18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Arena 'Ateş'i keşfetti

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında normal sezonu lider tamamlamayı garantileyen Galatasaray, TT Arena'da Orduspor'u 2-0 mağlup etti.

Sarı kırmızılı ekip ligin ilk yarısındaki maçı da 2-0 kazanmıştı.Spor Toto Süper Lig'de Orduspor'u 2-0 yenen Galatasaray, 2 maçlık aranın ardından galibiyetle tanışarak puanını 74'e çıkardı. Ligde son oynadığı iki maçta Fenerbahçe'yle 2-2, Trabzonspor'la ise 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılılar, Orduspor engelini kayıpsız geçerek puan farkının daha da azalmasına izin vermedi.

Ligde normal sezonun son haftasında deplasmanda Manisaspor'a konuk olacak sarı-kırmızılı ekip, bugün aldığı galibiyet sonrası Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 10'a yükseltti.

Ligde son 9 maçtır yenilgi yüzü görmeyen sarı kırmızılılar, 7. dakikada Necati Ateş ve 67. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun golleriyle serisini 10 maça çıkardı. Karşılaşmaya Necati Ateş'in 35 metreden attığı mükemmel golle başlayan Galatasaray, oyuna ikinci yarıda dahil olan Sabri'nin golüyle rahat bir nefes aldı.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Gençerler, Ekrem Kan
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin Baytar (Dk. 84 Riera), Selçuk İnan (Dk. 89 Yiğit Gökoğlan), Melo, Emre Çolak, Necati Ateş, Baros (Dk. 46 Sabri Sarıoğlu)
Orduspor: Fornezzi, Garcia, Yalçın Ayhan, Ömer Alp Kulga, Selçuk Şahin, Hakan Özmert, Ali Çamdalı, Gosso (Dk. 32 Onur Tuncer), Dalmat (Dk. 64 Hasan Kabze), Javito, Bruno (Dk. 75 Müslüm Yelken)
Goller: Dk. 8 Necati Ateş, Dk. 66 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 6 Dalmat, Dk. 71 Hakan Özmert (Orduspor)

Necati, Türk Telekom Arena'da ilk golünü buldu

Galatasaray'a sezonun ikinci yarısında geri dönen Necati Ateş, Türk Telekom Arena'daki ilk golünü Orduspor'a karşı attı.

Maçın henüz 8. dakikasında yaklaşık 35 metreden çok şık bir gol atarak takımını 1-0 öne geçiren Necati, transferinin ardından kendi taraftarı önünde ilk kez gol sevinci yaşamış oldu.

Sarı-kırmızılı oyuncu, Galatasaray'ın özellikle deplasman maçlarında attığı gollerle takımına önemli destek verip, deplasmanda Gaziantepspor (1), Mersin İdmanyurdu (2) ve Sivasspor (2) filelerine 5 gol göndermişti.

Türk Telekom Arena'da 50. gol

Necati Ateş'in Orduspor ağlarına gönderdiği gol, sarı-kırmızılı ekibin yeni stadı Türk Telekom Arena'da kaydettiği 50. lig golü olma özelliğini de taşıdı.

Sarı-kırmızılı ekip, yeni evindeki 50. lig golüne Necati Ateş'in ayağından sahip oldu.

Kalesini 15 maç gole kapatan Muslera, en iyiler arasında

Bu sezon ligde 90 dakika sahada kaldığı 31 lig maçının 15'inde kalesini gole kapatan Fernando Muslera, Galatasaray'ın en iyileri arasına girmeyi başardı.

Henüz 15. dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldığı Kardemir Karabükspor maçı dışında, tüm maçlarında 90 dakika sahada kalmayı başaran Uruguaylı file bekçisi, bu maçların 15'inde gol yemeyerek, efsane isimler Claudio Taffarel ile Aly Farid Mondragon'u yakaladı.

Sarı-kırmızılı ekipte Taffarel, 1998-1999 ile 1999-2000 sezonlarında, Mondragon ise 2004-2005 sezonunda 15 maçta gol yememeyi başarmıştı.

Albayrak tribündeki yerini aldı

Geçtiğimiz perşembe akşamı Fenerbahçe ile oynanan Kadınlar Avrupa Ligi 8'li Final maçı sonrası çıkan olaylarda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Galatasaray Yöneticisi Abdürrahim Albayrak Orduspor maçında da tribündeki yerini aldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Mart 2012 Cumartesi 21:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?