15
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Avrupa'ya 'Sağlam' yürüyüş

Beşiktaş'ın genç teknik adamı Ertuğrul Sağlam, kulüp tarihine geçti.



Siyah-beyazlılar, FC Zürih'i eleyerek, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanırken, Sağlam, Beşiktaş'ın başında gruplarda mücadele edecek ilk Türk teknik adam olma unvanını aldı.



Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde daha önce İskoç John Benjamin Toshack, İtalyan Nevio Scala ve Rumen Mircea Lucescu ile mücadele etmişti.



SAĞLAM'IN, 7. AVRUPA ZAFERİ

Beşiktaş, İsviçre'nin FC Zürih takımını eleyerek, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne girerken, teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da Avrupa kupalarında 12. maçında 7. galibiyete ulaştı.



Geçen sezon Kayserispor'un başında olduğu dönemde 8 Avrupa Kupası maçı tecrübesi yaşayan Sağlam, Beşiktaş'ın başında ise 4 kez bu heyecanı tattı.



Ertuğrul Sağlam, Kayserispor ve Beşiktaş'ın başında şimdiye dek toplam 12 Avrupa Kupası maçına çıkarken, bu karşılaşmalarda çalıştırdığı takımlar toplam 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.



KAYSERİSPOR'U UEFA KUPASI'NA TAŞIDI

Geçen sezon Kayserispor'u çalıştıran başarılı teknik adam, sarı-kırmızılı takımı UEFA Intertoto Kupası'nın ardından, UEFA Kupası'na taşıdı.



UEFA Intertoto Kupası'nda takımının 2 tur yükselmesini sağlayan Sağlam, UEFA Kupası'nda 4 kez takımın başında sahaya çıktı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kayserispor, UEFA Kupası 1. turunda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına elenerek Avrupa defterini kapadı.



Böylece Ertuğrul Sağlam, kariyerinin hemen başında 8 Avrupa maçı tecrübesi yaşamış oldu. Sağlam, bu 8 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 de yenilgi aldı.



TEK YENİLGİYİ AZ ALKMAAR'DAN ALDI

Ertuğrul Sağlam, şimdiye kadar Avrupa'daki tek yenilgisini ise Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı karşısında aldı. UEFA Kupası'nın 1. turunda AZ Alkmaar'ın rakibi olan Kayserispor, rakibine deplasmanda 3-2 yenilirken, Ertuğrul Sağlam da şu ana kadarki ilk ve tek yenilgisini almış oldu.



BEŞİKTAŞ'IN BAŞINDA 3 GALİBİYET, 1 BERABERLİK

Genç teknik adam, bu sezon görev yaptığı Beşiktaş'ın başında 4 Avrupa Kupası maçına çıkarken, bu maçlarda 3 galibiyet, 1 beraberlik yaşadı.



Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön elemeden Avrupa mücadelesine başlayan Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam yönetiminde Moldova'nın FC Sheriff takımıyla yaptığı iki karşılaşmayı da 1-0 ve 3-0'lık skorlarla kazanarak, adını 3. ön elemeye yazdırdı.



Siyah-beyazlılar, İsviçre'nin FC Zürih takımıyla deplasmanda yaptığı 3. ön eleme turu ilk maçını 1-1 tamamlarken, rövanş maçını da 2-0 kazandı.


Sağlam'ın Avrupa karnesi:

KAYSERİSPOR

UEFA Intertoto Kupası:

FC Sopron (Macaristan) - Kayserispor: 3-3

Kayserispor - FC Sopron.............: 1-0

Larissa (Yunanistan) - Kayserispor..: 0-0

Kayserispor - Larissa...............: 2-0

UEFA Kupası:

SK Tirana (Arnavutluk) - Kayserispor: 0-2

Kayserispor - SK Tirana.............: 3-1

AZ Alkmaar (Hollanda) - Kayserispor.: 3-2

Kayserispor - AZ Alkmaar............: 1-1



BEŞİKTAŞ

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu:

Beşiktaş - FC Sheriff (Moldova).....: 1-0

FC Sheriff - Beşiktaş...............: 0-3

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu:

FC Zürih (İsviçre) - Beşiktaş.......: 1-1

Beşiktaş - FC Zürih (İsviçre).......: 2-0

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 23:45:33
Güncelleme :30 Ağustos 2007 Perşembe 02:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?