22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Avrupa Dart Şampiyonası Türkiye'de

2010 Avrupa Dart Şampiyonası'nın ev sahipliğini Türkiye kazandı.

Uluslararası Dart Federasyonu'nun İngiltere'nin Bridlington Kenti'nde yapılan toplantısında Türkiye, 2010 Avrupa Dart Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkı kazandı. Türkiye'nin yanı sıra Almanya'nın da talip olduğu organizasyonun seçim süreci çok heyecanlı geçti. Yapılan seçimin ilk turunda her iki ülkede eşit oy aldı. İkinci tura geçilen seçimde yoğun lobi faaliyetleri yürüten Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu, bu organizasyonun Türkiye'de yapılacak olmasını sağladı. Almanya'yı çok az bir farkla geride bırakan Türkiye, 2010 yılında düzenlenecek Avrupa Dart Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Şampiyonanın yapılacağı şehir henüz netleşmezken, Ankara ve Antalya'nın isimlerinin ön plana çıktığı öğrenildi.

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapacakları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Turnuvaya, Avrupa'nın en iyi sporcuları katılacak. Bu şampiyona Avrupa'da büyük ilgi görüyor ve Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli. Bizde, şampiyonayla ilgili olarak çalışmalarımıza kısa en kısa sürede başlayacağız ve eksiksiz bir organizasyon yapacağız" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 12:28:07
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 12:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİM.ÇAKICI IP: 85.107.183.xxx Tarih : 17.11.2007 15:57:32

DÜNYANIN 200 ÜLKESİNDE VE 2000 TELEVİZYON KANALINDA , 2 MİLYAR İNSAN TARAFINDAN CANLI OLARAK İZLENEN(!) DART YARIŞMALARININ TÜRKİYE'DE YAPILMASINI SAĞLAYAN DART FEDERASYONUMUZUN BU BÜYÜK BAŞARISINI(!) YÜREKTEN KUTLULUYOR, YARIŞMADA BAŞARILAR DİLİYORUM!... ( YAHU BU DART NE Kİ? BİZDE BUNUN FEDERASYONU MU VARMIŞ? VAH TÜRKİYEM VAH!...BİR YEDİĞİMİZ GOLLERİN SAYISINA BAK,BİR DE KAZANDIĞIMIZ TAÇ ATIŞINA SEVİNCİMİZE BAK!...)