29
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Avusturya :1 - Polonya :1

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu ikinci maçında, ev sahibi Avusturya, Polonya ile 1-1 berabere kaldı. Uzatmalarda atılan penaltı ev sahibi ekibi adeta ipten aldı.

Avusturya'nın EURO 2008'e devam mücadelesi son maça kaldı.

GOOOOOOLLLLLL GUERRERO

30. dakikada Guerrero Polonya'yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

İlk yarı 1-0 sona erdi.

GOOOOOOLLLLLL VASTIC


90+3'de penaltıdan Vastic Avusturya'yı ipten alan golü kaydetti.

Prödl'ün Bak tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Vastic kullandı ve topu ağlara gönderdi.

Vastic bu golle Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde gol atan en yaşlı oyuncu unvanına da kavuştu.

***

Ani gelişen Polonya atağında Krzynowek ortaladı. Ceza alanı içinde sağ çaprazda Saganowski topu aldı. İçeri çıkardı ve önünde kalan topa vurmak Guerrero'ya kaldı.

Avusturya, turnuvadaki ilk maçında Hırvatistan'a karşı 1-0 mağlup olmuş ama oyunuyla beğenilmişti. . Polonya ise favori Almanya ile karşı karşıya gelmiş ve rakibine olan şanssızlığını yine kıramayarak 2-0 mağlup olmuştu.

- Avusturya, açılış maçında Hırvatistan'a karşı aldığı 1-0'lık yenilgiyle, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk maçında yenilgi alan altıncı ev sahibi ülke oldu.

- Avusturya'nın gruptaki ilk maçında forma giyen 38 yaşındaki Ivica Vastic, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde mbir maçta oynayan en yaşlı dördüncü oyuncu oldu.

- Polonya Milli Takımı teknik direktörü Leo Beenhakker, hala bir turnuva maçında galibiyet alamadı. Leo Beenhakker'in serisi sekiz maçtır sürüyor.

- Polonya ve Avusturya, henüz Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atma başarısı gösterememiş ekipler... Bu maçta şanssızlıklarını kırmak istiyorlar...

Polonya: Artur Boruc, Michal Zewlakow, Marcin Wasilewski, Mariusz Lewandowski, Mariusz Jop, Dariusz Dudka, Jacek Bak, Jacek Krzynowek, Roger Guerreiro, Euzebiusz Smolarek, Marek Saganowski.

Avusturya: Jurgen Macho, Martin Stranzl, Sebastian Prodl, Emanuel Pogatetz, Gyorgy Garics, Christoph Leitgeb, UmitKorkmaz, Andreas Ivanschitz, Rene Aufhauser, Roland Linz, Martin Harnik.

Hakem: Howard Webb

sabah
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 21:49:54
Güncelleme :13 Haziran 2008 Cuma 00:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?