002), Cruzeiro (2003-05) ve Santos (2006-?) takımlarında oynadı. Sarı lacivertliler ayrıca, Kezman’ın takımdan ayrılması durumunda forvete de bir yabancı futbolcu alacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 10:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?