22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Aslantepe imzaları

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın TOKİ'ye uyarısı "Seyrantepe tehlikede" iddiaları yaratsa da, protokolde Unakıtan'ın imzası ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oluru var.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, geçen ay Toplu Konut İdaresi'ni (TOKİ) toplu konut yapımı için devredilen hazine arazilerinin başka amaçlarla kullanılmaması için uyarmıştı. Unakıtan, TOKİ'ye gönderdiği yazıda arsa üretimi veya toplu konut yapımı amacıyla idareye devredilen veya satılan taşınmazların, devir amaçlı kullanılması halinde geri alınacağını bildirmişti. 

Bakanın bu ifadesinin Seyrantepe'yi de kapsadığı, hatta Unakıtan'ın "Seyrantepe'yi de Galatasaray'dan alın" dediği öne sürülmüştü. Galatasaray cephesi ise Seyrantepe'de sıkıntı yaşanmadığı görüşünde. Sarı-kırmızılı yönetimin bu konuda SABAH'a açıklaması şöyle: "Seyrantepe'deki arazinin üst kullanım hakkı bizde, mülkiyet ise Maliye Bakanlığı'nda. Bunların ikisinin de TOKİ'ye devredilmesi gerekiyor. Biz protokolü imzaladık. Seyrantepe Arazisi'nin üst kullanım hakkını TOKİ'ye devrettik. TOKİ, arazi üzerine spor kompleksi yapacak. Stadı bitirdikten sonra da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne, GSGM de bize devredecek." TOKİ'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği ve Erdoğan'ın 'Olur' vererek imzaladığı B.02.1.KNT- 3483 nolu yazıda da söz konusu spor kompleksi "52 bin kişilik, çok amaçlı, üstü kapalı" şeklinde tanımlanıyor. Geçen Ağustos'ta tamamlanan ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ın imzaladığı 12 maddelik protokolde de aynı tanım bulunuyor.
Sabah
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 06:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?