18
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Arena'da rekor gecesi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Kardemir Karabükspor'u 5-1'lik skorla mağlup ederek galibiyet serisini 9 maça yükseltti ve Fatih Terim yönetiminde bir rekora imza atmış oldu.

Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 2. dakşkada Milan Baros, 42 ve 68. dakikadalarda Johan Elmander, 48. dakikada penaltıdan Felipe Melo ve 87. dakikada Engin Baytar kaydetti. Konuk takımın tek golü ise 66. dakikada eski bir Galatasaraylı olan Mustafa Sarp'tan geldi.

Karabükspor'un Kongolu oyuncusu Mabiala 45+1. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı...

Lider Galatasaray, bu galibiyetle puanını 46'ya yükseltti. Kardemir Karabükspor ise 16. sırada ve 15. puanda kaldı.

Sarı-kırmızılı takım ligin 21. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak. Kardemir Karabükspor ise sahasında Trabzonspor'u konuk edecek..

Mustafa Sarp yine attı

Eski bir Galatasaraylı olan ve ligin ilk yarısında Samsunspor forması giyen Mustafa Sarp, sarı-kırmızılı takımın ilk devrede Samsunspor ile oynadığı ve 3-1 kazandığı maçta da takımının tek golünü atan isim olmuştu.

Terim rekor kırdı
Galatasaray bu galibiyet ile arka arkaya oynadığı 9 maçını da kazanmış oldu. Bu 9 maçlık seri tenik direktör Fatih Terim için bir ilk oldu..

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Galatasaray'ın kadrosu: Fernando Muslera, Ujfalusi, Semih Kaya, Servet (Dk 60 Sabri), Hakan Balta, Emre Çolak (Dk 73 Sercan), Melo, Selçuk, Kazım (Dk 60 Engin Baytar), Baros, Elmander
Kardemir Karabükspor'un kadrosu: Orkun, Erdem, Hamza, Mabiala, Seric, Kağan (Dk 55 Mehmet Çakır), Birol, Mustafa, Cernat (Dk 55 Anıl), Shelton, Erkan (Dk 85 Bilal) 

Servet, ligde 4. kez ilk 11'de

Bu sezonun 20. haftasında, 9. lig maçına çıkan Servet Çetin, Kardemir Karabükspor maçıyla 4. kez ilk 11'e girmiş oldu. Fatih Terim'den şans bulmakta zorluk çeken isimler arasında yer alan Servet, ligde daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği ve Manisaspor karşılaşmalarına ilk 11'de başlamıştı. Servet Çetin, Ziraat Türkiye Kupası'nda son oynanan Adana Demirspor maçında ilk 11'de Gökhan Zan ile birlikte görev alırken, bu ikilinin yaptığı bireysel hatalar dikkat çekmişti.

Galatasaray bu hafta sonu evinde

Kendi evinde yaptığı son 4 resmi maçını hafta içi oynayan Galatasaray, Kardemir Karabükspor karşısında hafta sonu taraftarının karşısına çıktı. Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinin giriş bölümünde, sitemli bir şekilde, “Haftalardır ilk kez bir hafta sonu maçı” ifadeleri yer alırken, Galatasaray, 26 Kasım Cumartesi günü yapılan Sivasspor maçının ardından ilk kez bir hafta sonu günüde Türk Telekom Arena'da maça çıkmış oldu. Galatasaray, son 4 maçında Fenerbahçe ile 7 Aralık Çarşamba, Manisaspor ile 21 Aralık Çarşamba, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la 3 Ocak Salı ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor'la da 10 Ocak Salı günü kendi evinde karşılaşmıştı. 

Muhammet Altıntaş'e plaket

Sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda düzenlediği, “Galatasaray efsanelerini anıyor” organizasyonunun Kardemir Karabükspor karşılaşmasındaki konuğu Muhammet Altıntaş oldu. Galatasaray'da top koşturan isimler arasında yer alan Muhammet Altıntaş'a maç öncesi plaket verildi ve eski futbolcunun stat skorbordunda görüntüleri yayınlandı. 

Maç öncesi saygı duruşu

Galatasaray-Kardemir Karabükspor karşılaşması öncesi, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu esnasında stat skorbordunda bu 3 ismin fotoğraflarıyla birlikte, “Saygıyla anıyoruz” yazısına yer verildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2012 Cumartesi 21:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?