24
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Atalay'dan Mutlu'ya destek

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Uluslarası Halter Federasyonu'nu (IWF) tarafından 2 yıl halter müsabakalarından men cezasına çarptırılan Halil Mutlu'ya destek vererek, "Halil Mutlu, moralini bozmamalı ve dikkatli olmalı. Halil Mutlu, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda podyuma çıkacak ve 4. altın madalyasını alacak" dedi.

Mehmet Atalay, GSGM Merkez Danışma Kurulu toplantısı öncesinde IWF'nin Türk haltercilerine verdiği cezayla ilgili olarak soruları cevapladı. Halil Mutlu'ya verilen 2 yılllık cezada bir indirime gidilmesini beklediklerini ancak bunun olmadığını belirten Atalay, "IWF tüm savunmaları aldı ve buna göre kendi kararını verdi. Bu cezayı verirkende uluslararası kurallara dayandı. Sporcunun bundan önceki durumun gözönüne alarak bin indirim yapabilirdi. Fakat, buna gerek duymadılar. Bizim ve Halil Mutlu'nun en başından beri hedefi 2008 Pekin Olimpiyatları. Halil Mutlu, orada podyuma çıkacak ve Türkiye'ye 4. altın madalyayı kazandıracak. Bu fırsat Halil Mutlu'nun dışındaki bir sporcuda yok. Daha önce 3 kere olimpiyat şampiyonu olmuş sporcuların hemen hemen hepsi sporu bırakmış durumda. Halil Mutlu'nun bundan sonra moralinin bozulmaması ve çok dikkatli olması lazım. Sedat Artuç'un da dikkatli olması lazım. Tedavi amaçlı olsada kullanacağız bir ilaç sizin doping kontrolüne girmenize engel oluyorsa buna çok dikkat etmek gerekir. Reçetesiz hiçbirşey yapmamak gerekir. Uluslararası kurallara kesinlikle uyulması gerekir" şeklinde konuştu.

Türkiye'yi dopingden kurtarmak için büyük çplı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Atalay, "Türkiye olarak dopingten kurtulma için elimizden geleni yapıyoruz. Bütün dünya ülkelerinde dopingle ilgili sıkıntılar var. Bütün ülkeler dopinge savaş açtı. Bu konuda yetkili herkesi bilinçlendirerek ve kontrolleri arttırarak dopingi en aza indireceğimizi düşünüyoruz.Ve özellikle de sembol sporcularımızın bu tip sıkıntıları yaşamamasını istemiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 13:13:26
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 13:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?