18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Arena'da gülen Aslan oldu

Süper Lig'de lider Galatasaray, 2012 yılının son derbisinde Türk Telekom Arena'da Fenerbahçe'yi 2-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Derbinin hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Halis Özkahya, Ekrem Kan, Volkan Narinç
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo, Amrabat, Umut Bulut, Burak Yılmaz
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Cristian, Caner Erkin, Sow
Goller: Dk. 10 Bekir İrtegün (Kendi Kalesine), Dk. 36 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 23 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 19 Dany (Galatasaray), Dk. 21 Meireles (Fenerbahçe)

Önemli dakikalar

Spor Toto Süper Lig'deki derbi karşılaşmada Galatasaray, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.
Kendi seyircisi önündeki derbi karşılaşmasına baskılı başlayan Galatasaray özellikle sağ kanadı kullanarak, rakip sahaya gitmeye çalıştı. Sarı-kırmızılı takımda 6. dakikada Hamit'in şutu yan direkten döndü.
Ev sahibi ekip, yine bu kanattan geliştirdiği atakla kazanılan serbest atışta, Riera'nın ceza sahasına yaptığı ortada Bekir'in ters kafa vuruşu sonrasında kalesine gönderdiği top ile 1-0 öne geçti.
Golden sonraki dakikalarda oyunun kontrolünü rakibine kaptıran ve özellikle orta alanda top tutmakta zorlanan sarı-kırmızılı takım, 23. dakikada Hasan Ali'nin golüne engel olamadı ve üstünlüğünü kısa sürede kaybetti. Ancak daha sonra Selçuk İnan'ın frikikten bulduğu gol ile yeniden öne geçen Galatasaray, bu üstünlüğünü ilk yarının sonuna taşıdı.
Deplasmandaki karşılaşmaya kontrollü başlayan Fenerbahçe, kalesinde erken gol görmesine rağmen, çabuk toparlandı ve organize ataklarla beraberlik golünü aradı. Bu bölümde etkili bir oyun sergileyen sarı-lacivertli ekip, aradığı golü 23. dakikada Hasan Ali ile buldu ve skoru 1-1 yaptı.
Galatasaray'ın duran toptan bulduğu gol ile 2-1 geriye düşen Fenerbahçe, istekli mücadelesini devam ettirmesine rağmen, kalan sürede sonucu değiştirmeyi başaramadı ve soyunma odasına 2-1 geride gitti.

Derbi maçtan notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ideal 11'ini sahaya sürdü. Kaleyi Volkan Demirel'in koruduğu sarı-lacivertli ekipte savunma Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Orta alanda ise Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Cristian ve Caner Erkin görev aldı. Sow her zaman olduğu gibi takımın tek forveti oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, sakatlıkları düzelen Fernando Muslera ile Albert Riera'yı ilk 11'de görevlendirdi. Sakatlıkları nedeniyle ligdeki Sivasspor ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 1461 Trabzon maçlarında oynayamayan Muslera ile Riera, yeniden takıma dönmüş oldu.

Derbiye özel kareografi

Galatasaray taraftarları, önemli rakiplere karşı oynanan maçlarda gerçekleştirilen tribün kareografilerinden bir benzerini Fenerbahçe maçı öncesi yaptı.

Taraftar grubu UltrAslan'ın yer aldığı Pegasus Tribünü'nde yapılan kareografide, geride kalan sezonda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kaldırılan lig şampiyonluğu kupası konu edildi.

Kartonlarla sarı-kırmızı renkte fon oluşturuldu ve önünde makarayla çatıya çekilen özel pankartlarda, yanan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı önünde üzülen bir Fenerbahçe taraftarı ile önlerinde kupa kaldıran bir aslan figürü yer aldı.

Kareografi esnasında ayrıca, üzerinde, ''Her şey unutulur, hatıralar kalır. Size her mayıs bizi hatırlatır'' yazılı dev bir pankart da açıldı.

Medyadan büyük ilgi

Maça 290'ı muhabir, 110'u foto muhabiri olmak üzere 400 basın çalışanı akreditasyon yaptırdı.
Derbiyi takip etmek için, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Fransa, İsviçre, İngiltere, İsveç ve Azerbaycan'dan 18 basın mensubu da Türk Telekom Arena'da yerlerini aldı. 

AA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2012 Pazar 22:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?