23
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Avustralya'da geleneksel Atatürk Kupası

Avustralya'nın Sidney kentinde Victoria ve New South Wales (NSW) eyaletleri Türk karmaları arasında dün oynanan geleneksel "Atatürk Kupası" futbol maçlarında gençlerde Victoria, büyüklerde ise NSW gülen taraf oldu.

Sidney'deki Lidcombe Oval sahasında yapılan maçları, havanın da güzel olması nedeniyle çok sayıda sporsever izledi. 35 yaş takımlarının maçından sonra, ilk olarak B takımları karşılaşması yapıldı. Maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Ancak NSW Türk Spor Kulüpleri Federasyonu (NSWTSKF) tarafından daha önce kararlaştırılmadığı için, uzatma dakikalarına mı, yoksa doğrudan penaltılara mı geçileceği konusunda anlaşmazlık çıktı.

Yöneticilerin saha içinde 10 dakika süren tartışmalarından sonra, ilk olarak 10'ar dakikalık altın gol kuralının uygulanacağı uzatma bölümüne geçilmesi kararlaştırıldı. Eşitlik uzatma bölümünde de bozulmayınca, penaltı atışlarına başlandı ve Victoria B karması, rakibine 5-4 üstünlük sağlayarak kupanın sahibi oldu. Oldukça çekişmeli geçen büyükler maçında gülen taraf Serkan'ın golüyle NSW Karması oldu.

Takımlara kupa ve şiltleri Türkiye Cumhuriyeti Canberra Büyükelçisi M. Tansu Okandan ile Sidney Başkonsolos Yardımcısı Recep Peker tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 18:49:40
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 01:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?